Jump to content

POCO F3 - dźwięk ze słuchawek BT samoczynnie przełącza się na głośnik

jakubc

Recommended Posts

Cześć, od jakiegoś czasu ok. 2 tygodni mam problem z dźwiękiem na słuchawkach BT problem pojawia się okazjonalnie, ale jak już się pojawi to resetowanie słuchawek albo telefonu pomaga tylko na chwilę i problem od razu wraca. Mianowicie chodzi o to, że gdy używam słuchawek i czy słucham Spotify czy oglądam YT, nagle dźwięk ze słuchawek przełącza się na głośnik. I tak słuchawki wciąż są połączone z telefonem, jest zaznaczone żeby odtwarzały multimedia w ustawieniach BT, jedyne co się zmienia to, że pojawia się drugi pasek do zmiany głośności tj. na zdjęciu. Od tego momentu gdy przełączy się w taki tryb wciskanie fizycznych przycisków do zmiany głośności zmienia głośność na prawym pasku, z tym, że nie wiem co on dokładnie wskazuje, głośność dźwięku z głośnika w tym momencie zależy od lewego paska. Próbowałem już wszystkiego, przeklikałem wszystkie opcje w ustawieniach, żeby mieć możliwość wyłączenia odtwarzania dźwięku z głośnika przy połączonych słuchawkach, nic nie zadziałało. (ustawienia typu "wiele źródeł dźwięku", albo "zezwalaj na dźwięk z głośnika) też nic w tej sprawie nie zmieniają. Bardzo prosiłbym o pomoc, jest to naprawdę denerwujący błąd w wielu sytuacjach uniemożliwiający używania słuchawek BT, z góry dzięki za odpowiedź 🙂

Screenshot_2021-11-25-11-25-59-155_com.google.android.youtube.jpg

• 1 year later...