atlantydas Posted November 29, 2021 Share Posted November 29, 2021 11 godzin temu, krainawilka napisał: Ja przeszedłem z Mi9T Pro, tylko wipe dalvik i cache tylko mam dać Wipe Dalvik Cache? czyli wychodzi na to że wystarczy tylko wyczyścic cache.. Podczas przeglądania stron www często mam tak, że strona się zawiesza, kliknięcie gdziekolwiek na odnośnik powoduje że nic się nie dzieje. Wygląda to tak wtedy jakby strona cały czas się ladowala. Pomaga jedynie załadowanie strony od nowa. Problem występuje na wszystkich przeglądarkach które sprawdzałem Firefox, chrome, opera etc. Co ciekawe np w aplikacji YT/vanced problem nie wystepuje. Więc to nie jest wina internetu Link to comment Share on other sites More sharing options...
krainawilka Posted November 29, 2021 Share Posted November 29, 2021 tylko mam dać Wipe Dalvik Cache? czyli wychodzi na to że wystarczy tylko wyczyścic cache.. Podczas przeglądania stron www często mam tak, że strona się zawiesza, kliknięcie gdziekolwiek na odnośnik powoduje że nic się nie dzieje. Wygląda to tak wtedy jakby strona cały czas się ladowala. Pomaga jedynie załadowanie strony od nowa. Problem występuje na wszystkich przeglądarkach które sprawdzałem Firefox, chrome, opera etc. Co ciekawe np w aplikacji YT/vanced problem nie wystepuje. Więc to nie jest wina internetu Ja zastosowałem tylko to. Ale to z niewiedzy. A później okazało się, że wszystko działa. Wysłane z mojego Redmi K20 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted November 30, 2021 Share Posted November 30, 2021 20 godzin temu, patrikos23 napisał: u mnie niestety to nie działa - xiaomi mi11. Można cofnąc się do wersji z zeszłego tygodnia bez utraty danych? Bez sensu po co chcesz sobie robić kłopot cofkami softu dla jednej aplikacji? Gcam robi lepsze zdjęcia tylko w gorszych warunkach oświetleniowych więc na co dzień korzystanie z miui aparatu nie robi różnicy. Poza tym ma wyjść wkrótce jakiś poprawiony build do gcam co zawiera poprawkę tego problemu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemekp74 Posted November 30, 2021 Share Posted November 30, 2021 14 godzin temu, atlantydas napisał: tylko mam dać Wipe Dalvik Cache? czyli wychodzi na to że wystarczy tylko wyczyścic cache.. Podczas przeglądania stron www często mam tak, że strona się zawiesza, kliknięcie gdziekolwiek na odnośnik powoduje że nic się nie dzieje. Wygląda to tak wtedy jakby strona cały czas się ladowala. Pomaga jedynie załadowanie strony od nowa. Problem występuje na wszystkich przeglądarkach które sprawdzałem Firefox, chrome, opera etc. Co ciekawe np w aplikacji YT/vanced problem nie wystepuje. Więc to nie jest wina internetu Też potwierdzam wczoraj przeszedłem na stabilną wersję po wgraniu systemy wipe dalvik i cache i MI9T śmiga bez błędów Link to comment Share on other sites More sharing options...
mates21 Posted November 30, 2021 Share Posted November 30, 2021 Zaryzykowalem i przeszedlem na stable bez wipe data na Mi9. Poki co wszystko dziala i nagle magicznie znow mi zaczelo dzialac Volte, a wczesniej od wielu miesiecy nie smigalo. Zobaczymy jak bateria i stabilnosc i czy obejdzie sie bez format data Edit: A jednak nie... galeria nie wlacza sie Pamieta ktos sposob jak to sie "naprawialo"? Kiedys bylo cos na forum... usuniecie cache galerii w twrp? cos takiego? Edit2: Juz wiem usunalem folder folder /data/data/com.miui.gallery/databases i smiga Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted November 30, 2021 Author Share Posted November 30, 2021 Z tego co słyszałem problem z gcam naprawili w najnowszej wersji China na Mi 11, także może w czwartek będzie OK. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mateo912 Posted December 4, 2021 Share Posted December 4, 2021 Hej. Czy ktoś wie jak wygląda kwestia LTE+ (LTE advenced/agregacja pasm) w Xiaomi.eu/miuipolska? Mam mi11 ultra które powinno obsługiwać wszystkie pasma LTE w Play a mimo wszystko nie wskakuje +. W ustawieniach nigdzie nie widzę opcji agregacji pasm (dla LTE, a jest dla 5g). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted December 4, 2021 Share Posted December 4, 2021 @mateo912ROM xiaomi.eu nie ma wpływu na obsługę sieci, zależy to wyłącznie od urządzenia jakie posiadasz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mateo912 Posted December 5, 2021 Share Posted December 5, 2021 19 godzin temu, zoltan78 napisał: @mateo912ROM xiaomi.eu nie ma wpływu na obsługę sieci, zależy to wyłącznie od urządzenia jakie posiadasz. A brak opcji włączenia/wyłączenia lte+ w ustawieniach? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted December 5, 2021 Share Posted December 5, 2021 @mateo912Nie ma takiej opcji w ustawieniach telefonu aby wymusić LTE+. Jest LTE a następnie 5G jak pisałeś. LTE+ samo się załączy jak pojawisz się w zasięgu tej częstotliwości. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mateo912 Posted December 5, 2021 Share Posted December 5, 2021 21 minut temu, zoltan78 napisał: @mateo912Nie ma takiej opcji w ustawieniach telefonu aby wymusić LTE+. Jest LTE a następnie 5G jak pisałeś. LTE+ samo się załączy jak pojawisz się w zasięgu tej częstotliwości. No właśnie dziwna sprawa bo mi 11 ultra korzysta z obu częstotliwości LTE w Playu a + nie wskakuje. Tylko 2x widziałem żeby wskoczył + ale było to związane z jakimiś pracami konfiguracyjnym masztów w okolicy (po awarii sprzed 2-3 tyg). W tych samych miejscach mój stary mate 20 pro bez problemów łapał + Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.