Jump to content

Utrata passy

Kratos90

Recommended Posts

Cześć,

korzystając z Mi band 6 na Mi 9T Pro zauważyłem dziś wieczorem (2 grudnia 2021) utratę prawie 120-dniowej passy.

Zamiast tego zastałem passę 2-dniową (która nie liczyła osiągniętego celu za obecny dzień, lecz za dwa poprzednie), która następnie zmieniła się w 0 dni, a potem w 6 i tak krąży po tych ilościach.

Restart telefonu oraz opaski nie pomaga.

Czy ktoś miał podobny przypadek w ostatnim czasie i to na Mi band 6?

Był już podobny wątek, lecz dotyczył Mi band 4.

Ja często miałem przypadki, że zrobiłem powiedzmy 13k kroków i passa była doliczana, po czym kolejnego dnia w historii było tylko 8k i passa szła od nowa, ale jak masz w historii osiągnięty cel to widać inny bug po stronie huami.

Hej,

mimo dalszego kontynuowania 8k kroków dziennie oraz ponownym sparowaniu opaski, aplikacja w dalszym ciągu prezentuje passę w taki sposób, screeny.

Czy jak odinstaluje i zainstaluje ponownie Mi Fit to jest szansa, ze passa przeliczy się wg danych jakie posiada za ostatnie miesiące (mam nadzieję, że są w chmurze,a nie tylko w aplikacji)? 

Mimo iż aplikacja w historii ma ilości kroków to jednak największą satysfakcję sprawiała mi liczba dni widoczna na dole frontowej strony.

IMG_20211213_101135.jpg

Screenshot_2021-12-13-10-10-06-315_com.xiaomi.hm.health.jpg

Wyniki zapisywane są właśnie w chmurze a nie w aplikacji, przykładowo po zmianie telefonu i uruchomieniu mifit, wyniki są ściągane z chmury.
O ile nie ma problemu z serwerami czy danymi leżącymi na serwerze

Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka

• 1 month later...

Witam.
Dla niektórych może to wydawać się banalnym pytaniem, ale wraz z instalacją aplikacji Mi Fit wersja 5.6.0 nie mogę znaleźć (lub jej nie ma?) okienka/opcji passy. Gdy wchodzę na profil w aplikacji dalej jest możliwość podejrzenia: osiągnięto cel: 749 dni.
Wcześniej używałem opaski mi band 3, od 3 dni używam 6, która za nic w świecie nie chciała się połączyć ze starszą wersją aplikacji Mi Fita.
Widzę w komentarzach, że użytkownik Kratos90 ma możliwość podglądu passy i jednocześnie aplikacja działa mu z mi bandem 6.
Prośba/Pytanie, czy któraś z wcześniejszych wersji aplikacji Mi Fit jeszcze pokazuje passę i łączy się z mi bandem 6?
Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedź.