Jump to content

Rozłączanie z zasięgu LTE

Łukasz1982

Recommended Posts

• 5 weeks later...

Siema, ja też w swoim poco X3 pro w sieci Orange miałem rozłączanie internetu, teraz mam wersję 14 miui i już nie rozłącza tylko mam problem, że na ipv6 nie działa mi wszystko tak jak powinno.

@Domino926 gdzie w poco zmienia się te ustawienia ? 

GSM/WCDMA/LTE(PRL)

Dnia 28.01.2023 o 11:36, brawo napisał:

No wiesz co. Zaraz tu ciebie napadną, że jest to kosmiczna jakość rozmowy ;)

Może nie kosmiczna ale lepiej trzyma zasięg 😁

Edited by k232

• 3 weeks later...

Dostałem ostatnio aktualizację do 14.0.1 i nic to nie pomogło. U mnie działa LTE i przeważnie dokładnie w tych samych miejscach jadąc autem albo nawet idąc traci całkowicie zasięg i trzeba zresetować telefon żeby się połączył na nowo z LTE. Na 3G bez problemów 

• 2 weeks later...
Dnia 15.03.2023 o 21:19, Pozor napisał:

Dostałem ostatnio aktualizację do 14.0.1 i nic to nie pomogło. U mnie działa LTE i przeważnie dokładnie w tych samych miejscach jadąc autem albo nawet idąc traci całkowicie zasięg i trzeba zresetować telefon żeby się połączył na nowo z LTE. Na 3G bez problemów 

Mi volte samo zaczęło działać, nie wiem czy to po aktualizacji czy po prostu sieć włączyła ale działa i jest git.

• 6 months later...

Czy ktoś znalazł sposób jak pozbyć się problemu? Internet w kilku miejscach cały czas się wyłącza po czym włącza, ale nie działa. Dopiero włączenie trybu samolotowego sprawie że ponownie działa. Operator Orange twierdzi że widzą te zerwania u siebie, ale to wina telefonu a nie operatora i nic z tym nie mogą zrobić

W dniu 17.10.2023 o 12:45, Duag napisał(a):

Czy ktoś znalazł sposób jak pozbyć się problemu? Internet w kilku miejscach cały czas się wyłącza po czym włącza, ale nie działa. Dopiero włączenie trybu samolotowego sprawie że ponownie działa. Operator Orange twierdzi że widzą te zerwania u siebie, ale to wina telefonu a nie operatora i nic z tym nie mogą zrobić

Mam to samo,zasięg jest cały czas potrafi tak jakby się Internet zawiesić dopiero włączenie i wyłączenie trybu samolotowego na nowo uruchamia internet..

Oczywiście sieć orange. Mam druga kartę z plusa i nie ma z nią takiego problemu . Miałem też t mobile i też nie było problemu. Tylko i wyłącznie Orange. Kartę też już zmieniłem na nową Orange i to samo!

Edited by arek810316

W dniu 19.10.2023 o 10:51, arek810316 napisał(a):

Mam to samo,zasięg jest cały czas potrafi tak jakby się Internet zawiesić dopiero włączenie i wyłączenie trybu samolotowego na nowo uruchamia internet..

Oczywiście sieć orange. Mam druga kartę z plusa i nie ma z nią takiego problemu . Miałem też t mobile i też nie było problemu. Tylko i wyłącznie Orange. Kartę też już zmieniłem na nową Orange i to samo!

To czemu w takim razie zmieniłeś sieć na Orange ?

3 godziny temu, Duag napisał(a):

U mnie problem występuje i w Orange i w Play. Jak karta jest w innym telefonie to nie rozłącza. Więc problem ewidentnie jest po stronie telefonu a nie operatora..

A to na pewno wina telefonu, ten poco X3 pro to problem od samego początku. 

• 1 month later...
  • 4 weeks later...
W dniu 3.12.2023 o 21:15, widmo1980 napisał(a):

U mnie po zmianie sieci z orange na play zrywanie danych już nie występuje .Wszystko działa jak powinno . Także to była ewidentnie wina orange.

Ja dalej jestem w Orange na kartę, sami od Siebie włączyli mi volte , zasięgu nie zrywa, wszystko śmiga.

• 3 months later...

Witam mam Redmi note 13 4g w sieci NJU (orange)  i również ten problem występuje przy rozmowach notoryczne rozłączanie a już probowalem voLTE i Wificaling wył i wł nic nie pomagało, pomogło jak na razie ręczne przełączenie na 3G. Dodam ze wcześniej miałem poco m3 pro 5g i problem również występował ale tylko przy rozmowie z 1 konkretną osobą.

Z opcji które mi zostały to zmienić operatora lub telefon na markę inną niż Xiaomi?

Screenshot_2024-04-23-09-36-02-532_com.android.phone.jpg

Edited by bartek31