adrianklewin1 Posted November 4, 2021 Share Posted November 4, 2021 Witajcie,Wie ktoś może coś na temat tej aktualizacji? Od końca października jest na globalu, pewnie na dniach pojawi się EEA. Mam w związku z nią kilka pytań:-Czy naprawili gesty i można z nich korzystać nawet przy innym launcherze (np. Lawnchair, Microsoft Launcher) czy trzeba używać systemowego?-Czy aktualizacja aktywuje VoLTE u klientów Orange?-Czy naprawili inne błędy i fon przestanie tak mulić? Cofnąłem już do fabrycznych i nadal muli, powiązałem konto Xiaomi z Mi Unlock, po tygodniu wywaliło błąd powiązania i każą czekać od nowa, więc o custom ROMie nie ma mowy...Napiszcie jak coś wiecie Wysłane z mojego M2003J15SC przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
kecram Posted November 4, 2021 Share Posted November 4, 2021 Ja ma 12.5.3.0 tamta to chyba jakaś starsza Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
adrianklewin1 Posted November 4, 2021 Author Share Posted November 4, 2021 Mi chodzi o Redmi Note 9. Jeżeli wcisnąłem zły dział to proszę przenieść ten postWysłane z mojego M2003J15SC przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
kecram Posted November 4, 2021 Share Posted November 4, 2021 Fakt niedopatrzenie. Mam też RN9 mulił po aktualizacji lecz po ponownym zaktualizowaniu działa poprawnie Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
adrianklewin1 Posted November 4, 2021 Author Share Posted November 4, 2021 No zobaczymy... Mam nadzieję że aktualizacja trafi szybko do EEA i że coś poprawi, a nie spaprze jeszcze bardziej...Wysłane z mojego M2003J15SC przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
kecram Posted November 4, 2021 Share Posted November 4, 2021 Ściągnij jeszcze raz obecną aktualizację i ja zainstaluj. U mnie poprawiło z zacinaniem się Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
adrianklewin1 Posted November 4, 2021 Author Share Posted November 4, 2021 Jutro akurat nie będę miał czasu ale w sobotę... może się uda...Wysłane z mojego M2003J15SC przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted November 4, 2021 Share Posted November 4, 2021 38 minut temu, adrianklewin1 napisał: -Czy naprawili gesty i można z nich korzystać nawet przy innym launcherze (np. Lawnchair, Microsoft Launcher) czy trzeba używać systemowego? Skoro nie naprawili nawet na becie, to tym bardziej nie zrobią tego na stable. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adrianklewin1 Posted November 5, 2021 Author Share Posted November 5, 2021 No to trochę słabo... Ciekawe czy im po prostu się to nie udało, czy to jest związane jakoś z marketingiem i chcą reklamować swój launcher. Wysłane z mojego M2003J15SC przy użyciu Tapatalka A ktoś coś wie jak tam VoLTE w Orange? Wszystkie fony z serii Note 9 już wspierają oprócz właśnie głównego Redmi Note 9... Telefon sam w sobie wspiera tą technologię, ale Orange na tym telefonie blokuje do niej dostęp. U siostry na Redmi Note 8T przestali blokować po którejś aktualizacji MIUI Wysłane z mojego M2003J15SC przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
tropok Posted November 8, 2021 Share Posted November 8, 2021 Czy wydajność baterii została poprawiona? W 12.5.1 spadło spokojnie o 30 procent. Jak bateria trzymała spokojnie trzy dni, to po ostatniej aktualizacji ledwo dwa wytrzymuje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adrianklewin1 Posted November 8, 2021 Author Share Posted November 8, 2021 Zobaczymy, może już wkrótce będzie w EEA, dzisiaj pojawiła się w Indiach. Jak nie pojawi się do tego tygodnia to zmieniam na custom ROMa bo mam dość tych errorów w MIUI V12.5.1.0Wysłane z mojego M2003J15SC przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
adrianklewin1 Posted November 12, 2021 Author Share Posted November 12, 2021 Chcecie wcześniej 12.5.2.0 i wgrywacie Globala? Lepiej nie. U mnie po zmianie na Global IMEI wyparowało i nie można korzystać z usług komórkowych. Nie idzie wejść do Meta Mode, a Engineer Mode też nie ma...Wysłane z mojego M2003J15SC przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
tropok Posted November 12, 2021 Share Posted November 12, 2021 Jak wygląda optymalizacja baterii? Po ostatniej aktualizacji jest dramat, czy cokolwiek się poprawiło? Link to comment Share on other sites More sharing options...
adrianklewin1 Posted November 12, 2021 Author Share Posted November 12, 2021 Nie... Dramat jest nadal, a do tego czeka mnie ten głupi serwis... Już nawet mój stary ZTE z 2016 lepiej trzyma na baterii w 2021 rokuWysłane z mojego M2003J15SC przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
adrianklewin1 Posted November 12, 2021 Author Share Posted November 12, 2021 Jeśli chodzi o wydajność to (trochę) się poprawiła, ale na pierwszym uruchomieniu laguje w ch*j. W dodatku ma nadal wiele błędów i z baterią nic nie poprawili, gesty nadal działają jak chcą. Jak trafi do EEA to nie radzę tej aktualizacji instalować, a jak ktoś chce flashować by sprawdzić na Globalu to radzę uważać, bo bardzo łatwo można sobie IMEI wymazać. Mam nadzieję że na gwarancji to zaakceptują.Ciekawe czy jak nie przejdzie na gwarancji to czy mogę im zlecić jako naprawę pogwarancyjną i najwyżej dopłacić...Wysłane z mojego M2003J15SC przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
adrianklewin1 Posted November 15, 2021 Author Share Posted November 15, 2021 Dzisiaj z powodu awarii Xiaomiego zabrałem ze sobą poza dom telefon zapasowy z 2016 roku. Używałem go tyle samo czasu co Xiaomiego w tym samym miejscu (szkoła) i zapasowy zjadł na tych samych czynnościach dużo mniej energii niż Xiaomi! Czyli coś musi być z tym MIUI.Telefon zapasowy już przez producenta (ZTE) miał wgranego czystego AndroidaWysłane z mojego M2003J15SC przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
brawo Posted November 15, 2021 Share Posted November 15, 2021 I po co ty to piszesz? Pewnie dziesiątki milionów jest tych telefonów, a jak już pewnie nawet tu zauważyłeś, to problemy mają jednostki i to najczęściej ci co gmerają. Nie podoba się, to zwróć, sprzedaj i w przyszłości nie kupuj. Będzie zdrowiej Link to comment Share on other sites More sharing options...
adrianklewin1 Posted November 19, 2021 Author Share Posted November 19, 2021 Wczoraj Xiaomi poszedł na reklamację, dzisiaj sprawdzam - wyskoczyła taka informacja: Reklamacja przyjęta Twój towar został skierowany do serwisu producenta Czyli chyba reklamację uznali. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kollorowy Posted December 24, 2021 Share Posted December 24, 2021 Powiedzcie jak wymusić aktualizację OTA. Mam wersję 12.0.10.0. Telefon nowy a tak zamula że nie można z niego normalnie korzystać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts