zoar Posted November 11, 2021 Share Posted November 11, 2021 Witam Zainstalowałem TWRP zgodnie z instrukcjami i wydaje mi się iż poprawnie wgrany. Niestety napotkałem problem z instalacją: xiaomi.eu_multi_HMK40_POCOF3_21.10.27_v12-12-fastboot Dorzucę zdjęcia robione moim starym Mi6 do którego kiedyś też wgrywałem nowy rom. Może mi ktoś pomóc rozwiązać temat? Mam nadzieję że nie uśmierciłem telefonu. Teraz już tylko TWRP się uruchamia na telefonie. Nie mogę już wgrać romu z telefonu bo chyba go wyczyściłem ale mam możliwość przez OTG. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted November 11, 2021 Share Posted November 11, 2021 Czytamy nazwę paczki. Fastboot = instalacja przez fastboot, przez komputer. Rozpakuj paczkę i uruchom odpowiedni plik. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zoar Posted November 11, 2021 Author Share Posted November 11, 2021 Po rozpakowaniu mam plik wsadowy windows: windows_fastboot_first_install_with_data_format ale uruchamia się tylko czarny CMD i bez odzewu... Przeszedłem telefonem w tryb FASTBOOT i zrobiło mi instalację ale telefon po restarcie po instalacji wchodzi mi cały czas w TWRP Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted November 11, 2021 Share Posted November 11, 2021 Spróbuj zainstalować Globala przez MiFlash i potem jeszcze raz EU (bez instalacji TWRP). Link to comment Share on other sites More sharing options...
zoar Posted November 12, 2021 Author Share Posted November 12, 2021 Bardzo dziękuję za wskazówki. Temat ogarnięty chociaż nie bez problemów kolejnych. Skończyłem jakoś przed pierwszą w nocy. Musiałem Faktycznie przez "MiFlash20140509" (Xiaomi Flash Tool Download - Download Xiaomi Mi Flash Latest Version) wgrać na nowo ver. GLOBAL: Device: POCO F3 Global Codename: alioth Version: V12.5.4.0.RKHMIXM Branch: Stable Type: Fastboot Size: 5.7 GB Release Date: 2021-09-08 Package Name: alioth_global_images_V12.5.4.0.RKHMIXM_20210908.0000.00_11.0_global_88f67782bc.tgz MD5: 88f67782bcea258364531bee8e38e2f8Następnie zrobiłem wszystko zgodnie filmikiem z YT: How to install Xiaomi EU rom on your Poco F3 (No TWRP Method) - YouTube Podczas instalacji global wyskoczył mi na końcu problem - error (zdjęcie w załączniku) ale system telefonu wstał a potem to już wszystko wg YT. Pytanie mam tylko dlaczego teraz mając wersję: Miui 12.6 21.10.27 (rozwojowa) Mam w ustawieniach opcję aktualizacji do: Miui 12.6 21.11.12 (rozwojowa) 3.6G Wciskam Pobierz a następnie generowanie linka ale po chwili wyskakuje komunikat że wszystkie linki są niedostępne i można spróbować później lub wejść na stronę i ściągnąć odpowiedni plik ale tam nie ma nic do Poco F3. Należy poczekać czy gdzieś coś pokombinować? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted November 12, 2021 Share Posted November 12, 2021 Co do błędu to nie wpływa na system, aby się nie pojawiał trzeba w skrypcie wyciąć linijkę sprawdzająca status fastboota.Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
zoar Posted November 12, 2021 Author Share Posted November 12, 2021 11 minut temu, Netoper napisał: Co do błędu to nie wpływa na system, aby się nie pojawiał trzeba w skrypcie wyciąć linijkę sprawdzająca status fastboota. Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka TAK. Finalnie nie miało to wpływu ponieważ bez problemu zainstalowałem Miui 12.6 21.10.27 (rozwojowa) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted November 12, 2021 Share Posted November 12, 2021 1 godzinę temu, zoar napisał: Wciskam Pobierz a następnie generowanie linka ale po chwili wyskakuje komunikat że wszystkie linki są niedostępne i można spróbować później lub wejść na stronę i ściągnąć odpowiedni plik ale tam nie ma nic do Poco F3. Należy poczekać czy gdzieś coś pokombinować? Przecież na stronie jest plik? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zoar Posted November 13, 2021 Author Share Posted November 13, 2021 Rzeczywiście... Mój problem polegał na tym iż wchodził w: "windows_fastboot_first_install_with_data_format" zamiast: "windows_fastboot_update_rom" 🤦♂️ 🤦♂️ 🤦♂️ 🤦♂️ 🤦♂️ 🤦♂️ 🤦♂️ 🤦♂️ 🤦♂️ 🤦♂️ 🤦♂️ 🤦♂️ 🤦♂️ 🤦♂️ 🤦♂️ 🤦♂️ 🤦♂️ 🤦♂️ 🤦♂️ 🤦♂️ 🤦♂️ 🤦♂️ 🤦♂️ 🤦♂️ 🤦♂️ 🤦♂️ 🤦♂️ 🤦♂️ 🤦♂️ 🤦♂️ 🤦♂️ 🤦♂️ 🤦♂️ *facepalm Bardzo dziękuję za pomoc i poświęcony czas 😇 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted November 13, 2021 Share Posted November 13, 2021 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts