mrosi Posted November 26, 2021 Share Posted November 26, 2021 Wątek poświęcony ostatniej (najświeższej) aktualizacji stabilnego MIUI Polska / Xiaomi.eu dla telefonu POCO X3 NFC (nazwa kodowa: surya). Link do pobierania ROMu: https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/MIUI-STABLE-RELEASES/MIUIv12/xiaomi.eu_multi_POCOX3NFC_V12.5.4.0.RJGMIXM_v12-11.zip/download Proszę o merytoryczną dyskusję, związaną ściśle z tematem wątku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kszul Posted November 27, 2021 Share Posted November 27, 2021 Witam. Dla wahających się... mam od 24 godzin... i chyba wszystko działa (a przynajmniej to czego używam). Link to comment Share on other sites More sharing options...
zielu Posted November 27, 2021 Share Posted November 27, 2021 Przed chwilą się przesiadłem z wersji 15.0.8 i wszystko prawie ok, brakuje mi tylko możliwość używania gestów na niestandardowym launcherze, wcześniej bez problemów można było tego używać na Nova launcher. Czemu teraz to nie działa? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kszul Posted November 28, 2021 Share Posted November 28, 2021 W starszych moich telefonach z xiaomi.eu mogłem wejść w informacje o wersji oprogramowania przez zaznaczoną w załączniku opcję. Na tym telefonie nie mogę tego zrobić, na żadnej z ostatnich 4 wersji, których używałem. Oprócz tego "świeci" się informacja "Aktualizuj". Czy tylko u mnie tak to wygląda? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zielu Posted November 28, 2021 Share Posted November 28, 2021 46 minut temu, kszul napisał: W starszych moich telefonach z xiaomi.eu mogłem wejść w informacje o wersji oprogramowania przez zaznaczoną w załączniku opcję. Na tym telefonie nie mogę tego zrobić, na żadnej z ostatnich 4 wersji, których używałem. Oprócz tego "świeci" się informacja "Aktualizuj". Czy tylko u mnie tak to wygląda? Chyba tylko u Ciebie, przynajmniej u mnie normalnie mogę wejść w tą opcję i nie mam informacji o aktualizacji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kszul Posted November 28, 2021 Share Posted November 28, 2021 (edited) @zielu dzięki za sprawdzenie. Coś czułem, że to u mnie problem bo cicho o tym było na forach. Wie ktoś jak to naprawić? edit Problem rozwiązany... miałem wyłączoną aplikację Aktualizacje. Edited November 28, 2021 by kszul Link to comment Share on other sites More sharing options...
zielu Posted January 20, 2022 Share Posted January 20, 2022 zaobserwowałem ostatnio problem z pływającymi oknami na YT i mapach i nie wiem czy to wina softu czy czegoś innego? Wyświetlają się one tylko w polu klawiatury, a jak chce je przeciągnąć lub schowam klawiaturę to one też znikają ale dźwięk nadal jest odtwarzany Link to comment Share on other sites More sharing options...
Misioo90 Posted January 29, 2022 Share Posted January 29, 2022 Witam mam 12.0.8 xiaomi.eu i po wciśnięciu sprawdz aktualizacje pokazuje ze mam najnowsza . Jak moge aktualizowac do najnowszej ( z tego postu) wersji?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted January 29, 2022 Share Posted January 29, 2022 Pobrać aktualizację ręcznie i wgrać przez TWRP. Możliwe że będzie konieczna aktualizacja TWRP przy okazji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zielu Posted February 1, 2022 Share Posted February 1, 2022 Ściągnij z linku na górze i zainstaluj przez recovery Link to comment Share on other sites More sharing options...
mgcompany Posted February 3, 2022 Share Posted February 3, 2022 Czy u was też słabo lub w ogóle nie działa przełączanie programów w podglądzie? Jest jakaś lepsza wersja Poco Launchera niż ta z Sklepu Play? Na starych wersjach miałem z ROMu, a ta wydaje mi się niestabilna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted February 3, 2022 Share Posted February 3, 2022 Jak ze starszej byłeś zadowolony to odinstaluj aktualizacje lauchera.Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
mgcompany Posted February 3, 2022 Share Posted February 3, 2022 Tylko, że po wgraniu tego ROMu na stary 12.0.7.0 nie ma w ogóle Poco Launchera, więc wgrałem ten ze Sklepu Play. W 12.0.7.0 i wcześniejszych był już wgrany. Bardziej mnie wkurza podgląd programów i przełączanie, bo znikają podglądy uruchomionych aplikacji i nie chcą się przełączać. Z każdą wersją jest coś nie tak, na starych miałem problemy z czujnikiem ekranu, czytnikiem odcisków palca i uruchamianiem ekranu, a tutaj z przełączaniem aplikacji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted February 3, 2022 Share Posted February 3, 2022 To pobierz starszą wersję launchera z apkmirror i wyłącz autoaktualizację.Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
fake4r Posted February 9, 2022 Share Posted February 9, 2022 Hej. Podpowiedzcie jak bezpiecznie wrócić na globala? Chcę odesłać telefon na gwarancję bo nie wygasza mi ekranu przy rozmowach telefonicznych (chyba że global to naprawi) i ogólnie kupiłbym coś z lepszym aparatem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted February 9, 2022 Share Posted February 9, 2022 W dziale Toturiale znajdziesz takie instrukcje opisane krok po kroku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jabol Posted February 9, 2022 Share Posted February 9, 2022 Wiadomo może kiedy planowany jest jakiś kolejny update? Niestety jestem zawiedziony działaniem miuipolska na tym telefonie. Strasznie długo się uruchamia (długi czas wygrywania pulpitu). Po wyświetleniu listy uruchomionych aplikacji nie działa możliwość ich wyboru itp. Ogólnie mocno słabo ;/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
mgcompany Posted February 9, 2022 Share Posted February 9, 2022 (edited) 9 godzin temu, Jabol napisał: Po wyświetleniu listy uruchomionych aplikacji nie działa możliwość ich wyboru itp. Czyli masz podobny problem jak u mnie, nie działa przełączanie aplikacji? U mnie działa tylko z launcherem MIUI, a każdym innym apki znikają z podglądu lub nie ma reakcji na naciśnięcie. Aktualizacji pewnie trzeba się spodziewać za dobrych parę tygodni wraz z wydaniem MIUI 13. EDIT: Znalazłem przyczynę problemu z przełączaniem apek na innych launcherach. W tle uruchamia sie "Systemowy Launcher" MIUI i kiedy się go zatrzyma, to wszystko działa poprawnie, ale po chwili znów się uruchamia i problem wraca. Muszę znaleźć sposób na zamrożenie go, pewnie bez roota się nie obejdzie, niby chwila ale jakoś mi się nie chce walczyć z Magiskiem. Może uda się zablokować com.miui.home aplikacją z działu tutoriali. Edited February 9, 2022 by mgcompany Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted February 10, 2022 Share Posted February 10, 2022 Można wyłączyć launchera, wpisz w google debloating cybercat, na XDA gość wrzucił program którym bez roota można powyłączać systemowe apki.Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
mgcompany Posted February 10, 2022 Share Posted February 10, 2022 Program bardzo fajny, ale nie dał rady wyłączyć com.miui.home. Inne niepotrzebne apki systemowe poszły bez problemu. Tylko zastanawiam się czy wyłączenie tego, nawet jak się uda, czy nie spowoduje niestabilności systemu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted February 10, 2022 Share Posted February 10, 2022 Systemowego launchera nie wyłączysz. Nawet jakby się udało, to wysypią się ustawienia pulpitu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mgcompany Posted February 10, 2022 Share Posted February 10, 2022 Szkoda. Pozostaje liczyć na aktualizację i że będzie działać poprawnie przełączanie z innymi launcherami. Wstrzymywanie systemowego w ustawieniach co kilkanaście minut nie ma sensu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted February 10, 2022 Share Posted February 10, 2022 Mi udało wyłączyć z tym że na romie Indonezja, było ok do póki nie odinstalowałem Nova, po tym były jaja żeby można było cokolwiek na fonie zrobić, ale w końcu jakimś cudem udało się sklep google uruchomić.Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
eros86 Posted February 24, 2022 Share Posted February 24, 2022 Czy nagrywanie rozmów działa w tej wersji? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted February 24, 2022 Share Posted February 24, 2022 @eros86 Działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Misioo90 Posted March 6, 2022 Share Posted March 6, 2022 U mnie występuje problem z usuwaniem plików z galerii. Przy usuwaniu zdarza sie ze zawiesza sie galeria. Wczesniej tego problemu nie bylo. Dotyczy to każdego rodzaju pliku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts