bartekwisnia88 Posted September 14, 2022 Share Posted September 14, 2022 Ani pdf ani Word'owskiego pliku? Co najlepsze mogę to wysłać komuś na głupiego discorda, pocztę o2 czy what's app a Messenger już nie i to mnie zastanawia właśnie bo Xiaomi 12 jest niby flagowcem a jak narazie wydaje się najgorszym telefonem jakiego miałem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted September 14, 2022 Share Posted September 14, 2022 Na mobilnego Messengera nie można wysłać PDF/DOCX. Można to zrobić tylko na komputerze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted September 14, 2022 Share Posted September 14, 2022 to mnie zastanawia właśnie bo Xiaomi 12 jest niby flagowcem a jak narazie wydaje się najgorszym telefonem jakiego miałem. To gon wyrzuć przez okno, tylko daj znać kiedy i gdzie Co ma Messenger do telefonu?Na S21 ultra też nie mam opcji wysyłania dokumentów bo ... sam Messenger tego nie oferuje.Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
wysiek Posted September 16, 2022 Share Posted September 16, 2022 Na dziś polecacie Xiaomi 12? Wersja 256GB w cenie około 3k wydaję się sensowna.Jeśli nie zależy Ci na ładowaniu indukcyjnym, to wersja X będzie wystarczająca. Można kupić z pamięcią 256 za niecałe 2300. Różnica w działaniu jest ledwie widoczna, a przeważnie w ogóle. No i w X bateria lepiej trzyma.Wysłane z mojego 2112123AG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
acocieto Posted September 16, 2022 Share Posted September 16, 2022 Ok, indukcja nie jest koniczna, lepsze wyniki na baterii na plus, ale co z aktualizacjami Androida? 12X pewnie dostanie A13, ale czy A14/A15? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wysiek Posted September 17, 2022 Share Posted September 17, 2022 W kwestii aktualizacji powinno być identycznie, chociaż jeśli ogólnie Xiaomi nie jest w czołówce producentów, którzy udostępniają częste aktualizacje. Nie mniej jednak mi to osobiście nie przeszkadza. 12X kupiłem całkiem przypadkowo i jest to chyba mój pierwszy telefon, który tak pozytywnie zaskoczył mnie pod wieloma względami.Ps. Podobno jest możliwość pomiaru pulsu przez czujnik odblokowania. Jaka aplikacja jest do tego potrzebna? Wysłane z mojego 2112123AG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegorz.lki Posted September 18, 2022 Share Posted September 18, 2022 @wysiek aplikacja Xiaomi ZDROWIE 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
77kylo Posted October 4, 2022 Share Posted October 4, 2022 Mam xiaomi redmi note 9 pro + 5g. Czy warto zamienić na xiaomi 12? Najważniejszy jest aparat,teraz mam 108mpx Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegorz.lki Posted October 6, 2022 Share Posted October 6, 2022 W dniu 4.10.2022 o 20:44, 77kylo napisał: Mam xiaomi redmi note 9 pro + 5g. Czy warto zamienić na xiaomi 12? Najważniejszy jest aparat,teraz mam 108mpx Pamiętaj MPx MPx nie równe. Liczy się oprogramowanie aparatu. W Xiaomi 12 masz 50 MPx i OIS. Do tego lepszy sensor. Rocznicę dostrzeżesz gołym okiem co do jakości zdjęć Link to comment Share on other sites More sharing options...
brawo Posted October 6, 2022 Share Posted October 6, 2022 W dniu 4.10.2022 o 20:44, 77kylo napisał: Mam xiaomi redmi note 9 pro + 5g. Czy warto zamienić na xiaomi 12? Najważniejszy jest aparat,teraz mam 108mpx A ci nie odpowiada w tym redmi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
77kylo Posted October 6, 2022 Share Posted October 6, 2022 (edited) 13 godzin temu, brawo napisał: A ci nie odpowiada w tym redmi? Nie mogę odtworzyć plików wideo z samsunga. 14 godzin temu, grzegorz.lki napisał: Pamiętaj MPx MPx nie równe. Liczy się oprogramowanie aparatu. W Xiaomi 12 masz 50 MPx i OIS. Do tego lepszy sensor. Rocznicę dostrzeżesz gołym okiem co do jakości zdjęć Czyli kupić ? nie mam jak porównać i się zastanawiam Edited October 6, 2022 by 77kylo Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegorz.lki Posted October 6, 2022 Share Posted October 6, 2022 1 godzinę temu, 77kylo napisał: Czyli kupić ? nie mam jak porównać i się zastanawiam A w jakimś elektromarkecie nie możesz sobie sprawdzić? Są na wystawach. W Xiaomi 12 możesz na baterię narzekać w porównaniu do Redmi note 9 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szkodzik Posted October 27, 2022 Share Posted October 27, 2022 (edited) Hej mam pytanie: strasznie drażnią mnie reklamy we wbudowanej aplikacji ShareMe.. Rom Xiaomi.eu, reklamy wyłączone w ustawieniach. Też tak macie? Da się to jakoś usunąć? Edited October 27, 2022 by Szkodzik załącznik Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted October 27, 2022 Share Posted October 27, 2022 ShareMe nie jest wbudowana w ROM, można ją pobrać ze sklepu ale my jej nie dodajemy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegorz.lki Posted October 27, 2022 Share Posted October 27, 2022 @Szkodzika w opcjach aplikacji nie ma przełącznika rekomendacje włącz/wyłącz Link to comment Share on other sites More sharing options...
phyrz Posted December 22, 2022 Share Posted December 22, 2022 Cześć, czy ktoś może poratować ustawieniem "Ustaw preferowany typ sieci:" po wpisaniu kodu *#*#4636#*#*(kod trzeba wpisać, kopiowanie i wklejenie prawdopodobnie nie wywoła menu)? Czy typ NR/LTE/GSM/WCDMA jest prawidłowy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegorz.lki Posted December 22, 2022 Share Posted December 22, 2022 32 minuty temu, phyrz napisał(a): Cześć, czy ktoś może poratować ustawieniem "Ustaw preferowany typ sieci:" po wpisaniu kodu *#*#4636#*#*(kod trzeba wpisać, kopiowanie i wklejenie prawdopodobnie nie wywoła menu)? Czy typ NR/LTE/GSM/WCDMA jest prawidłowy? Mam tak domyślnie ustawione na karcie Plus i T-Mobile 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
phyrz Posted January 11 Share Posted January 11 Dzięki za pomoc, mam jeszcze jedną prośbę. Czy ktoś posiadający wersję MIUI V13.0.27.0.SLCEUXM mógłby dać screen z info o poziomie zabezpieczeń Androida i producenta? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dudijack Posted January 17 Share Posted January 17 A ja trochę z innej beczki. Panowie czy jest możliwość odblokowania pasma B20 w wersji China tegóż telefonu. Nie sądzę aby producent montował inny modem w tych wersjach (koszt!). Chyba , że się mylę .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted January 17 Share Posted January 17 (edited) Nie można. Modemy są dostosowywane pod konkretny wariant telefonu, w Chinach nie potrzebują B20 więc tam go nie ma ani programowo, ani fizycznie. Edited January 17 by Kacper Skrzypek Link to comment Share on other sites More sharing options...
dudijack Posted January 18 Share Posted January 18 Ech te Xiaomi .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dudijack Posted January 20 Share Posted January 20 Panowie jeszcze jedno pytanie. Czy ktokolwiek z posiadaczy wersji No Global (chińskiej) może potwierdzić działanie WiFiCalling? Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegorz.lki Posted January 20 Share Posted January 20 Godzinę temu, dudijack napisał(a): Panowie jeszcze jedno pytanie. Czy ktokolwiek z posiadaczy wersji No Global (chińskiej) może potwierdzić działanie WiFiCalling? Tak. Działa mnie i Plush i T-Mobile. Jestem na najnowszym DEV 23.1.9 Xiaomi.eu Link to comment Share on other sites More sharing options...
dudijack Posted January 20 Share Posted January 20 (edited) Dziękuję. Chociaż jeśli już trafiłem na użytkownika z wersją chińską pozwolę się zapytać czy brak pasma B20 wpływa w jakimś znacznym stopniu na funkcjonalność. I.... jak to jest z tym nieszczęsnym czujnikiem zbliżeniowym? Edited January 20 by dudijack Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegorz.lki Posted January 20 Share Posted January 20 @dudijack odnośnie braku pasma B20 nie narzekam. Nawet wręcz mogę powiedzieć, że lepiej trzyma zasięg, dłużej mam LTE (mówię o zasięgu Plus w porównaniu do innych telefonów używanych w domu) iPhone 13 odpada zaraz za granicami miast, one plus nord 2 jest podobnie ale dłużej myśli nad przełączaniem się między 3G, LTE. Także ja nie odczuwam braku pasma B20 w plus i częściej mam lepszy zasięg niż reszta. Natomiast odnośnie czujnika to tak rzeczywiście jest problemowy. Raz na miesiąc go kalibruję ale i tak zachowuje się jakbym źle go zasłaniał w czasie rozmowy. Pomaga odstawienie telefonu i ponowne przyłożenie do ucha. Pamiętam że kiedyś też był taki problem z czujnikami i Xiaomi chwaliło się że zmieniło dostawcę i już wszystko będzie okay. Widać że dalej na tym oszczędzają. Dla pocieszenia powiem, że One Plus Nord 2 jest tak samo kiepski czujnik Link to comment Share on other sites More sharing options...
pbgalaxy Posted January 22 Share Posted January 22 W dniu 20.01.2023 o 07:13, dudijack napisał(a): Panowie jeszcze jedno pytanie. Czy ktokolwiek z posiadaczy wersji No Global (chińskiej) może potwierdzić działanie WiFiCalling? Ja mam 12x w chińskiej wersji 12GB ramu, (soft Miui Polska) i u mnie Wifi Calling działa w sieci NJU, co prawda musiałem aktywować przez przełożenie karty do Redmi8, bo chyba nie chciało załapać, ale zrobiłem to tylko raz. Wifi Calling działa mimo iż ten telefon oficjalnie nie jest wspierany przez Orange i NJU (przynajmniej nie był kiedy go kupowałem - teraz raczej też). Czasami potrafi nie załapać, ale pomaga włączenie na chwilę trybu samolotowego. Lub restart adguarda, bez którego nie wyobrażam sobie używania telefonu. Ogólnie to Wifi Calling w tym telefonie działa poprawnie i jestem zadowolony. Bateria i czujnik zbliżeniowy to natomiast katastrofa. Dodatkowo nie działa budzik jak telefon jest wyłączony lub się rozładuje. To największy ból dla mnie. Dawniej właśnie dla budzika, wszedłem w Xiaomi, kiedy android był nieudolny, a Miui miało tą funkcjonalność. Dzisiaj znowu tak podstawowej rzeczy nie są w stanie przygotować, co kilkanaście lat temu w starych Siemensach czy Nokiach było normą. Katastrofa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
brawo Posted January 22 Share Posted January 22 4 minuty temu, pbgalaxy napisał(a): Ogólnie to Wifi Calling w tym telefonie działa Poza pojawieniem się ikonki jakoś te działanie inaczej potwierdziłeś? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pbgalaxy Posted January 22 Share Posted January 22 53 minuty temu, brawo napisał(a): Poza pojawieniem się ikonki jakoś te działanie inaczej potwierdziłeś? Tak, mam to potwierdzone i sprawdzone, mieszkam gdzie jest słaby zasięg. Wifi Calling działa bardzo dobrze (operator NJU). Jak nie chcę żeby mi szukało zasięgu to włączam tryb samolotowy, uruchamiam Wifi i mogę dzwonić i odbierać telefony. Nie działają jednak SMSy przez Wifi, ten telefon nie ma wsparcia do tej funkcji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
brawo Posted January 22 Share Posted January 22 Funkcje czatu nie działają? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dudijack Posted January 22 Share Posted January 22 (edited) 8 godzin temu, pbgalaxy napisał(a): Dodatkowo nie działa budzik jak telefon jest wyłączony lub się rozładuje. Na moim Mi6 z Miui 12 działa . Jaka wersję MiuiPolska posiadasz? Edited January 22 by dudijack Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegorz.lki Posted January 22 Share Posted January 22 5 godzin temu, pbgalaxy napisał(a): Dodatkowo nie działa budzik Ja tego nie potwierdzę. U mnie działa budzik po wyłączeniu telefonu. Może coś masz nie ustawione w opcjach. Telefon się uruchamia 7-5 min przed budzikiem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pbgalaxy Posted January 24 Share Posted January 24 W dniu 22.01.2023 o 17:57, grzegorz.lki napisał(a): Ja tego nie potwierdzę. U mnie działa budzik po wyłączeniu telefonu. Może coś masz nie ustawione w opcjach. Telefon się uruchamia 7-5 min przed budzikiem. Jeśli telefon się rozładuje samoczynnie, a nie zostanie wyłączony, to ta funkcja nie działa. - Mam w ustawieniach tak jak u Ciebie. Już kilka razy zawaliłem tak ranne wstawanie. Mój 12X potrafi przez noc ponad 20% baterii zużyć i się wyłączyć. Składa się pewnie na to wiele czynników, słaba bateria, optymalizacja softu, kiepski zasięg GSM u mnie w domu itp. Jednak przy starym MI6 nigdy nie miałem takich problemów, baterii wystarczało. Przy modelu 12X , sensownym w moim wypadku staje się zakup budzika. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted January 24 Share Posted January 24 No jeśli telefon się tak wyładuje, że sam się wyłącza no to później się sam nie załączy, a gdyby nawet próbował to pewnie już na ekranie uruchamiania klęknie z powrotem.Skoro masz takie problemy ze spadkiem % to ładuj telefon na wieczór/noc Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
pbgalaxy Posted January 25 Share Posted January 25 Tak też robię, martwi mnie tylko to, że w tym przypadku technologia się cofnęła w rozwoju. Stare telefony, mimo iż się rozładowały to potrafiły zadzwonić budzikiem. Dało się to zrobić, ktoś pomyślał jak to ma działać, bo widocznie uznał tą funkcje jako przydatną. W dzisiejszych czasach to raczej niewykonalne, wszystko jest takie samo, korzysta z tego samego źródła. Ogólnie temat na inną dyskusję. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miodeczek Posted January 26 Share Posted January 26 stare telefony chyba nie miały systemu operacyjnego i do uruchomienia się nie potrzebowały tyle baterii. Pewnie można by to rozwiązać gdyby telefon w przypadku rozładowania wyłączył się odpowiednio wcześniej zostawiając sobie "zapas" baterii Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts