rafmik Posted November 24, 2021 Share Posted November 24, 2021 Cześć, Mam Redmi Note 8 Pro oraz jedną kartę SIM od Plusha (sieć PLUS). Chciałem aktywować VoLTE - uruchomiłem usługę VoLTE w Plusie (wysyłając SMSa na numer 2601 w treści wpisując WlaczVoLTE) i niestety telefon nie wykonuje połączeń przez VoLTE, oraz pojawił się inny problem - w momencie gdy rozmawiam przez telefon i ktoś inny do mnie zadzwoni to moje połączenie jest rozłączane (tak jak bym odłożył słuchawkę). Problem ten wystąpił od razu po aktywacji VoLTE i za każdym razem gdy w trakcie rozmowy zadzwoni do mnie ktoś inny to rozłącza mi wykonywane połączenie. Na drugim slocie SIM ma kartę Play i tutaj VoLTE działa bez problemu, bez żadnej konfiguracji. Ktoś wie jak ugryźć temat, żeby karta Plusha działała z VoLTE? Link to comment Share on other sites More sharing options...
trumanshow Posted November 25, 2021 Share Posted November 25, 2021 Wpisz taki kod *#*#86583#*#* w ustawieniach pojawi się opcja VoLTE . W plusie jest jakiś problem u mnie kolega ma Mi Note 10 5G i po włączeniu Volte jak ktoś dzwoni ma numer nieznany i nawet nie może oddzwonić bo nie pokazuje numeru na fonie. Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafmik Posted November 27, 2021 Author Share Posted November 27, 2021 Mam info: Wg supportu Plusa VoLTE u nich działa tylko na 3 modelach telefonów Xiaomi: - Mi 10T Lite 5G, - 11 Lite 5G, - Redmi 9 NFC Link to comment Share on other sites More sharing options...
brawo Posted November 27, 2021 Share Posted November 27, 2021 (edited) W sieci można to sprawdzić https://www.plus.pl/volte Warto doczytać jakie usługi wykluczają korzystanie z VoLTE. Edited November 27, 2021 by brawo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted November 29, 2021 Share Posted November 29, 2021 U mnie w plusie obie usługi działają na rn8pro, pocoX3 ( wystarczyło kodami uruchomić) oraz realme 8 pro, tutaj od razu volte działało bez kodów.Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafmik Posted November 29, 2021 Author Share Posted November 29, 2021 14 godzin temu, Netoper napisał: U mnie w plusie obie usługi działają na rn8pro, pocoX3 ( wystarczyło kodami uruchomić) Jakimi kodami? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted November 29, 2021 Share Posted November 29, 2021 SMShttps://www.telepolis.pl/wiadomosci/taryfy-promocje-uslugi/plus-volte-vowifi-jakie-modele-jak-wlaczyc-opinieI kodyhttps://gsm.biz.pl/2020/01/31/volte-oraz-wifi-calling-w-telefonach-xiaomi/Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafmik Posted November 30, 2021 Author Share Posted November 30, 2021 W dniu 29.11.2021 o 23:00, Netoper napisał: SMShttps://www.telepolis.pl/wiadomosci/taryfy-promocje-uslugi/plus-volte-vowifi-jakie-modele-jak-wlaczyc-opinie I kodyhttps://gsm.biz.pl/2020/01/31/volte-oraz-wifi-calling-w-telefonach-xiaomi/ Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka I na rn8pro z Anroidem 11 wszystko śmiga bez problemów? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted December 1, 2021 Share Posted December 1, 2021 Aaa widzisz, na obydwu android 10, z tym że w jednym ROM Indonezja, a na drugim europejski, na realme android 11.Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
ahr Posted December 5, 2021 Share Posted December 5, 2021 Jakiś czas temu Plus tylko w abonamentach udostępniał te usługi, w ofertach na kartę były niedostępne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted December 5, 2021 Share Posted December 5, 2021 U mnie wszystkie fony na abo, z tym że przy przedłużce ponoć zostały zapięte do puli plusha bo tam oferta niby lepsza niż w czystym plusie.Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafmik Posted August 13, 2022 Author Share Posted August 13, 2022 Z kronikarskiego obowiązku. W listopadzie 2021 były problemy z działaniem VoLTE w Plus na Redmi Note 8 Pro. Teraz spróbowałem ponownie i wszystko śmiga. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pusiaczek Posted September 21, 2022 Share Posted September 21, 2022 Jaka wersja oprogramowania? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafmik Posted November 11, 2022 Author Share Posted November 11, 2022 W dniu 21.09.2022 o 10:51, pusiaczek napisał(a): Jaka wersja oprogramowania? Lepiej odpowiedzieć późno niż wcale Global 12.5.8, Andek 11 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts