Kratos90 Posted December 2, 2021 Share Posted December 2, 2021 Cześć, korzystając z Mi band 6 na Mi 9T Pro zauważyłem dziś wieczorem (2 grudnia 2021) utratę prawie 120-dniowej passy. Zamiast tego zastałem passę 2-dniową (która nie liczyła osiągniętego celu za obecny dzień, lecz za dwa poprzednie), która następnie zmieniła się w 0 dni, a potem w 6 i tak krąży po tych ilościach. Restart telefonu oraz opaski nie pomaga. Czy ktoś miał podobny przypadek w ostatnim czasie i to na Mi band 6? Był już podobny wątek, lecz dotyczył Mi band 4. Screenrecorder-2021-12-02-23-49-01-61_0_COMPRESSED.mp4.9714f711a7be8603cb61b21b82c725f5.mp4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kratos90 Posted December 3, 2021 Author Share Posted December 3, 2021 Dodam, że zarówno opaska jak i historia w Mi Fit pamiętają progres. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZduneX25 Posted December 8, 2021 Share Posted December 8, 2021 Ja często miałem przypadki, że zrobiłem powiedzmy 13k kroków i passa była doliczana, po czym kolejnego dnia w historii było tylko 8k i passa szła od nowa, ale jak masz w historii osiągnięty cel to widać inny bug po stronie huami. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kratos90 Posted December 13, 2021 Author Share Posted December 13, 2021 Hej, mimo dalszego kontynuowania 8k kroków dziennie oraz ponownym sparowaniu opaski, aplikacja w dalszym ciągu prezentuje passę w taki sposób, screeny. Czy jak odinstaluje i zainstaluje ponownie Mi Fit to jest szansa, ze passa przeliczy się wg danych jakie posiada za ostatnie miesiące (mam nadzieję, że są w chmurze,a nie tylko w aplikacji)? Mimo iż aplikacja w historii ma ilości kroków to jednak największą satysfakcję sprawiała mi liczba dni widoczna na dole frontowej strony. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted December 13, 2021 Share Posted December 13, 2021 Wyniki zapisywane są właśnie w chmurze a nie w aplikacji, przykładowo po zmianie telefonu i uruchomieniu mifit, wyniki są ściągane z chmury.O ile nie ma problemu z serwerami czy danymi leżącymi na serwerzeWysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kratos90 Posted December 14, 2021 Author Share Posted December 14, 2021 Cześć, odinstalowanie i zainstalowanie ponowne aplikacji pomogło, passa powróciła. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MasterWagnard Posted February 11, 2022 Share Posted February 11, 2022 Witam. Dla niektórych może to wydawać się banalnym pytaniem, ale wraz z instalacją aplikacji Mi Fit wersja 5.6.0 nie mogę znaleźć (lub jej nie ma?) okienka/opcji passy. Gdy wchodzę na profil w aplikacji dalej jest możliwość podejrzenia: osiągnięto cel: 749 dni. Wcześniej używałem opaski mi band 3, od 3 dni używam 6, która za nic w świecie nie chciała się połączyć ze starszą wersją aplikacji Mi Fita. Widzę w komentarzach, że użytkownik Kratos90 ma możliwość podglądu passy i jednocześnie aplikacja działa mu z mi bandem 6. Prośba/Pytanie, czy któraś z wcześniejszych wersji aplikacji Mi Fit jeszcze pokazuje passę i łączy się z mi bandem 6? Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedź. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZduneX25 Posted February 11, 2022 Share Posted February 11, 2022 Już nie ma podglądu passy po aktualizacji MiFit oraz Zepp. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts