ZduneX25 Posted December 29, 2021 Posted December 29, 2021 Wątek ogólny, poświęcony Xiaomi 12/12X. Poruszamy tu kwestie ogólnikowe, niewymagające tworzenia nowego wątku. 1
szpieg15 Posted January 11, 2022 Posted January 11, 2022 Pytaneczko, czy wiadomo może czy Xiaomi 12 będzie miało aplikację do obsługi m.in Flipbuds Pro? 1
Kacper Skrzypek Posted January 12, 2022 Posted January 12, 2022 O ile kojarzę, kontrola słuchawek jest zaimplementowana bezpośrednio w ustawieniach systemu. 1
szpieg15 Posted January 12, 2022 Posted January 12, 2022 Oooo to super, bo pamietam że ta opcja byla bezpośrednio w 11 pro i ultra 1
port14 Posted January 22, 2022 Posted January 22, 2022 Zna Ktoś datę wprowadzenia na nasz rynek modelu Xiaomi 12X , a przy okazji cena na Europe była podana?
Adam Błażejewski Posted January 22, 2022 Posted January 22, 2022 Na chwilę obecną brak takich informacji.
tomkill Posted January 31, 2022 Posted January 31, 2022 ile ten telefon bedzie kosztowal w dniu premiery i podobno 6.2 cali wyswietlacz na plus ani duzy ani maly i ile bedzie lat aktulizacji?
Netoper Posted January 31, 2022 Posted January 31, 2022 Nagrywanie nie jest zależne od modelu fona a od romu, Jesli będzie z europejskiej dystrybucji to rom nie będzie z nagrywaniem.Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka 1
tomkill Posted February 1, 2022 Posted February 1, 2022 9 godzin temu, Netoper napisał: Nagrywanie nie jest zależne od modelu fona a od romu, Jesli będzie z europejskiej dystrybucji to rom nie będzie z nagrywaniem. Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka a wiesz moze ile lat ten telefon bedzie wspierany? 1
tomo_x Posted February 8, 2022 Posted February 8, 2022 Cześć, czy model Xiaomi 12X będzie dostępny w Polsce? Jeśli tak to kiedy? Pozdrawiam 1
Adam Błażejewski Posted February 8, 2022 Posted February 8, 2022 Dostępny będzie, data wprowadzenia go sprzedaży nie jest oficjalnie znana jak na razie. 1
Olek619 Posted February 21, 2022 Posted February 21, 2022 Mam pytanie: jakie obecnie minusy miały Xiaomi 12 zakupiony jako chińska dystrybucja? Kiedyś było sporo problemów z częstotliwościami LTE, aktualnie jak to wygląda? Dużą przewagę ma europejska dystrybucja?
Kacper Skrzypek Posted February 21, 2022 Posted February 21, 2022 Chińska wersja z tego co kojarzę nie ma B20. Poza tym chyba różnic w częstotliwościach nie będzie, no ale nie było jeszcze globalnej premiery. Co do reszty trudno mi się wypowiedzieć, bo nie miałem żadnego z tych modeli.
zioomek65 Posted March 15, 2022 Posted March 15, 2022 Witam, jak wygląda sytuacja z instalacją softu xiaomi.eu w obecnych czasach (po przez fastboota). Czy trzeba czekać aż bootloader zostanie odblokowany ? czy mogę od razu zmienić Chiński rom na xiaomi.eu bez odblokowywania bootloadera ?
Netoper Posted March 15, 2022 Posted March 15, 2022 Z zablokowanym BL nie ma możliwości zmiany romu.Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu TapatalkaEdit.Tylko nie blokuj BL przy/po zamianie romu bo uceglisz fona. 1
acocieto Posted March 31, 2022 Posted March 31, 2022 Zgodnie z przewidywaniami, ceny rosną rok do roku. Xiaomi 12 Pro 12 GB + 256 GB – cena 5199 zł, Xiaomi 12 8 GB + 256 GB – cena 3999 zł, Xiaomi 12 8 GB + 128 GB – cena 3799 zł, Xiaomi 12X 8 GB + 128 GB – cena 3199 zł. https://www.telepolis.pl/wiadomosci/sprzet/xiaomi-12-pro-12x-w-polsce-ceny-promocje-gdzie-kupic-sklep-xiaomi-watch-s1
QBAQ Posted April 2, 2022 Posted April 2, 2022 W oczekiwaniu na wysyłkę w przedsprzedaży chciałbym się dowiedzieć jak wygląda kwestia z rootem na Xiaomi 12? (oczywiście planuję wgrać xiaomi.eu) Dokładnie chodzi mi o kwestie Magisk / safetyNET / płatności GooglePay etc. @Kacper Skrzypek masz jakąś wiedzę w temacie?
Kacper Skrzypek Posted April 2, 2022 Posted April 2, 2022 (edited) Root najpewniej można uzyskać, patchując plik boot.img w aplikacji Magiska i wgrywając go potem przez fastboot. SafetyNet domyślnie nie będzie przechodzić na "gołym" roocie, musiałbyś chyba włączyć Zygiska i wgrać moduł safetynet fix w wersji pod zygiska Edited April 2, 2022 by Kacper Skrzypek
QBAQ Posted April 2, 2022 Posted April 2, 2022 O proszę! Czyli na ten moment w zasadzie xiaomi.eu bez większego główkowania nie ma racji bytu dopóki nie będzie działającego TWRP na ten model (?) Praktycznie TWRP robi 80% roboty przy modyfikacjach urządzenia - w innym wypadku trzeba się znacznie bardziej zagłębić w temat i... łatwiej coś uwalić.
Kacper Skrzypek Posted April 2, 2022 Posted April 2, 2022 Jeśli liczysz na TWRP to raczej go nie będzie, dopóki twórcy TWRP nie ogarną sprawy z deszyfrowaniem na Androidzie 12. Więc tak, jeśli nie chcesz ryzykować to wtedy lepiej odpuścić. 1
QBAQ Posted April 8, 2022 Posted April 8, 2022 (edited) Płatności zbliżeniowe (GPay) działają na xiaomi.eu? Edited April 8, 2022 by QBAQ
skay77 Posted April 8, 2022 Posted April 8, 2022 Działają zigisk i safety Fix zrobWysłane z mojego Mi 10 przy użyciu Tapatalka
grzegorz.lki Posted April 9, 2022 Posted April 9, 2022 13 godzin temu, QBAQ napisał: Płatności zbliżeniowe (GPay) działają na xiaomi.eu? Ja nie mam magisk i uprawnień root i działają od chwili wgrania rom bez problemu 1
QBAQ Posted May 1, 2022 Posted May 1, 2022 (edited) Mam Xiaomi 12 od nieco ponad dwóch tygodni. Aktualnie już na xiaomi.eu. Ogólne wrażenia co do urządzenia mam raczej pozytywne, fajnie że urządzenie jest dosyć kompaktowych rozmiarów, głośniki po korekcji equalizerem brzmią przyjemnie i donośnie. Fajny wyświetlacz, mimo że nie jestem fanem zaokrąglonych krawędzi. Czytnik odcisku palca działa bardzo responsywnie, ale... czy jest warte aktualnej ceny? Moim zdaniem totalnie nie. W tej cenie można mieć coś ze stajni Apple, co (jeśli ktoś jest w stanie przesiąść się na iOS) posiada kompletny i dopracowany soft. O naszych Xiaomi tego powiedzieć nie można, nawet jeśli korzysta się z "poprawionego" softu jak właśnie xiaomi.eu stable. Niewytłumaczalny wręcz dla mnie throttling w topowym modelu, który faktycznie grzeje się niemiłosiernie przy graniu w gry – to tym bardziej zadziwiające, że układ jest jakoś genialnie chłodzony. Urządzenie "szarpie" przy przewijaniu menu, animacje się rwą dopóki telefon nie odda trochę temperatury. W zimę przynajmniej będzie można ogrzać dłonie. Chociaż drogi to ogrzewacz. Strach pomyśleć co gdyby tego chłodzenia nie było. Aparat jest naprawdę niezły, ale do Samsungów/iPhone raczej nie dolatuje (kamera do selfie to dwie opcje: przepalone niebo, albo niedoświetlona twarz - do wyboru), dziwne zarządzanie RAM; często ręcznie blokowane aplikacje się przeładowują a zakładka z zamkniętej wczoraj przeglądarki ładuje się w mgnieniu oka. Nie byłoby tego marudzenia gdyby nie fakt, że cenowo po prostu można mieć urządzenia znacznie bardziej dopracowane, a przynajmniej mieć pewność, że producent dołoży starań żeby w aktualizacjach najzwyczajniej wyeliminować byki, lecz po Xiaomi nie wiadomo czego się spodziewać jak już wiemy... Redmi 9 Pro zdaje się być tak samo istotnym urządzeniem jak niemal 4-krotnie droższy nowy model "dwunastka". PS. Kupując Xiaomi Mi5 (z Chin) ludzie patrzyli na mnie jak na dziwaka, a ja za ułamek Samsunga Galaxy S6 miałem kozackie urządzenie. Dziś za Xiaomi 12 w cenie iPhone 13 Mini czasem czuję się jak frajer... Edited May 1, 2022 by QBAQ 2 2
skay77 Posted May 1, 2022 Posted May 1, 2022 No nie wiem czy kupie apple za 3,200 Bo tyle dalem za 12 proSent from my 2201122C using Tapatalk 1
czarek1212 Posted May 1, 2022 Posted May 1, 2022 jak grasz w gry to wiadomo że bedzie grzał się ja używam 12-tkę normalnie rozmowy,troche internetu i nie grzeje sie bateria ładnie trzyma kupiłem bo to takie mi 6 tylko nowocześniejsze i polecam 2
simcold Posted May 3, 2022 Posted May 3, 2022 jak grasz w gry to wiadomo że bedzie grzał się ja używam 12-tkę normalnie rozmowy,troche internetu i nie grzeje sie bateria ładnie trzyma kupiłem bo to takie mi 6 tylko nowocześniejsze i polecamI jaki masz sot średni? Wysłane z mojego BASIC przy użyciu Tapatalka
grzegorz.lki Posted May 4, 2022 Posted May 4, 2022 W dniu 1.05.2022 o 09:32, czarek1212 napisał: jak grasz w gry to wiadomo że bedzie grzał się ja używam 12-tkę normalnie rozmowy,troche internetu i nie grzeje sie bateria ładnie trzyma kupiłem bo to takie mi 6 tylko nowocześniejsze i polecam potwierdzam. też zakupiłem jako następca Mi6. W dniu 3.05.2022 o 19:07, simcold napisał: I jaki masz sot średni? Wysłane z mojego BASIC przy użyciu Tapatalka nie zwracam na to uwagi, ale ostatnie jakie sprawdzałem to po całym dniu, tryb mieszany lte/wifi oraz dom i na zewnątrz to miałem 5h-6,5h. było to w weekend świąteczny. bateria raz miała 28%, a za drugim razem 19% jak podłączałem do ładowarki W dniu 1.05.2022 o 09:30, skay77 napisał: No nie wiem czy kupie apple za 3,200 Bo tyle dalem za 12 pro Sent from my 2201122C using Tapatalk ja za 12 bez pro 2630, więc też uważam, że zakup udany
jachu76 Posted May 7, 2022 Posted May 7, 2022 Witam, czy po zmianie romu na xiaomi.eu jest nagrywanie rozmów ? I drugie pytanie, czy są kolorowe ikonki powiadomień ?
czarek1212 Posted May 7, 2022 Posted May 7, 2022 witam czy będzie wydanie rozwojowe xiaomi.eu dla xiaomi12?
Kacper Skrzypek Posted May 8, 2022 Posted May 8, 2022 17 godzin temu, jachu76 napisał: Witam, czy po zmianie romu na xiaomi.eu jest nagrywanie rozmów ? I drugie pytanie, czy są kolorowe ikonki powiadomień ? Na oba pytania odpowiedź brzmi "tak". 14 godzin temu, czarek1212 napisał: witam czy będzie wydanie rozwojowe xiaomi.eu dla xiaomi12? Nie, a przynajmniej nie w tym sensie jak dotychczas: https://miuipolska.pl/miui-w-wersji-rozwojowej-przynajmniej-na-razie-nie-dla-xiaomi-12/ 1 1
ficca Posted May 19, 2022 Posted May 19, 2022 Mam Xiaomi 12X, zależy mi na nagrywaniu rozmów ale też zablokowanym BL, słyszałem że można podgrać ROM z innego kraju gdzie taka funkcjonalność istnieje i działa to bez potrzeby odblokowywania BL, rootowania, działają aplikacje bankowe itd. Czy ktoś mógłby mi przybliżyć jak to zrobić, skąd wziąć taki ROM i jaka wersja będzie posiadała nagrywanie rozmów? 1
skay77 Posted June 8, 2022 Posted June 8, 2022 Miui downloader że sklepuSent from my 2201122C using Tapatalk
dimson Posted June 9, 2022 Posted June 9, 2022 Czy na 12/12X można zainstalować ROM z natywnym nagrywaniem rozmów ale tak żeby pozostać z "dialerem" i aplikacją "wiadomości" od Googla ? Bardziej podobają mi się z wyglądu te apki do Googla, szczególnie "wiadomości". Aplikacja wiadomości od Xiaomi jest dla jakby to powiedzieć "cukierkowa" i chyba jest inaczej rozwiązane skalowanie ? Chodzi o to że w wiadomościach od Googla widzimy wiecej konwersacji na ekranie i więcej treści, co sprawia że nie trzeba tak skrolować żeby przejrzeć jakiś dłuższy okres czasu.
Recommended Posts