Patrix11 Posted February 15, 2022 Share Posted February 15, 2022 Witam, od długiego czasu nie mogę zaktualizować telefonu. Próbowałem wielokrotnie, resetowalem urządzenie, pobierałem ponownie, rozpakowywałem itp. Plik pobiera się, a później wyskakuje błąd, przed instalacją. Dziś pobrałem nowy plik instalacyjny 2,5GB i to samo. Wszystko inne działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted February 16, 2022 Share Posted February 16, 2022 Zaktualizuj samego aktualizatora z apkmirror.Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patrix11 Posted February 16, 2022 Author Share Posted February 16, 2022 Zainstalowałem APKupdater i XiaomiUpdater z apkmirror i nie pomogło. Wszystko aktualne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
raftter Posted February 16, 2022 Share Posted February 16, 2022 A co chcesz aktualizować w swoim NFC? Masz najnowszą wersję wgraną 12.5.4.0. Chyba że chcesz zaktualizować softem dla PRO 12.5.7.0 .... ale to tylko dla cierpliwych. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patrix11 Posted February 17, 2022 Author Share Posted February 17, 2022 11 godzin temu, raftter napisał: Masz najnowszą wersję wgraną 12.5.4.0. Jak to sprawdziłeś? Chcę zwyczajnie zaktualizować miui bo telefon pokazuje, że aktualizacja jest dostępna. Trzeba aktualizować dla bezpieczeństwa, tak? Czy olać to i poczekać na następną? Link to comment Share on other sites More sharing options...
raftter Posted February 17, 2022 Share Posted February 17, 2022 (edited) No trochę mi nie poszło, spojrzałem na wersję aktualizacji 12.5.4.0, a Ty masz faktycznie zainstalowaną wersję 12.5.1.0. Nie wiem dlaczego nie chce przepuścić, może już wycofali? Ale to byłoby dziwne, bo to jest najświeższa wersja. Spróbuj może którąś wcześniejszą zaktualizować a dopiero potem najnowszą. Ale coś mi nie pasuje - mówisz że pobierasz 2,5GB a na screenie jest 849 MB. Edited February 17, 2022 by raftter Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patrix11 Posted February 18, 2022 Author Share Posted February 18, 2022 22 godziny temu, raftter napisał: Ale coś mi nie pasuje - mówisz że pobierasz 2,5GB a na screenie jest 849 MB. Plik 849MB był pierwszy. Już w grudniu zgłosiłem problem ale nawet nie liczyłem na odzew. Teraz była opcja pobrać nowszy plik i dalej ten sam problem. Nawet usunąłem ten lżejszy i próbowałem ale nie pomogło. Czy powinienem się obawiać używać jakichś wrażliwych aplikacji np. bankowej jak nie ma nowszych baz zabezpieczeń? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted February 18, 2022 Share Posted February 18, 2022 39 minut temu, Patrix11 napisał: Teraz była opcja pobrać nowszy plik i dalej ten sam problem. A próbowałeś uruchomić aktualizację z pobranego pliku? Próbowałeś pobrać rom ręcznie a nie przez aktualizacje? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted February 18, 2022 Share Posted February 18, 2022 Ja mam zabezpieczenia z maja 2021rAktywnie użytkuje bankowość, zakupy/zamówienia online, płatności, poczta, obsługa kont u operatorów GSM, społecznościówki i branzylion innych rzeczy gdzie trza się logować, i odpukać nikt mnie nie okradł i nie było sygnałów o dziwnych ruchach na jakimkolwiek koncie.Na innym fonie mam zabezpieczenia z 2020r i to samo.Korzystam wiele lat nawet z fonów z odblokowanymi BL, i ani razu nie było dziwnego zdarzenia, tylko mam podstawową zasadę, zanim w cokolwiek kliknę to czytam co klikam, bez względu czy to SMS , link od kogoś znajomego czy banku, a jak mam jakiekolwiek podejrzenia to nie klikam.Czy stare zabezpieczenia czy nowe to nie zastąpią zdrowego rozsądku, Samo z siebie się nic nie instaluje na fonie, user musi na to zgodę wyrazić. A zabezpieczenia nie pomogą jak user przekaże nie wiadomo komu swoje dane, czy hasła.Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patrix11 Posted February 18, 2022 Author Share Posted February 18, 2022 (edited) 1 godzinę temu, FromWP napisał: A próbowałeś uruchomić aktualizację z pobranego pliku? Próbowałeś pobrać rom ręcznie a nie przez aktualizacje? Nie próbowałem, jak to zrobić? Próbowałem wypakować z archiwum i wtedy aktualizować ale nic nie dało. Bo plik aktualizacji się pobiera tylko nie wgrywa. Edited February 18, 2022 by Patrix11 Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted February 18, 2022 Share Posted February 18, 2022 21 minut temu, Patrix11 napisał: Nie próbowałem, jak to zrobić? Próbowałem wypakować z archiwum Archiwum w tym przypadku się nie rusza. Na ekranie aktualizacji (z tym dużym logo wersji Miui) klikasz 10 razy w duże logo. Pojawi się na chwilę komunikat, że opcje zaawansowane są włączone. W menu aktualizacji (trzy kropki na górze po prawej) pojawi się opcja Wybierz paczkę aktualizacji. Wybierasz pobrany rom i się instaluje. Musisz wybrać tą większa paczkę. Możliwe że jest jakiś błąd w trakcie pobierania i pliki są np uszkodzone, co sugeruje komunikat żeby pobrać ponownie. Można pobrać jeszcze raz ręcznie z linku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
raftter Posted February 18, 2022 Share Posted February 18, 2022 (edited) Jeśli chodzi o poziom zabezpieczeń to @Netoper rozkminił cały temat. Najsłabsze ogniwo to człowiek, jak klikniesz coś czego nie powinieneś, to pozamiatane. Dzisiaj gdzieś przeczytałem że Androidowi to nawet Pegasus nie straszny, bo w iPhonie to nic nie musisz klikać (taki piękny system i mają backdoora), a i tak mają wszystko jak na widelcu. A Androidzie muszą wysyłać jakieś oszukańcze SMSy, które dopiero po kliknięciu w spreparowany link, pomogą zainfekować telefon. Edited February 18, 2022 by raftter tak sobie przypomniałem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patrix11 Posted February 19, 2022 Author Share Posted February 19, 2022 22 godziny temu, FromWP napisał: Można pobrać jeszcze raz ręcznie z linku. Zrobiłem jak napisałeś. Nie zadziałało. Ciekawe czy następne będę mógł, czy w ogóle będą dostępne jak ta nie weszła. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted February 19, 2022 Share Posted February 19, 2022 56 minut temu, Patrix11 napisał: Ciekawe czy następne będę mógł, czy w ogóle będą dostępne jak ta nie weszła. Trudno powiedzieć. Xiaomi blokowało przejscie z Androida 10 na 11. Ty juz masz 11, więc raczej nie w tym problem. Może coś się w systemie popsuło i reset do ustawień fabrycznych mógłby to naprawić. Niestety nie ma pewności że reset pomoże. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawel188 Posted February 20, 2022 Share Posted February 20, 2022 a nie da się za pomocą komputera zaktualizować go? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patrix11 Posted February 21, 2022 Author Share Posted February 21, 2022 Dnia 20.02.2022 o 10:43, pawel188 napisał: a nie da się za pomocą komputera zaktualizować go? Nie próbowałem. Napiszesz jak to zrobić? Jest do tego jakiś program? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts