yeya Posted December 29, 2021 Share Posted December 29, 2021 Witam, Panowie jestem tutaj nowy więc proszę o wyrozumiałość. Posiadam telefon Xiaomi Redmi note 10 pro od mniej więcej pół roku z sieci T-mobile. ciągle z tym telefonem są problemy z czujnikiem zbliżeniowym, zawieszaniem się itp itd. Temat na pewno wałkowany był dobrych kilkanaście razy ale do rzeczy. Czy wgranie oprogramowania polskiego rozwiązuje temat? Czy była by osoba chętna mi pomóc to zrobić? proszę o wyrozumiałość i jak nie napisałem tego postu w odpowiednim dziale proszę Admina o przeniesienie. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted December 29, 2021 Share Posted December 29, 2021 Jeśli to jest problem softu to wgranie oprogramowania pomoże, jeśli wada sprzętu to nie.A co do wgrywania to są gotowe poradniki, wystarczy je poczytać bo bezsens jest kopiowanie ich i wklejanie tu do tematu.Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
yeya Posted December 29, 2021 Author Share Posted December 29, 2021 Czytałem że problem z czujnikiem zbliżeniowym ma wiele osób dlatego pytam, dodam że dodatkowo chciałbym zmienić soft aby była możliwośc nagrywania rozmów. Jak by ktoś był chętny mi pomóc i wytłumaczyć w skrócie jak to zrobić będę bardzo wdzięczny. Niechciał bym coś popsuć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kanio Posted December 29, 2021 Share Posted December 29, 2021 6 godzin temu, yeya napisał: Czytałem że problem z czujnikiem zbliżeniowym ma wiele osób dlatego pytam, dodam że dodatkowo chciałbym zmienić soft aby była możliwośc nagrywania rozmów. Jak by ktoś był chętny mi pomóc i wytłumaczyć w skrócie jak to zrobić będę bardzo wdzięczny. Niechciał bym coś popsuć. jakim momencie ci sie zawiesza? Link to comment Share on other sites More sharing options...
piterchmiel1 Posted December 29, 2021 Share Posted December 29, 2021 Nie mam tego problemu na 12.5.6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciek04 Posted December 29, 2021 Share Posted December 29, 2021 Mnie z kolei wykańcza psychicznie ten czujnik. Nie ma ani jednej rozmowy żebym coś nie włączył uchem a najczęściej jest ściągniętą belka. Global 12.5.6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rumot Posted December 29, 2021 Share Posted December 29, 2021 (edited) 11 godzin temu, yeya napisał: Czytałem że problem z czujnikiem zbliżeniowym ma wiele osób dlatego pytam, dodam że dodatkowo chciałbym zmienić soft aby była możliwośc nagrywania rozmów. Jak by ktoś był chętny mi pomóc i wytłumaczyć w skrócie jak to zrobić będę bardzo wdzięczny. Niechciał bym coś popsuć. Zmiana softu np. na Indonezja (mozliwość nagrywania połaczeń tel.) 1. Musisz najpierw odblokować bootloadera tutaj narzędzie https://mega.nz/file/XxdAEDCA#8S2pNaPH9BIcudsVqNgGtiZSP9QdKEDzuZChjypMbnM czekasz 160 godz. Po tym okresie tj. około 5 dni 2. Ściągasz najnowszą wersję roomu tutaj https://mirom.ezbox.idv.tw/en/phone/sweet/ wersje fastboot 2. Program do flasha tutaj https://mega.nz/file/38lSELzT#Pz-fWZgA6OpZrtGcKjepAkMXTFtyEBxoKROpY7a1JIk Przed fleszowaniem wchodzisz w fastboot smartfona przytrzymując przycisk zasilania i ściszania głośności i podłączasz telefon kablem USB do kompa. Pamiętaj o kopi zapasowej danych i kontaktów ponieważ ta operacja przywraca aparat do ustawień fabrycznych. foldery z plikami (miflash_unlock i MiFlash ) wrzucamy do Dysk lokalny C) Edited December 29, 2021 by rumot Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted December 29, 2021 Share Posted December 29, 2021 Kopia to przed odblokowaniem bootloadera, bo wtedy już czyści się pamięć .Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rumot Posted December 29, 2021 Share Posted December 29, 2021 (edited) 34 minuty temu, Netoper napisał: Kopia to przed odblokowaniem bootloadera, bo wtedy już czyści się pamięć . Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka Tak i jeszcze jedno foldery z plikami (miflash_unlock i MiFlash ) wrzucamy do Dysk lokalny C) Edited December 29, 2021 by rumot Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted December 30, 2021 Share Posted December 30, 2021 Tytuł wątku jest zbyt krótki, lub niedosadnie opisuje poruszany problem. Popraw proszę tytuł, w przeciwnym wypadku wątek zostanie przeniesiony do kosza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts