Jump to content

Uwierzytelnianie w google play

przemo3679

Recommended Posts

Witam.

W skrócie:

-Z powodu drenowania baterii na wyłączonym ekranie pobrałem ROM MIUI Stable V12.5.12.0.RKBCNXM dla Mi11

-Instalacja przez TWRP

-Bootloop

-Format data

-Telefon się włącza i bangla, ale po zalogowaniu na koncie google w sklepie play mam ciągle komunikat: Wymagane jest uwierzytelnianie. Zaloguj się na swoje konto Google.

Na konto google oczywiście zalogowany jestem.

Próbowałem instalować z apkmirror usługi google play, ale wywala konflikt sygnatur.

Co można w tej sytuacji zrobić?

31 minut temu, przemo3679 napisał:

Witam.

W skrócie:

-Z powodu drenowania baterii na wyłączonym ekranie pobrałem ROM MIUI Stable V12.5.12.0.RKBCNXM dla Mi11

-Instalacja przez TWRP

-Bootloop

-Format data

-Telefon się włącza i bangla, ale po zalogowaniu na koncie google w sklepie play mam ciągle komunikat: Wymagane jest uwierzytelnianie. Zaloguj się na swoje konto Google.

Na konto google oczywiście zalogowany jestem.

Próbowałem instalować z apkmirror usługi google play, ale wywala konflikt sygnatur.

Co można w tej sytuacji zrobić?

Jest to globalny problem z Google, trzeba poczekać aż go rozwiążą. Pozdro.

A to jest china? Działa dobrze wszystko.

Kliknąłem na stronie głównej pobierz MIUI12 stabilne i był tylko ten ROM

Edit:

BTW przynajmniej u mnie dużo lepiej ten ROM radzi sobie z baterią na idle. Tak ze 10 razy lepiej.

Edited by przemo3679

Godzinę temu, zoltan78 napisał:

Czyli pobrałeś ROM xiaomi.eu a nie China. To co pobrałeś to jest soft na bazie chińskiego ROMu. 

No tak też mi się zdawało. Tak czy inaczej działa bueno. Problemy z logowaniem na konto google spowodowane były rzeczywiście po ich stronie.

Za to dziwi mnie, że nikt nie miał problemu ze słabym czasem baterii na najnowszym buildzie z początku września.

Wykluczyłem czynniki zewnętrze, bo był format i instalacja standardowego zestawu apek, bez przywracania z kopii.

W ogóle jakby w deep sleepa nie wchodził, bo mam wrażenie że po wyjęciu z kieszeni zawsze był za ciepły.

Długo się nie połapałem, bo tuż po instalacji wyjechałem na urlop w miejsce gdzie średnia dobowa temperatur podchodziła pod 30 stopni, a i sporo się cykało fotek i filmów.

No i ze słuchawkami miałem problem. Budsy 3 Pro łączyły się szybko i fajnie, ale nie było opcji sterowania ustawieniami, nie ściągnęła się animacja słuchawek przy uruchamianiu itd.