mrosi Posted December 2, 2021 Share Posted December 2, 2021 Wątek poświęcony ostatniej (najświeższej) aktualizacji stabilnego MIUI Polska / Xiaomi.eu dla telefonu Xiaomi Mi 9 (nazwa kodowa: cepheus). Link do pobierania ROMu: https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/MIUI-STABLE-RELEASES/MIUIv12/xiaomi.eu_multi_MI9_V12.5.6.0.RFACNXM_v12-11.zip/download Proszę o merytoryczną dyskusję, związaną ściśle z tematem wątku. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
QBAQ Posted December 3, 2021 Share Posted December 3, 2021 Na xiaomi.eu komentarze, że to wydanie posiada jakieś bugi, typu; problem z ustawieniem jasności wyświetlacza. Więc jak ktoś nie lubi niespodzianek niech się lepiej wstrzyma z aktualizacją. Dosyć szybko wydana kolejna aktualizacja Stable, trochę podejrzane biorąc pod uwagę jak rzadko poprzednio wychodziły. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ro.ma2 Posted December 4, 2021 Share Posted December 4, 2021 U mnie działa wszystko prawidłowo - mam te wersję od 2 dni Link to comment Share on other sites More sharing options...
QBAQ Posted December 4, 2021 Share Posted December 4, 2021 Też zaktualizowałem. Chodzi bez jakichś niespodzianek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gurek Posted December 6, 2021 Share Posted December 6, 2021 Zauważyłem problem z wysyłaniem plików przez wbudowany Mishare. Najnowszy xiaomi.eu stable na Mi 9 oraz Mi 9 SE. Link to comment Share on other sites More sharing options...
czach Posted December 12, 2021 Share Posted December 12, 2021 Cześć. Nie wiem, czy problem, który mam jest związany z tym softem, ale napiszę tu, bo tą wersję mam wgraną. Kiedy otworzę listę ostatnio używanych aplikacji i zacznę ją przewijać znikają miniatury aplikacji. Dotknięcie,,cienia", który pozostał po podglądzie nie daje też żadnego efektu; aplikacja nie uruchamia się. Jest na to sposób- czyszczenie dalvik/casche przywraca normalne działanie. Ale na max. kilka dni. Co ciekawe, na ostatnich betach też tak było. Ktoś zna rozwiązanie problemu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted December 12, 2021 Share Posted December 12, 2021 Używasz innego launchera niż domyślny? Link to comment Share on other sites More sharing options...
czach Posted December 12, 2021 Share Posted December 12, 2021 Tak. Niagara. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted December 12, 2021 Share Posted December 12, 2021 W tym problem. Tak się dzieje, gdy ustawiony jest inny launcher niż domyślny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
czach Posted December 12, 2021 Share Posted December 12, 2021 (edited) Dzięki. Potestuję bez niego. Szkoda, bo to jest super rozwiązanie ta Niagara, a do pewnego momentu problemu nie było. I na globalu też wszystko działa. Edited December 12, 2021 by czach Literówka Link to comment Share on other sites More sharing options...
wampiros6 Posted December 13, 2021 Share Posted December 13, 2021 Co zauważyłem? Pzycinanie się paska jasności ekranu. Mam jasność ustawioną w Auto, gdy mam za ciemno, podkręcam sobie. Zawsze pasek łapie laga na 2-3 zanim zmieni jasność. Łapię za pasek i ciągnę a jasność się nie zmienia. Podobnie mam z latarką, gps, wifi i wszystkimi innymi przyciskami z belki. Było to też w poprzedniej wersji. Ale dwie wersje temu tego nie było. Reszta jest ok Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzygaj Posted February 7, 2022 Share Posted February 7, 2022 Mam ustawiony systemowy motyw Rhodium - jak zmienić kolor czcionki na zablokowanym ekranie? Mam czarny i nie wszystko dobrze widać - np naładowanie baterii. Dopiero jak odblokuję telefon, to czcionka robi się biała. Druga sprawa, to Macrodroid nie zawsze reaguje mi na zdarzenie nadejścia SMS by wywołać jakąś tam akcję - mam roota - ktoś wie jak to rozwiązać? Jak to makro odpalę ręcznie, to wszystko działa, ale z automatu jakoś nie chce... Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzygaj Posted February 9, 2022 Share Posted February 9, 2022 Czy komuś działa Google Pay z Magisk 24.1? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szkodzik Posted March 15, 2022 Share Posted March 15, 2022 Witam, ostatnio zainstalowałem u siebie omawianą wersję i potwierdzam problem z paskiem jasności. Bardziej jednak denerwuje mnie brak możliwości klonowania aplikacji. Jest jakiś sposób aby to uruchomić czy trzeba czekać na kolejną wersję? pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
czach Posted March 23, 2022 Share Posted March 23, 2022 A jest właściwie nadzieja na kolejną stabilną wersję? Link to comment Share on other sites More sharing options...
QBAQ Posted March 24, 2022 Share Posted March 24, 2022 Nadzieja umiera ostatnia. A tak na poważnie, to myślę że Mi9 doczlapie do MIUI13 i to będzie koniec wsparcia dla tego urządzenia. Raz, że to już w zasadzie leciwe urządzenie, a dwa że Xiaomi ma tyle modeli telefonów ilu pracowników więc ciężko to ogarnąć racjonalnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hellborg Posted October 2, 2022 Share Posted October 2, 2022 W lipcu gdzieś wyczytałem, że MIUI 13 dla MI 9 ma być wydane do końca III kwartału. Wiadomo coś nt wydania nowej wersji? Link to comment Share on other sites More sharing options...
witek_77 Posted October 2, 2022 Share Posted October 2, 2022 3 godziny temu, Hellborg napisał: W lipcu gdzieś wyczytałem, że MIUI 13 dla MI 9 ma być wydane do końca III kwartału. Wiadomo coś nt wydania nowej wersji? chciałbym aby to była prawda, aczkolwiek ja znowu czytałem, że tylko PRO będzie na 13 a normalną "dziewiątkę" porzucili. Lubię ten telefon. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lubowitz Posted October 19, 2022 Share Posted October 19, 2022 (edited) Zainstalowałem w/w aktualizację i zniknął mi Magisk. Nie mogę go w żaden sposób zainstalować. Cały czas występuje taki oto błąd. Pierwszy raz mi się coś takiego zdarzyło. Pomoże mi Ktoś?? Wyczyściłem wszystko,dosłownie wgrałem poprzedni soft przez TWRP,dalej to samo.Błąd instalacji Magisk:(Invalid zip file format:(Najnowszy magisk ściągniety jak zawsze z GitHub Edited October 19, 2022 by lubowitz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts