CoA Posted June 23, 2015 Share Posted June 23, 2015 Witam Mój problem polega na tym że nie mogę zarejestrować karty SIM w MiCloud by wykonywał się backup rejestru połączeń i SMS. Po wybraniu opcji w powiadomieniach wyświetla się informacja że SMS jest wysyłany i w sumię tyle... Potrafi to wisieć cały dzień i ani aktywacji ani informacji o błędzie. Czy może to być wina tego że jedna karta SIM jest już do jednego z kont w MiCloud zarejestrowana (stare czasy, nawet hasła do tamtego konta nie pamiętam)? Czy można dodać numer tel do synchronizacji w jakiś inny sposób? A może to wina ROMu bo mam multilang i może to tu po prostu nie działa. Generalnie kiedyś ta opcja mi działała na innym telefonie z MIUI v5. Za SMSka zjadło 50gr ale śmigało wyśmienicie, synchronizowało się wszystko jak trzeba i chciałbym z tego skorzystać tutaj bo było przydatne Może coś źle robię... Urządzenie Redmi 2 (2014811), MIUI najnowsze z tego tygodnia. Jeśli zły dział to przepraszam. Dla mnie to wygląda na problem z korzystaniem z fukcji MIUI 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafał Ho Posted July 10, 2015 Share Posted July 10, 2015 Z tego co pamiętam wystarczy, że zmienisz język systemu na angielski, uruchomisz ponownie telefon, po czym wykonasz aktywację, i wrócisz sobie ze spokojem na polski język.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
avish Posted July 11, 2015 Share Posted July 11, 2015 Sprawdzone. Ten sam problem i to samo rozwiązanie na multilangu.. @acid coś tam narobił?! Przyznaj się! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts