nob Posted February 18, 2022 Share Posted February 18, 2022 (edited) Mam chińska wersje podstawowa Xiaomi Pad 5 i nie mogę ustawić Asystenta Google, żeby wybudzał tablet na ekranie blokady na komendę Hey, Google/OK, Google. Pewnie to wina chińskiego firmware, bo domyślnym asystentem jest Mi AI, ale zmieniłem to w opcjach i znalazłem właściwa opcje wybudzania głosem w opcjach Google Asystenta, ale ta opcja jest wyłączona z komentarzem, ze nie można jej włączyć na tym urządzeniu. Próbowałem porad z Internetu o uprawnieniach dla Asystenta i Google Asystenta (2 apki odpowiadające za Asystenta Google), ale to nic nie zmienia. Czy ktoś miał podobny problem? Czy Asystent działa na Global/tablecie kupionym w Polsce? Proszę o pomoc, bo nie mogę w tej chwili zmienić firmware. BTW, może ktoś wie, dawno nie miałem nowego urządzenia Xiaomi, czy do zmiany ROMu na global trzeba odblokować bootloader w tym tablecie? EDIT: z komentarza https://miuipolska.pl/miui-22-2-23/#comment-174917 dowiedziałem się, że to raczej na pewno wina chińskiego softu, temat chyba do zamknięcia. Edited February 26, 2022 by nob Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts