Wiskoler Posted October 13, 2021 Share Posted October 13, 2021 Witam ponownie. Mi 11 i MIUIPolsk z nr 21.9.1 czyli najnowszym na obecną chwilę. Próba odblokowania telefonu odciskiem palca bardzo często kończy się komunikatem Spróbuj ponownie, a potem wyskakuje komunikat Zbyt wiele prób i trzeba rysować wzór. To u mnie tylko czy wszyscy tak mają? Dzieje się tak zarówno na telefonie z nałożoną oryginalną folią, jak i bez niej. Myślałem że to jej wina i zdarłem. Ale efekt jet ten sam. A może gdzieś w systemie jest regulacja czułości czytnika? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZduneX25 Posted October 13, 2021 Share Posted October 13, 2021 Jak ściągasz czy zakładasz folię to warto dodać odcisk od nowa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wiskoler Posted October 13, 2021 Author Share Posted October 13, 2021 10 minut temu, ZduneX25 napisał: Jak ściągasz czy zakładasz folię to warto dodać odcisk od nowa. Hm, może i rzeczywiście tu leżał problem. Dziękuję, potestuję. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Misiuu21 Posted October 13, 2021 Share Posted October 13, 2021 46 minut temu, Wiskoler napisał: Hm, może i rzeczywiście tu leżał problem. Dziękuję, potestuję. Nawet można dodać 2 razy odcisk tego samego palca co także poprawia odczyt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted October 13, 2021 Share Posted October 13, 2021 35 minut temu, Misiuu21 napisał: Nawet można dodać 2 razy odcisk tego samego palca co także poprawia odczyt. Możesz mi wytłumaczyć tenże mit? Często się to przewija w sieci, głównie pośród hindusów na anglojęzycznych portalach pokroju XDA, ale nikt nie potrafi wytłumaczyć tegoż fenomenu. Dlaczego dwukrotne dodanie tego samego palca miałoby poprawić odczyt, skoro podczas jego konfiguracji skanuje się go pod każdym kątem i tak? Link to comment Share on other sites More sharing options...
brawo Posted October 13, 2021 Share Posted October 13, 2021 Z odczytem palucha widzę, że nie bierzecie pod uwagę faktu, że linie papilarne suchego palucha lub zmarzniętego (a idzie zima) będą utrudniać lub wręcz uniemożliwiać wejście w telefon. Zawsze polecam zastosować również pin. Jest zawsze niezawodny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted October 13, 2021 Share Posted October 13, 2021 Przecież pin (lub hasło czy wzór) jest przed palcem. Musi być ustawiony zawsze.Wysłane z mojego MI 8 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
brawo Posted October 13, 2021 Share Posted October 13, 2021 To dobrze chyba? Link to comment Share on other sites More sharing options...
piqpoq Posted October 13, 2021 Share Posted October 13, 2021 Z odczytem palucha widzę, że nie bierzecie pod uwagę faktu, że linie papilarne suchego palucha lub zmarzniętego (a idzie zima) będą utrudniać lub wręcz uniemożliwiać wejście w telefon. Zawsze polecam zastosować również pin. Jest zawsze niezawodny.W czytnikach nie pod ekranem nigdy nie spotkałem się z problemem. W mi11 czytnik działa słabo i już o tym pisałem.Choć i tak nienacznie się poprawiło bo kiedyś było tragicznie Wysłane z mojego M2011K2C przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wiskoler Posted October 14, 2021 Author Share Posted October 14, 2021 11 godzin temu, brawo napisał: Z odczytem palucha widzę, że nie bierzecie pod uwagę faktu, że linie papilarne suchego palucha lub zmarzniętego (a idzie zima) będą utrudniać lub wręcz uniemożliwiać wejście w telefon. Zawsze polecam zastosować również pin. Jest zawsze niezawodny. W moim przypadku zarówno dodawanie odcisku jak i odczyt był na suchym palcu, i to nie jednym. Miałem dodane trzy odciski (każdy inny) i żaden się nie chciał wczytać. Dopiero usunięcie wszystkich i wprowadzenie ponownie pomogło. Trochę dziwne, bo miałem ten problem przed odblokowaniem bootloadra, potem było wgranie systemu na czysto a tym samym nowe skanowani paluchów a problem pozostał. Teraz zdjełęm folię oryginalną i założyłem szkło - usunąłem wszystkie odciski i dodałem na nowo i zadziałało. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted October 14, 2021 Share Posted October 14, 2021 To dobrze chyba? Chodzi o to, że jak ktoś ma na odcisk to siłą rzeczy musi ustawić i pamiętać pin. Poza tym system co 72 godziny i tak wymusza wpisanie kodu przed odciskiem, ponieważ kiedyś ludzie masowo zapominali pinów i często po jakimś restarcie była kaplica i wielkie zdziwienie.Wysłane z mojego MI 8 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts