Jump to content

Blokowanie ukrytych numerów

LodoowA

Recommended Posts

Mam włączone blokowanie połączeń od ukrytych/zastrzeżonych/prywatnych numerów: Ustawienia połączeń -> Lista blokowanych -> Lista blokowanych połączeń -> Blokuj połączenia od ukrytych numerów. Mimo to nadal numery zastrzeżone do mnie dzwonią. Do niedawna ta funkcja działała poprawnie. Czy coś się zmieniło? Temat był poruszany tutaj https://miuipolska.pl/forum/topic/23142-blokowanie-połączeń-z-nr-prywatnychzastrzeżonych/#comment-321772 ale jest zamknięty i nie mogę się podczepić.

Słowo klucz to: ACR - włącz to u operatora i masz spokój (ta usługa jest darmowa).

Ktokolwiek spróbuje połączyć się, usłyszy komunikat że nie przyjmujesz takich połączeń.

Używałem tego w Play a teraz w Orange.

Zdarzył mi się raz taki przypadek, że zadzwonił Nr prywatny - ale okazało się, że nie było możliwości technicznych żeby pokazać numer rozmówcy.

Po za tym jednym przypadkiem, spokój - polecam.

Rzeczywiście, to może być to, problem zaczął pojawiać się, odkąd zmieniłem operatora. Dziękuję za pomoc. 

Edit: potwierdzam, operator zablokował połączenia z numerów zastrzeżonych, natomiast czy mogę to zrobić sam, z poziomu telefonu? Wiem że taka opcja jest, i kiedyś działała.

Edited by LodoowA

14 godzin temu, LodoowA napisał:

...Ustawienia połączeń -> Lista blokowanych -> Lista blokowanych połączeń -> Blokuj połączenia od ukrytych numerów. ...

Nie znajduję takich pozycji w ustawieniach mojego X3 NFC.

Co Ty masz za słuchawkę?