picer Posted December 28, 2021 Share Posted December 28, 2021 (edited) Mam od niedawna Poco M4 Pro 5G z odblokowanym bootloaderem. Próbowałem zainstalować Magiska bez twrp wg dostępnych w sieci tutoriali i nie udało mi się. Czy macie jakiś sprawdzony sposób? Edited January 4, 2022 by picer Poprawki błędów. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
OutSideR Posted March 5, 2022 Share Posted March 5, 2022 Instalujesz jak na każdym innym telefonie, pierw magisk managera, następnie z romu wydobywasz boot.img, kopiujesz go na pamięć telefonu, w menadżerze dajesz zainstaluj, metoda to patchowanie boot.img, wskazujesz wgrany wcześniej plik, następnie po zakończonej operacji zmodyfikowany plik boot.img kopiujesz na kompa, podpinasz telefon w trybie fastboot komenda "fastboot flash boot <nazwa>.img" wgrywasz. Restartujesz telefon, wchodzisz znów w magisk managera i postępujesz zgodnie z tym co się wyswietla. Amen, działa *Instaluj magiska najnowszego z kanału canary 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kozseb Posted May 30, 2022 Share Posted May 30, 2022 (edited) Elegancko działa, dzięki za bardzo łopatoligiczny opis. Edited May 30, 2022 by kozseb Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted May 31, 2022 Share Posted May 31, 2022 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts