jarse Posted November 25, 2021 Share Posted November 25, 2021 Ostatnio zauważyłem, że nie mogę zablokować żadnych niechcianych numerów. Wciskając "blokuj" nic to nie daje. A przy okazji sprawdziłem, że na liście blokowanych numerów mam stan 0. Pomimo, że jeszcze niedawno na liście było ich sporo. Pomyślałem, że może zaktualizuję system, ale nie udało się bo nie mogę tego zrobić. Mam wersję MIuI 12.0.1.0 i pojawia się info, że "brak dostępnych aktualizacji" chociaż wiem, że jest już 12.0.5. Włączanie i wyłączanie telefonu też nic nie dało. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xymox4AD Posted November 25, 2021 Share Posted November 25, 2021 A kto ci powiedział że jest nowsza aktualizacja i o takim oznaczeniu? Masz Global ROM? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarse Posted December 2, 2021 Author Share Posted December 2, 2021 no chyba wersja 12.5.0 ale widzę że to Chinach nie wiem czy mam global rom, jak to sprawdzić? blokowanie nadal nie działa, a fotowoltaika wydzwania zawzięcie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted December 2, 2021 Share Posted December 2, 2021 Jak sprawdzić - ustawienia - o telefonie.A co do fotowoltaiki, wykaż trochę asertywności, odbierz połączenie i poinformuj że nie wyrażasz zgody na nękanie.Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
brawo Posted December 3, 2021 Share Posted December 3, 2021 To automaty dzwonią. Kogo chcesz powiadamiać? 😁 Pełno na FB i w sieci filmów z rozmowami z takimi numerami. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted December 3, 2021 Share Posted December 3, 2021 To sobie zainstaluj tohttps://play.google.com/store/apps/details?id=org.mistergroup.muzutozvednoutBądź tohttps://play.google.com/store/apps/details?id=org.mistergroup.shouldianswerW zależności od telefonu/systemu jeden albo drugi działa lepiej.Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarse Posted December 3, 2021 Author Share Posted December 3, 2021 pisałem na początku, że mam wersję 12.0.1 aktualną...nie dodałem tylko Global. Bo nie wiedziałem, że to ważne. soft sobie wgram...dzięki. Ale blokowanie nadal nie działa...coś jeszcze pomożecie oprócz tego, że mam nową wersję? Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted December 5, 2021 Share Posted December 5, 2021 (edited) W dniu 25.11.2021 o 21:09, jarse napisał: Ostatnio zauważyłem, że nie mogę zablokować żadnych niechcianych numerów. Wciskając "blokuj" nic to nie daje. A przy okazji sprawdziłem, że na liście blokowanych numerów mam stan 0. Pomimo, że jeszcze niedawno na liście było ich sporo. Pomyślałem, że może zaktualizuję system, ale nie udało się bo nie mogę tego zrobić. Mam wersję MIuI 12.0.1.0 i pojawia się info, że "brak dostępnych aktualizacji" chociaż wiem, że jest już 12.0.5. Włączanie i wyłączanie telefonu też nic nie dało. Mam ten sam problem, też od około 25.XI, choć na innym telefonie (Mi8), ale też Global 12.0.1.0. Niby miło wiedzieć, że to problem ROM-u (a nie np. malware), ale z drugiej strony na aktualizację ROM-u w przypadku mojego tel. się jakoś nie zanosi, a bez funkcji blokowania czasem ciężko wytrzymać. Możliwe, że to celowy błąd, aby zmusić posiadaczy starych ale jarych modeli to wymiany... Edited December 5, 2021 by latet Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts