Jump to content

blokowane numery

jarse

Recommended Posts

Ostatnio zauważyłem, że nie mogę zablokować żadnych niechcianych numerów. Wciskając "blokuj" nic to nie daje. A przy okazji sprawdziłem, że na liście blokowanych numerów mam stan 0. Pomimo, że jeszcze niedawno na liście było ich sporo. Pomyślałem, że może zaktualizuję system, ale nie udało się bo nie mogę tego zrobić. Mam wersję MIuI 12.0.1.0 i pojawia się info, że "brak dostępnych aktualizacji" chociaż wiem, że jest już 12.0.5. Włączanie i wyłączanie telefonu też nic nie dało. 

pisałem na początku, że mam wersję 12.0.1 aktualną...nie dodałem tylko Global. Bo nie wiedziałem, że to ważne.

soft sobie wgram...dzięki. Ale blokowanie nadal nie działa...coś jeszcze pomożecie oprócz tego, że mam nową wersję?

W dniu 25.11.2021 o 21:09, jarse napisał:

Ostatnio zauważyłem, że nie mogę zablokować żadnych niechcianych numerów. Wciskając "blokuj" nic to nie daje. A przy okazji sprawdziłem, że na liście blokowanych numerów mam stan 0. Pomimo, że jeszcze niedawno na liście było ich sporo. Pomyślałem, że może zaktualizuję system, ale nie udało się bo nie mogę tego zrobić. Mam wersję MIuI 12.0.1.0 i pojawia się info, że "brak dostępnych aktualizacji" chociaż wiem, że jest już 12.0.5. Włączanie i wyłączanie telefonu też nic nie dało. 

Mam ten sam problem, też od około 25.XI, choć na innym telefonie (Mi8), ale też Global 12.0.1.0. Niby miło wiedzieć, że to problem ROM-u (a nie np. malware), ale z drugiej strony na aktualizację ROM-u w przypadku mojego tel. się jakoś nie zanosi, a bez funkcji blokowania czasem ciężko wytrzymać. Możliwe, że to celowy błąd, aby zmusić posiadaczy starych ale jarych modeli to wymiany...

Edited by latet