biglou Posted October 7, 2022 Share Posted October 7, 2022 U mnie na 13.0.6 działa prawidłowo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arly77 Posted October 8, 2022 Share Posted October 8, 2022 Dziękuję za infoPytam bo jestem na miuipolska 13.0.6 i tu problem nadal występuje Link to comment Share on other sites More sharing options...
kozikpl Posted November 2, 2022 Share Posted November 2, 2022 Witam Mam najnowszą wersję MIUI tj. 13.0.7 (na poprzedniej był te sam problem). Czy znany Wam jest problem z otwieraniem/pobieraniem załączników w wiadomościach email w gmail-u? Po kliknięciu w załącznik wyskakuje błąd, że nie udało się go pobrać i należy spróbować później. Próbowałem już wszystkiego, włącznie z wipem w twrp- bez rezultatu. Jedyna możliwość to zapisanie załącznika na dysku googla :). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted November 3, 2022 Share Posted November 3, 2022 Czasami pomaga przestawienie przełącznika "optymalizacja miu " w opcjach programistycznych.Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
lexmar Posted November 22, 2022 Share Posted November 22, 2022 (edited) Witam. Od niedawna pojawiła się aktualizacja do w/w telefonu. Od tej pory nie działa voLTE w sieci Orange. Pomimo, że telefon jest na liście (do tej pory było ok) oficjalnej z Orange, to usługa nie działa. Suwak w ustawieniach jest włączony. Ikonki brak z voLTE. Połączenia zrzuca do sieci 3G. Co można ewentualnie zrobić z tym fantem? Pozdrawiam i serdecznie dziękuję za odpowiedź. przeniesiono z działu bugów w Xiaomi.eu, bo Xiaomi 11T nie ma ROM-u xiaomi.eu. oryginalny tytuł: "Xiaomi 11T Miui 13.0.8 brak voLTE" //Kacper Skrzypek Edited November 22, 2022 by Kacper Skrzypek Link to comment Share on other sites More sharing options...
mpiotrek Posted December 10, 2022 Share Posted December 10, 2022 (edited) Cześć. Mam takie pytanie. Moj Tata ma telefon z wolnego rynku ale od prawie roku nie dostał żadnej aktualizacji. Telefon nie wyszukuje żadnej aktualizacji a jak ręcznie wybiorę aktualizacje to pokazuje komunikat że nie można flashieac tej stabilnej wersji. Pytanie czy flashujac taka sama wersję tzn EEA Stable na EEA Stable nową wersję to też muszę odblokować bootloader? Czy jest jakieś rozwiązanie tego problemu tzn nie można aktualizować stabilnej wersji mimo że są nowsze? Bo czekać tydzień na odblokowanie bootloadera nie mam czasu Wogole to jakiś pech z tymi Xiaomi- wcześniej tata miał A2 lite i to samo z aktualizacjami... Edited December 10, 2022 by mpiotrek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted December 10, 2022 Author Share Posted December 10, 2022 15 minut temu, mpiotrek napisał(a): Cześć. Mam takie pytanie. Moj Tata ma telefon z wolnego rynku ale od prawie roku nie dostał żadnej aktualizacji. Telefon nie wyszukuje żadnej aktualizacji a jak ręcznie wybiorę aktualizacje to pokazuje komunikat że nie można flashieac tej stabilnej wersji. Pytanie czy flashujac taka sama wersję tzn EEA Stable na EEA Stable nową wersję to też muszę odblokować bootloader? Czy jest jakieś rozwiązanie tego problemu tzn nie można aktualizować stabilnej wersji mimo że są nowsze? Bo czekać tydzień na odblokowanie bootloadera nie mam czasu Wogole to jakiś pech z tymi Xiaomi- wcześniej tata miał A2 lite i to samo z aktualizacjami... Podeślij zrzut ekranu z informacji o telefonie, jaka jest konkretnie wersja MIUI. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mpiotrek Posted December 10, 2022 Share Posted December 10, 2022 (edited) Tata ma taki soft... znalazłem jeszcze taki opis na XDA może to podziała... ale może macie jakieś inne rozwiązanie. Ogólnie taki rzeczy tylko z Xiaomi https://forum.xda-developers.com/t/xiaomi-11t-pro-rkdeuxm-why-is-miui-13-only-available-for-skdeuxm.4459923/ Edited December 10, 2022 by mpiotrek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted December 10, 2022 Author Share Posted December 10, 2022 Próbowałeś może wgrać ten ROM: https://bigota.d.miui.com/V12.5.21.0.RKDEUXM/miui_VILIEEAGlobal_V12.5.21.0.RKDEUXM_97653e3865_11.0.zip? Jeśli przejdzie, to z niego powinno już widzieć MIUI 13. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mpiotrek Posted December 11, 2022 Share Posted December 11, 2022 (edited) Spróbuję jeszcze raz ale z tego co pamiętam to sprawdzaniu update wyskakiwał błąd że nie można flashowac tej stabilnej wersji... EDIT: @Kacper Skrzypekdziękuję za pomoc. Udało się zainstalować ten firmware który mi podesłałes a później telefon już sam znalazł nowszy firmware. Tak jak pisałem już kiedyś sprawdzałem instalacje tak i tym razem za pierwszym razem wywaliło błąd ale jak spróbowałem jeszcze raz to nagle stwierdziło że jest ok... Dziwna sprawa bo do tej pory nie wierzę że się udało! Edited December 12, 2022 by mpiotrek Link to comment Share on other sites More sharing options...
romeoo Posted January 17 Share Posted January 17 Wczorajsza aktualizacja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łukasz1982 Posted January 23 Share Posted January 23 Też mam ten soft i problem mam bo jak ktoś dzwoni i telefon jest przy uchu to jak które się rozłączy to telefon zostaje ciemny lecz wszystko normalnie działa lecz nic nie wyświetla muszę uruchomić tel jeszcze raz żeby ekran się pojawił umiecie pomocWysłane z mojego 2107113SG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
romeoo Posted January 23 Share Posted January 23 4 godziny temu, Łukasz1982 napisał(a): Też mam ten soft i problem mam bo jak ktoś dzwoni i telefon jest przy uchu to jak które się rozłączy to telefon zostaje ciemny lecz wszystko normalnie działa lecz nic nie wyświetla muszę uruchomić tel jeszcze raz żeby ekran się pojawił umiecie pomoc Wysłane z mojego 2107113SG przy użyciu Tapatalka Potwierdzam. Dwa razy tak miałem. Lepiej poczekać z instalacją. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łukasz1982 Posted January 24 Share Posted January 24 A co zrobiłeś przestało ci się to robic czy wróciłeś do miui 13Wysłane z mojego 2107113SG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
romeoo Posted January 24 Share Posted January 24 4 godziny temu, Łukasz1982 napisał(a): A co zrobiłeś przestało ci się to robic czy wróciłeś do miui 13 Wysłane z mojego 2107113SG przy użyciu Tapatalka Na razie nic nie robiłem. Zauważyłem ,że przy krótkich rozmowach problem nie występuje. Dopiero dłuższa,kilkuminutowa rozmowa powodowała ta niedogodność. Z kolei wczoraj ponowne podniesienie telefonu do ucha odblokowało ekran. Testuję dalej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
modrzew Posted February 17 Share Posted February 17 W dniu 24.01.2023 o 10:26, romeoo napisał(a): Na razie nic nie robiłem. Zauważyłem ,że przy krótkich rozmowach problem nie występuje. Dopiero dłuższa,kilkuminutowa rozmowa powodowała ta niedogodność. Z kolei wczoraj ponowne podniesienie telefonu do ucha odblokowało ekran. Testuję dalej. Możesz opisać swój problem w aplikacji usługi i opinie, być może wezmą to pod uwagę przy kolejnej aktualizacji i naprawią Link to comment Share on other sites More sharing options...
92christof Posted March 18 Share Posted March 18 Widzę, że na regionie Szwajcarii jest dostępny miui 14. Instalował już ktoś? Nie ma problemów z działaniem telefonu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
romeoo Posted March 19 Share Posted March 19 (edited) W dniu 18.03.2023 o 18:39, 92christof napisał(a): Widzę, że na regionie Szwajcarii jest dostępny miui 14. Instalował już ktoś? Nie ma problemów z działaniem telefonu? Działa drugi dzień. Bez większych uwag. Jedynie : tapety animowane nie zawsze działają? Oraz w SMS od sieci gdy pojawia się komunikat: nie możesz odpowiedzieć na tą wiadomość.... ten komunikat mruga jakby coś się zacięło,błąd odświeżania może? Zmiana odświeżania na 120 i z powrotem nie naprawia tego. Po rozmowach ekran nie zawiesza się jak bywało wcześniej. Co do baterii jeszcze za wcześnie coś pisać. Z poprzedniej wersji 14 byłem zadowolony. Edited March 19 by romeoo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts