tomuuu Posted January 9, 2022 Share Posted January 9, 2022 Witam Od około miesiąca jestm posiadaczem Mi Boxa, jako sposobu na start Smart TV. Urządzenie ma wbudowane 8 GB pamięci. Poza instalowaniu File Commandera, wrzuciłem i zainstalowałem na urządzeniu kilka aplikacji, z których korzystam: Chrome, Sideload Launcher, Set Orientation, Kodi, OpenFM, aplikacja do ćwiczeń żona i moich. Czyli, chyba, niewiele. I teraz, w File Commanderze, wrzucając jed na aplikacje, widzę, że w pamięci wbudowanej z tych 8 GB jest zajęte już aż 4,9 GB. Czy to jest normalne, że tyle pamięci jest w urządzeniu zajętw? Urządzenie działa krótko, apek niewiele. Pozdrawiam Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matheusz Posted January 9, 2022 Share Posted January 9, 2022 Normalne. System i aplikacje wrzucone przez producenta swoje miejsce zajmują. W smartfonach też tak jest. To, że urządzenie posiada daną pamięci to nie oznacza, że cała jest dostępna dla użytkownika. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegorzm71 Posted January 9, 2022 Share Posted January 9, 2022 To chyba ogólny problem z urządzeniami działającymi na Androidzie. Google do swojego Chromecast 4 wydało poprawkę, którą trochę poprawia sytuację z szybko zapełniającą się pamięcią.Wysłane z mojego Pixel 4a przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomuuu Posted January 10, 2022 Author Share Posted January 10, 2022 @Matheusz @grzegorzm71 Czyli nie ma się czym przejmować? W sensie, nie zatka sie "na amen" i nie padnie zaraz?Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegorzm71 Posted January 10, 2022 Share Posted January 10, 2022 Miałem sytuację, że nie mogłem już zainstalować nowej aplikacji z powodu braku pamięci ale urządzenie działało normalnie. Wysłane z mojego Pixel 4a przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomuuu Posted January 10, 2022 Author Share Posted January 10, 2022 @grzegorzm71 A czy znasz może jakieś aplikacje, przy pomocy których można skutecznie czyścić pamięć tego urządzenia? Ewentualnie, jak odinstalować aplikacje, zainstalowane bezpośrednio z plików .apk (nie poprzez Sklep Play)?Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegorzm71 Posted January 10, 2022 Share Posted January 10, 2022 Dawno nie korzystałem z MiBoxa. Wieczorem sprawdzę to odpowiem. Aplikacji nie znam. Dane aplikacji powinno się dać usunąć ręcznie w ustawieniach urządzenia.Wysłane z mojego Pixel 4a przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Davlar Posted January 10, 2022 Share Posted January 10, 2022 Najlepiej ręcznie usuwać dane z pamięci podręcznej ewentualnie wszystkie dane aplikacji z interfejsu samego systemu. (Ustawienia - pamięć) Kodi b. szybko zapełnia pamięć, podobnie jak Chrome. Poza tym na pustym box do dyspozycji użytkownika zostaje jakieś 5.5 GB na starcie, więc nie jest to tak wiele. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts