janisz Posted January 6, 2022 Share Posted January 6, 2022 (edited) Telefon po przyciemnieniu wyświetlacza po chwilowym braku aktywności nie przywraca właściwej jasności po ponownym dotknięciu ekranu. Pomaga tylko wygaszenie ekranu i ponowne aktywowanie. Niesamowicie irytujące. To "normalne" w tym telefonie? Druga sprawa - zdarzyło się kilkukrotnie że nie wzbudzał się wyświetlacz, kiedy jasność była w trybie automatycznym. Dopiero wielokrotne włączanie ekranu przyciskiem dawało efekt włączenia ekranu, wcześniej słychać było że telefon się odblokowywał, ale wyświetlacz pozostawał czarny. Po wyłączeniu automatyki na razie tego nie zauważyłem. To "normalne" w tym telefonie? edit Niestety wyłączenie trybu automatycznego nie likwiduje problemu - telefonu się odblokowuje, ale wyświetlacz nie włącza za każdym razem. Ktoś coś wie, spotkał się, słyszał? edit 2 Dobra. Dało mi do myślenia to, że nikt raczej nie ma podobnego problemu (zero reakcji na post), a ten wygląda na typowo programową usterkę, a skoro mam nowy i tylko normalnie zaktualizowany oficjalnym softem telefon, to przyczyna musi być w jakiś ustawieniach i znalazłem winowajcę. To ja... Grzebiąc w ukrytych funkcjach włączyłem redukcję migotania wyświetlacza (funkcja normalnie niedostępna z poziomu MIUI). Jak widać nie bez powodu jednak została ukryta... Nauczka dla mnie - ku przestrodze innym Edited January 7, 2022 by janisz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts