Hans. Posted March 29, 2022 Share Posted March 29, 2022 (edited) Siemka, od pewnego czasu mam pewien problem. Od początku użytkowania telefonu (Xiaomi 11T Pro (mam go od premiery)) dostałem może jedna aktualizacje, do wersji 12.5.5. Dalej żadnych aktualizacji nie mam, ani do 12.5.xx, tak samo do miui 13 nie mam żadnej aktualizacji. Zmiana regionu nie pomaga. (Sprawdzone: Szwajcaria, Wielka Brytania, Indonezja, indie, Niemcy). Podczas próby ręcznej aktualizacji, wyświetla mi się błąd - "Nie udało się zweryfikować pakietu aktualizacyjnego. Aktualizuj przez USB." - patrz zdjęcie. Czy ktoś jest w stanie mi z tym pomóc, bo już zaczyna mnie to martwić. Edited March 29, 2022 by Hans. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marciniozo Posted March 30, 2022 Share Posted March 30, 2022 Hans. Telefon gdzie kupiłeś? Na wolnym rynku? U operatora? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hans. Posted March 30, 2022 Share Posted March 30, 2022 (edited) 3 godziny temu, marciniozo napisał: Hans. Telefon gdzie kupiłeś? Na wolnym rynku? U operatora? Telefon jest w Orange Edited March 30, 2022 by Hans. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marciniozo Posted March 30, 2022 Share Posted March 30, 2022 Jeżeli jest brandowany to tutaj może być przyczyna braku aktualizacji. Orange jej nie wydaje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted March 30, 2022 Author Share Posted March 30, 2022 Tak, wersja V12.5.5.0.RKDEUOR jest ostatnią jaka wyszła na Orange. Niestety bez odblokowania bootloadera nie wgrasz "normalnego" Globala. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hans. Posted March 30, 2022 Share Posted March 30, 2022 Czy odblokowanie bootloadera jest bezpieczne? Czy mogę utracić gwarancję, czy jakieś dane? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted March 30, 2022 Share Posted March 30, 2022 Gwarancji nie tracisz, dane są kasowane.Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arly77 Posted March 30, 2022 Share Posted March 30, 2022 WitamRozumiem, że za każdym razem jak mam rom fastboot to żeby go wrzucić przez miflash trzeba odblokować bootloader?Pytam, bo zastanawiam się nad wgraniem 13.08 EEA wersja fastboot bo na OTA to się chyba nie doczekam...Wysłane z mojego 11T Pro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hans. Posted March 30, 2022 Share Posted March 30, 2022 57 minut temu, Netoper napisał: Gwarancji nie tracisz, dane są kasowane. Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka Okey, dzięki. Czy ma ktoś jakiś poradnik, krok po kroku jak to wszystko zrobić i zaktualizować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted March 30, 2022 Share Posted March 30, 2022 Tak, jest poradnik w dziale... poradników.Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hans. Posted March 30, 2022 Share Posted March 30, 2022 22 minuty temu, Netoper napisał: Tak, jest poradnik w dziale... poradników. Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka Jeszcze jedno pytanie, da się to jakoś inaczej zrobić oprócz odblokowanie tego bootloadera, bo trochę dużo roboty z tym jest, i też nie jestem aż tak doświadczony w tym. A, i w jakim celu Orange blokuje aktualizacje? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted March 30, 2022 Share Posted March 30, 2022 Żeby zmienić rom trzeba odblokować bootloader. Nie jest to skomplikowane, przygotowanie do odblokowania zajmuje ze 2 minuty, po tym tydzień czekania na zgodę, i po tym 10 sekund trwa odblokowanie. Orange nie blokuje aktualizacji tylko po prostu nie tworzy ich.Brandowany rom jest przeróbką przez danego operatora, więc w rękach operatora jest tworzenie kolejnych aktualizacji.Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hans. Posted March 30, 2022 Share Posted March 30, 2022 48 minut temu, Netoper napisał: Żeby zmienić rom trzeba odblokować bootloader. Nie jest to skomplikowane, przygotowanie do odblokowania zajmuje ze 2 minuty, po tym tydzień czekania na zgodę, i po tym 10 sekund trwa odblokowanie. Orange nie blokuje aktualizacji tylko po prostu nie tworzy ich. Brandowany rom jest przeróbką przez danego operatora, więc w rękach operatora jest tworzenie kolejnych aktualizacji. Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka A jest taka opcja, że kiedyś będzie ona dostępna? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted March 30, 2022 Author Share Posted March 30, 2022 Kiedyś na pewno będzie, ale w porównaniu z zwykłym Globalem aktualizacje na pewno będą rzadziej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hans. Posted March 30, 2022 Share Posted March 30, 2022 Okey, dzięki. To jeszcze pytanie z innej beczki. Czy ktoś wie czy da się zmienić te irytujące kwadratowe dymki czatu Messengera? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted March 30, 2022 Share Posted March 30, 2022 Można zainstalować starsza wersję aplikacji messanger. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ciarkol Posted March 31, 2022 Share Posted March 31, 2022 (edited) 5 godzin temu, Hans. napisał: Okey, dzięki. To jeszcze pytanie z innej beczki. Czy ktoś wie czy da się zmienić te irytujące kwadratowe dymki czatu Messengera? https://forum.xda-developers.com/t/app-patch-messenger-original-chat-head-on-android-11-safe-self-update.4331215/page-11 Wywal Messenger i Facebook później zainstaluj ChatHeadEnabler-v2.2.1.apk z pierwszej strony linku którego podałem, na ostatniej stronie znajdują się aktualne wersje FB i Messenger zainstaluj je bez pierwszego uruchamiania, po instalacji Messengera przytrzymaj dłużej na ikonie aż ci wyświetli takie coś, jeżeli wyświetli tak jak ja mam to możesz aktywować dymki które będą wyglądać tak jak z wcześniejszych wersji czyli okrągłe nie kwadratowe. Przy okazji dostał już ktoś miui 13 eu na region polska ? Edited March 31, 2022 by Ciarkol Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzysztof 68 Posted March 31, 2022 Share Posted March 31, 2022 Arly77 a powiedz mi po co w ogóle blokować bootloader?? I szukac dziwnych romów jak możesz sobie pobrać u nas miui 13, oczywiście chodzi mi o miui.eu. Boisz się ze jak będziesz miał odblokowany bootloader to ci robaki wejdą ? I po co fastboota przez miflasha? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arly77 Posted March 31, 2022 Share Posted March 31, 2022 Mam już pobrane ale póki co jeszcze czekam na EEA...Wysłane z mojego 11T Pro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hans. Posted March 31, 2022 Share Posted March 31, 2022 18 godzin temu, Ciarkol napisał: https://forum.xda-developers.com/t/app-patch-messenger-original-chat-head-on-android-11-safe-self-update.4331215/page-11 Wywal Messenger i Facebook później zainstaluj ChatHeadEnabler-v2.2.1.apk z pierwszej strony linku którego podałem, na ostatniej stronie znajdują się aktualne wersje FB i Messenger zainstaluj je bez pierwszego uruchamiania, po instalacji Messengera przytrzymaj dłużej na ikonie aż ci wyświetli takie coś, jeżeli wyświetli tak jak ja mam to możesz aktywować dymki które będą wyglądać tak jak z wcześniejszych wersji czyli okrągłe nie kwadratowe. Przy okazji dostał już ktoś miui 13 eu na region polska ? Dzięki wielkie! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arly77 Posted April 7, 2022 Share Posted April 7, 2022 WitamCzy ktoś z 12.5.21 dostał w końcu 13?Pozdrawiam Wysłane z mojego 11T Pro Link to comment Share on other sites More sharing options...
antykat Posted April 7, 2022 Share Posted April 7, 2022 @Arly77Nie. Dla Global wczoraj pojawiła się już trzecia wersja MIUI 13 a my z EEA i 12.5.21 nadal czekamy na pierwszą. Patrząc jednak na historię aktualizacji, to EEA zwykle wychodził zaraz po Globalu, więc jest mała nadzieja. Wysłane z mojego Xiaomi 11T Pro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arly77 Posted April 7, 2022 Share Posted April 7, 2022 Właśnie też to wczoraj zauważyłem ale myślałem, że może komuś się udałoWysłane z mojego 11T Pro Link to comment Share on other sites More sharing options...
antykat Posted April 18, 2022 Share Posted April 18, 2022 Właśnie też to wczoraj zauważyłem ale myślałem, że może komuś się udałoWysłane z mojego 11T ProDoczekaliśmy się Wysłane z mojego Xiaomi 11T Pro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arly77 Posted April 19, 2022 Share Posted April 19, 2022 Widziałem, widziałemWysłane z mojego 11T Pro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ciarkol Posted April 19, 2022 Share Posted April 19, 2022 14 godzin temu, antykat napisał: Doczekaliśmy się Wysłane z mojego Xiaomi 11T Pro Jestem na 13.0.8 ale nie dostałem jeszcze aktualizacji do 0.9 na region polska jak zmienię na UK to mi wyskakuje update do tej wersji to muszę jeszcze czekać aż mi wyskoczy ? Jak to ogólnie działa ta zmiana regionu ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
antykat Posted April 19, 2022 Share Posted April 19, 2022 @CiarkolMożesz aktualizować z jakiegokolwiek regionu lub ściągnąć rom i zrobić to samemu. Wysłane z mojego Xiaomi 11T Pro Link to comment Share on other sites More sharing options...
antykat Posted April 20, 2022 Share Posted April 20, 2022 Nie jestem zadowolony z aktualizacji do 13.0.9. Rzeczy, które do tej pory zauważyłem:1. Brak listy "Poszczególne aplikacje" w "Więcej opcji trybu ciemnego". 2. Kilka razy przestało mi działać odświeżanie 120 Hz. Trzeba przełączyć na 60 Hz i z powrotem na 120 Hz, aby zadziałało.3. Mimo wyłączenia obracania ekranu, losowo i tak się obraca. Wysłane z mojego Xiaomi 11T Pro Link to comment Share on other sites More sharing options...
kniemcz Posted April 20, 2022 Share Posted April 20, 2022 A działa Android Auto w nowej wersji? Jak z rozmowami? Zmieniają się na głośne w trakcie rozmowy? Te problemy były w wersji dla Orange w Android 11. Ale chyba dla Orange nie ma jeszcze Android 12 Link to comment Share on other sites More sharing options...
antykat Posted April 20, 2022 Share Posted April 20, 2022 Nie używam Android Auto, więc nie odpowiem Ci na to pytanie. Wysłane z mojego Xiaomi 11T Pro Link to comment Share on other sites More sharing options...
rk4diusz Posted April 20, 2022 Share Posted April 20, 2022 Jak wy to robicie, że macie tyle aktualizacji, a ja wciąż siedzę na 12.5.19? Niby mam wersję globalna, a jednak nie dostaje żadnych aktualizacji. Jest jakaś wersja jeszcze bardziej globalniejsza, albo europejska? Nie będę wtedy miał problemów z aplikacjami banków i gpay? Chciałbym być na bieżąco 😀J Link to comment Share on other sites More sharing options...
antykat Posted April 20, 2022 Share Posted April 20, 2022 Jak wy to robicie, że macie tyle aktualizacji, a ja wciąż siedzę na 12.5.19? Niby mam wersję globalna, a jednak nie dostaje żadnych aktualizacji. Jest jakaś wersja jeszcze bardziej globalniejsza, albo europejska? Nie będę wtedy miał problemów z aplikacjami banków i gpay? Chciałbym być na bieżąco JMasz Global EEA (na Europę) i tylko taką możesz zainstalować. Jeśli nie dostajesz aktualizacji, to spróbuj zmienić region, np. na Szwajcarię. Ewentualnie ściągnij rom i zainstaluj sam. Ja tak robię. Link poniżej. Chyba nie możesz pomijać żadnej aktualizacji, więc najpierw musisz zaktualizować do 13.0.8 a później do 13.0.9.https://xiaomifirmwareupdater.com/miui/vili/Wysłane z mojego Xiaomi 11T Pro Link to comment Share on other sites More sharing options...
rk4diusz Posted April 20, 2022 Share Posted April 20, 2022 3 minuty temu, antykat napisał: Masz Global EEA (na Europę) i tylko taką możesz zainstalować. Jeśli nie dostajesz aktualizacji, to spróbuj zmienić region, np. na Szwajcarię. Ewentualnie ściągnij rom i zainstaluj sam. Link poniżej. Chyba nie możesz pomijać żadnej aktualizacji, więc najpierw musisz zaktualizować do 13.0.8 a później do 13.0.9. https://xiaomifirmwareupdater.com/miui/vili/ Wysłane z mojego Xiaomi 11T Pro Okej, widzę, że mam wtedy dostępna aktualizacje. Ale co z gpay i bankami, działającymi w Polsce? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted April 20, 2022 Share Posted April 20, 2022 Robiąc oficjalna aktualizację nic się nie zmienia jeśli chodzi o płatności.Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arly77 Posted October 6, 2022 Share Posted October 6, 2022 Dzień dobryCzy w końcu czujnik zbliżeniowy na najnowszym sofcie działa jak należy?Pozdrawiam serdecznie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts