ZduneX25 Posted December 29, 2021 Share Posted December 29, 2021 Wątek ogólny, poświęcony Xiaomi 12 PRO. Poruszamy tu kwestie ogólnikowe, niewymagające tworzenia nowego wątku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stereo0 Posted February 3, 2022 Share Posted February 3, 2022 Napiszę pierwszy. Pakowanie kolejny raz USB 2.0 to już jest jakiś absurd. No i szkoda, że kolejny snapdragon to piekarnik. Wątpię, że coś się w tej kwestii zmieni w globalnej wersji. Ogólnie patrząc na recenzję wizualnie telefon mi się podoba chociaż mógłby mieć płaski ekran :p Link to comment Share on other sites More sharing options...
rock'n'rolla Posted April 3, 2022 Share Posted April 3, 2022 Postanowiłem w końcu zmienić telefon. Stary, poczciwy a przede wszystkim niezniszczalny Mi8EE nadal spełnia moje oczekiwania ale od czasu do czasu łapie zawieszki. No i od długiego czasu nie ma już wersji cotygodniowych a to największa zabawa w posiadaniu Xiaomi. Procek Mi 12 grzeje się tylko w bardzo wymagających grach i aplikacjach, więc sprawa mnie nie dotyczy jednak bardziej martwi mnie temat braku możliwości roota a co za tym idzie brak Magisk i jego modułów oraz brak AdAway. Mimo wszystko liczę, że coś się zmieni w tym temacie w najbliższym czasie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted April 3, 2022 Share Posted April 3, 2022 Roota można zrobić bez TWRP. Wystarczy przerobić plik boot.img w Magisku. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rock'n'rolla Posted April 3, 2022 Share Posted April 3, 2022 7 godzin temu, zoltan78 napisał: Roota można zrobić bez TWRP. Wystarczy przerobić plik boot.img w Magisku. Masz jakiś poradnik do tego? I jaka jest szansa uwalenia telefonu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted April 4, 2022 Share Posted April 4, 2022 @rock'n'rolla Co do ubicia telefonu to szanse są nikłe. Pobierasz rom pod fastboot. Wgrywasz rom, że następnie instalujesz Magiska. W nim jest opcja modyfikacja pliku boot.img, który przenosisz na kompa i wgrywasz komendą przez fastboot. Po tym zabiegu masz roota i magiska na telefonie bez TWRP. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rock'n'rolla Posted April 4, 2022 Share Posted April 4, 2022 (edited) @zoltan78 dzięki za odpowiedź. Jutro dojedzie do mnie telefon to zacznę się bawić xD Pierwszy test na ROMie global: Edited April 6, 2022 by rock'n'rolla Link to comment Share on other sites More sharing options...
skay77 Posted April 6, 2022 Share Posted April 6, 2022 Zastanawiam się nad kupnem wersji Pro https://tradingshenzhen.com/en/xiaomi-12-12x-xiaomi-12-pro/xiaomi-12-pro-8gb128gb ale nie mogę tu dojść czy to B20 ma bo tak dziwnie uciete jest w specyfikacjiWysłane z mojego Mi 10 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted April 6, 2022 Share Posted April 6, 2022 Kombinujesz jak koń pod górę, zamiast spojrzeć na stronę Xiaomi... Ma B20, przynajmniej globalnie. https://www.mi.com/global/xiaomi-12-pro/specs Link to comment Share on other sites More sharing options...
skay77 Posted April 6, 2022 Share Posted April 6, 2022 Nie zauważyłem tego semafora na stronie że zgodnością sieci już zamówiłem ,ale dzięki za odpowiedzWysłane z mojego Mi 10 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
czarek1212 Posted April 10, 2022 Share Posted April 10, 2022 W dniu 6.04.2022 o 20:02, skay77 napisał: Zastanawiam się nad kupnem wersji Pro https://tradingshenzhen.com/en/xiaomi-12-12x-xiaomi-12-pro/xiaomi-12-pro-8gb128gb ale nie mogę tu dojść czy to B20 ma bo tak dziwnie uciete jest w specyfikacji Wysłane z mojego Mi 10 przy użyciu Tapatalka to są wersje Chińskie wiec bez b20 nawet masz tam asystenta zgodnosci i brak b20 Link to comment Share on other sites More sharing options...
skay77 Posted April 20, 2022 Share Posted April 20, 2022 Mi dzis przyszedl (: witamSent from my 2201122C using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
rock'n'rolla Posted April 24, 2022 Share Posted April 24, 2022 (edited) Cześć, czy to zasługa Androida, że apki Google używają fioletowego koloru? Edited April 24, 2022 by rock'n'rolla Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted April 25, 2022 Share Posted April 25, 2022 Material You. Tapetę masz w podobnej tonacji? Jeśli tak, no to będą w takiej tonacji, w jakiej jest tapeta. Nie ma na to wyłącznika. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
marciniozo Posted April 25, 2022 Share Posted April 25, 2022 Oo, dzięki za info z tą tapetą. Już myślałem, že coś nie tak z telefonem. Mam co prawda inny model, ale tak samo to wygląda. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaudii Posted January 18, 2023 Share Posted January 18, 2023 witam Już kiedyś pytałem o to w przypadku Mi10, ale teraz mam 12 Pro i mam pytanie czy ktoś sprawdzał czy na Romach Xiaomi.eu działa Fermata Auto w połączeniu z AA? Jako podpowiedź podam, że trzeba ją instalować przez Kinginstallera. Jeżeli ktoś chętny mogę podesłać pliki lub linki do pobrania, będę wdzięczny za pomoc, gdyż z tego powodu zmuszony jestem siedzieć na wersji Global co nie do końca mi pasuje. Zawsze korzystałem z tych Romów jeszcze za czasów Xiaomi polska, nadal bym chciał,lecz to ograniczenie mi ni pozwala. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rock'n'rolla Posted January 18, 2023 Share Posted January 18, 2023 Już przerabialiśmy temat 😂 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaudii Posted January 19, 2023 Share Posted January 19, 2023 @rock'n'rolla tak wiem, ale trochę miesięcy upłynęło więc pomyślałem, że zapytam ponownie, ale tym razem ten wątek wydał mi się bardziej odpowiedni Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darth Artorius Posted September 24, 2023 Share Posted September 24, 2023 Moze ktoś miał podobny dylemat. Warto zmienić Xiaomi Mi 11 na Xiaomi 12 Pro ? Priorytetem u mnie jest aparat plus audio (BT LDAC). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kolczyk1981 Posted November 7, 2023 Share Posted November 7, 2023 Witam mam pytanie czy ktoś płaci telefonem za granicą?? Opiszę sytuację, wcześniej normalnie płaciłem telefonem poprzez apke IPKO a teraz mam problem tzn przykładam telefon, wpisuje kod i cisza po ponownym położeniu tel. na terminalu. Jeżeli chodzi o Polskę to nie ma problemu ale6za granicą już jest. Czy komuś przydarzyło się coś podobnego?? Wysłane z mojego 2201122G przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted November 7, 2023 Share Posted November 7, 2023 Czy terminale w Polsce czy za granicą działają na takiej samej zasadzie/technologi.Może to problem samego banku.Wysłane z mojego PocoX3 NFC przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
keenzoo Posted March 19 Share Posted March 19 Witam, Panowie nie wiem czy to odpowiedni dział. Mam problem z redmi 12 pro, 8gb/256gb. 1. Filmy wysyłane przez messengera się "wykrzaczają". Ciemno tło lub artefakty, ten sam film wysłany przez bluetooth bez problemów działa. Oczywiście usuwanie messenger, instalowanie innych wersji, uprawnienia itd przerobione i nadal problem nie rozwiązany. 2. Nie działają filmy po kliknięciu "play" bezpośrednio w galerii. Dziękuję z góry za pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomkowsky Posted June 2 Share Posted June 2 Cześć. Dlaczego po aktualizacji po przez TWRP do HOS mój telefon Xiaomi12Pro w kopi zapasowej Google widziany jest jako Motorola Moto? Da się to jakoś zmienić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted June 2 Share Posted June 2 Jak jedziesz na romie XiaomiEu to tak ma być, wynika to z fixa który "certyfikuje" telefon.Np mój Poco F5 zgłasza się jako nokia 8 Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemek Wasiłek Posted July 16 Share Posted July 16 Witam wszystkich, mam szybkie pytanie. Posiadam Xiaomi 12 pro w wersji global. Moim problemem jest samoczynne ściemnianie się ekranu, gdy telefon jest nagrzany, czy ktoś ma podobnie. ? Myślę, że to kwestia bezpieczeństwa przed przegrzaniem, ale strasznie mnie to irytuje. Kwesti nagrzewania telefonu byłem świadomy, ale spadek jasności ekranu(mocno zauważalny, prawie o połowę) to już problem. Oczywiście wszystkie kwestie automatyki mam wyłączone, suwak jasności na maksa, a telefon się ściemnia wg mnie o połowę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts