michal07901 Posted December 10, 2021 Share Posted December 10, 2021 (edited) Witam, otóż przydarzył mi się ciekawy przypadek. Podczas przeglądania aplikacji systemowych, zacząłem odinstalować aktualizacje i czyścić pamięć podręczna tych aplikacji w celu bliżej nie znanym. Ku mojemu zdziwieniu telefon zaczął działać niesamowicie szybko. Strony lądują się w mgnieniu oka. Aplikacje to samo. Postanowiłem napisać o tym przypadku bo może znalazłem rozwiązanie na przedłużenie życia Mi 9. Na kolejne lata. Wstawiam zrzut tych aplikacji którym usunąłem aktualizacje i wyczyściłem pamięć. Telefon oczywiście był przywracany do stanu fabrycznego jakieś 2 miesiące temu i nie było widać różnicy w prędkość działania natomiast teraz jest poprostu jak nówka. Zero zacięć czy czekania na ładowanie aplikacji, bądź stron internetowych. Może ktoś spróbuje u siebie i zobaczy po której aplikacji nastaje owa przypadłość. Link do filmu z działaniem telefonu. https://youtu.be/48hwExz6fGM https://youtu.be/ZrAnqbXnVaw Filmy nie są przyśpieszone w żaden sposób! Wszystko działa tak szybko i płynnie. Nie nie ma nawet ekranów ladowania czy czegoś takiego. Edited December 11, 2021 by michal07901 Link to comment Share on other sites More sharing options...
widmo1980 Posted December 11, 2021 Share Posted December 11, 2021 Jak dla mnie,nie ma jakiejś widocznej różnicy.A po wyczyszczeniu pamięci wymienionych przez Ciebie aplikacji, pamięć podręczna zapełnia się na nowo. A aktualizacji żadnych nie miałem żeby je odinstalować . Link to comment Share on other sites More sharing options...
michal07901 Posted December 11, 2021 Author Share Posted December 11, 2021 Różnica jest ogromna. Wcześniej trzeba było czekać jednak na załadowanie się strony czy czegoś. A teraz to wszystko działa w mgnieniu oka. Gry są dużo płynniejsze. Sprawdziłem z POCO F2 Pro i jest mi 9 jest szybszy. Może ktoś sprawdzi jeszcze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
brawo Posted December 11, 2021 Share Posted December 11, 2021 To zależy jak masz zaśmiecony telefon bzdetami. Nie ma czego sprawdzać. To tak jak pytanie "a jak u was z SOTem" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts