Aga83aga Posted December 6, 2021 Share Posted December 6, 2021 Hej. Posiadam w tej chwili swój drugi już telefon Xiaomi. Z obu jestem zadowolona. Początkowo miałam redmi note 9 pro. A od sierpnia użytkuje redmi note 10 pro. W związku z tym że chciałam sprzedać 9pro zrobiłam mu hard reset wg instrukcji na YouTube. I zablokowało mi telefon. Wyskoczył komunikat że urządzenie jest zablokowane i chce ode mnie hasło. Konto Xiaomi założyło się automatycznie , nie mam jego numeru nawet. Hasła nie znam- wpisywałam wszystkie możliwe hasła jakie mam do wszystkich kont gdziekolwiek i nic. Numer telefonu który był w nim włożony jest w tej chwili w 10pro. I ma już przypisany nowy numer konta miui który od razu zapisałam sobie pełny i hasło do niego żeby nie mieć znów problemu. Próbowałam odzyskiwanie zrobić ale nie pomogło. Czy ktoś miał podobną sytuację i rozwiązał problem? Już opadam z sił. Jeśli to źle miejsce to proszę o info gdzie dodać temat bo jestem tu nowa. Dla wyjaśnienia odzyskiwania hasła cały czas robiłam z wykorzystaniem kodu odblokowującego ma 9pro a resetowalo mi hasło i konto które jest już przypisane do 10pro. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted December 6, 2021 Share Posted December 6, 2021 Konto samo raczej się nie zakłada. Jak tam była karta z numerem który jest teraz w tym nowym tel to powinno być to samo konto. Sprawdź czy stary tel nie jest przypisany do tego samego konta. W tym nowym Ustawienia, Konto Xiaomi, Urządzenia. Chyba że to konto w starym było założone na maila. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aga83aga Posted December 6, 2021 Author Share Posted December 6, 2021 Na nowym mam inny numer konta miui. Widać tylko 2 cyfry z przodu i z tyłu. I są całkiem inne niż w obecnym telefonie. Z mailem mogło być powiązane ale też próbowałam tej opcji. Mam tylko 2 e-maile. Telefon kupiłam z allegro jako nowy niby ale to konto już tam mogło być. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted December 6, 2021 Share Posted December 6, 2021 17 minut temu, Aga83aga napisał: Telefon kupiłam z allegro jako nowy niby ale to konto już tam mogło być. Jak tak to tylko ten kto zakładał konto, ma nr tel lub maila na który było rejestrowane może odzyskać hasło. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rower górski Posted December 7, 2021 Share Posted December 7, 2021 Sprawdź sobie czy Google nie zapisało automatycznie konta i hasła do niego. Rozwiązaniem twojego problemu z całą pewnością jest wysyłka sprzętu do serwisu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xymox4AD Posted December 7, 2021 Share Posted December 7, 2021 (edited) 2 godziny temu, Rower górski napisał: ...... Rozwiązaniem twojego problemu z całą pewnością jest wysyłka sprzętu do serwisu. Raczej kontakt ze sprzedającym. Niech to odkręci jak zakładał konto. On ma uprawnienia. Ps. Czy telefon był w pudełku bez plomby i folii? Widać było że ktoś go dotykał? Edited December 7, 2021 by Xymox4AD Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted December 7, 2021 Share Posted December 7, 2021 17 godzin temu, Aga83aga napisał: Telefon kupiłam z allegro jako nowy niby ale to konto już tam mogło być. Nie ma możliwości, aby na nowym telefonie było jakieś konto. Jeśli tak to znaczy, że był używany. Wtedy nie powinien być sprzedawany jako nowy sprzęt, tylko używany, co obniżyłoby pewnie jego cenę. Nowy telefon powinien mieć plomby na kartoniku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aga83aga Posted December 9, 2021 Author Share Posted December 9, 2021 Dnia 7.12.2021 o 14:02, zoltan78 napisał: Nie ma możliwości, aby na nowym telefonie było jakieś konto. Jeśli tak to znaczy, że był używany. Wtedy nie powinien być sprzedawany jako nowy sprzęt, tylko używany, co obniżyłoby pewnie jego cenę. Nowy telefon powinien mieć plomby na kartoniku. Nie pamiętam czy były plomby . To było ponad rok temu. Dnia 7.12.2021 o 08:36, Rower górski napisał: Sprawdź sobie czy Google nie zapisało automatycznie konta i hasła do niego. Rozwiązaniem twojego problemu z całą pewnością jest wysyłka sprzętu do serwisu. Gdzie takiego serwisu szukać? To jakiś polski Xiaomi ma? Czy po prostu jakis punkt z telefonami ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted December 9, 2021 Share Posted December 9, 2021 Czy do telefonu był dołączony dowód zakupu i karta gwarancyjna?Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xymox4AD Posted December 9, 2021 Share Posted December 9, 2021 (edited) 8 godzin temu, Aga83aga napisał: Gzie takiego serwisu szukać? To jakiś polski Xiaomi ma? Czy po prostu jakis punkt z telefonami ? Zapomnij o tym serwisie. Serwis nie jest od zdejmowania zabezpieczeń. A na pewno nie tak łatwo i bezpłatnie. Skup się na sprzedawcy bo być może on założył konto. Lub inne podpowiedzi kolegów z forum. Edited December 9, 2021 by Xymox4AD Link to comment Share on other sites More sharing options...
wpr Posted December 9, 2021 Share Posted December 9, 2021 Jak kupowałaś telefon to zapewne był zresetowany, wątpię aby sprzedawca puścił telefon ze swoimi ustawieniami (zakładając, że był używany). Założyłaś konto, którego nie używałaś i tyle, spróbuj przełożyć kartę sim do 9 pro, może coś pomoże. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rower górski Posted December 9, 2021 Share Posted December 9, 2021 (edited) 15 godzin temu, Xymox4AD napisał: Zapomnij o tym serwisie. Serwis nie jest od zdejmowania zabezpieczeń. A na pewno nie tak łatwo i bezpłatnie. Serwis może być ostatnią deską ratunku, ale zgodzę się, że niekoniecznie łatwo i niekoniecznie za darmo. Jednak jeśli telefony mają aktualizowane oprogramowanie w centrach serwisowych, to jakby wracają bez konieczności wpisywania haseł do konta, nawet jeśli wcześniej było to wymagane. Aktualizacja oprogramowania jest standardem, więc warto przynajmniej zapytać, czy i za ile to zrobią. Warto zapoznać się też z artykułem: https://micenter.pl/jak-usunac-konto-xiaomi-z-telefonu-2/ 13 godzin temu, wpr napisał: Założyłaś konto, którego nie używałaś i tyle, spróbuj przełożyć kartę sim do 9 pro, może coś pomoże. Dokładnie. Jest natomiast duża szansa, że jak zakładałaś konto xiaomi na telefonie, to manager haseł Google zapisał nazwę tego konta oraz hasło do niego. Przepatrz dokładnie swoje konto Google, być może tam masz rozwiązanie. Edited December 10, 2021 by Rower górski Brak części tekstu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts