Jump to content

Xiaomi 11T/PRO - pytania ogólne, wątek zbiorczy

ZduneX25

Recommended Posts

Cześć wszystkim,

Jestem nowym posiadaczem MI 11t Pro od kilku dni. Poprzedni moj telefon to huawai mate 10 pro.

Mam taki problem.

Po przeniesieniu zdjec z kompa na MI 11 , nie widze zadnych nowych katalogow czy zdjec w mojej Galerii na telefonie. 

W ustawieniach zmieniłem już żeby pokazywało ukryte, ale to nic nie dalo. 

Jak wchodzę do menadżera plików  w Wewnętrznej pamięci współdzielonej w katalogu DCIM są wszystkie zgrane zdjecią i katalogi.

Czy ktoś może mi powiedzieć co muszę zrobić żebym widział to wszystko w Galerii ??

Dzięki i Pozdrawiam

• 2 months later...

Hej, mam telefon 11T i jedyne czego mi w nim brakuje to nagrywania rozmów, niestety widzę, że na rom miuipolska nie ma szans ale podpowiedzcie proszę jaki rom wgrać aby nagrywanie działało. Z góry dzięki 

• 4 weeks later...

Hej, dopiero co nabyłem 11T, przeniosłem się z 9T i mam problem z nazwą urządzenia. Wszedzie pojawia mi się jako model 21081111RG, w sieci wifi, wsyzstkie nazwy na tel i pamięci itd. W 9T miałem wszędzie po prostu device name a nie model name i mogłem to zmienić. W 11T zmiana device name nic nie daje i dalej wszędzie jest nazwa modelu. Czy to tak jest czy coś skićkałem? Da się to zmienić? Możliwe że to od tego że przy uruchomieniu przenosiłem dane z 9T i coś mu się pomieszało? Jak jest u was?

• 2 weeks later...
  • 1 month later...

Jak sprawuje się w 11t PRO  nagrywanie rozmów na miui xiaomi.eu ? Nagrywa obie strony, nagrywanie przez zestaw słuchawkowy? Ostatni mój xiaomi to redmi note 5, obecnie nagrywanie tak samo wygląda i działa?

@Koller Nagrywanie rozmów na Xiaomi.eu działa bardzo dobrze. Funkcja ta wbudowana jest w dialer. Nagrywa z prosto z lini, wiec  obie strony słychać czysto i wyraźnie,. Używałem również w samochodzie łącząc się przez zestaw Bluetooth. Funkcja ta działała bez problemu i w tym przypadku. 

• Thanks 1

• 3 weeks later...

Jak Wam się sprawują 11t i 11t pro? Zastanawiam się nad zmianą mojego mi9t i nie wiem co wybrać, pod uwagę też biorę realme gt neo 2 8 lub 12gb lub GT 2 8gb ram. Skłaniał bym się raczej ku 11t ale nie wiem jak tam z aktualizacjami czy czegoś jak w większości przypadków Xiaomi nie zepsuje przy okazji. Ewentualnie miał ktoś kontakt z realme i się wypowie jak sprawują się te telefony.

Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka

Z realme podobnie jak z Xiaomi jeśli chodzi o bugi i ewentualne updaty, raz lepiej raz gorzej. Ale dla mnie największą bolączką było że z rok temu zablokowali możliwość odblokowania BL, zrobili to w chamski sposób podczepiając blokadę przy aktualizacji, oczywiście słowem nie wspomnieli że będzie blokada.
Forum realme to porażka, bardziej klub wzajemnej adoracji niż jakieś konkretne porady.
Miałem 2 realme 8pro, jednego pogoniłem drugi się żonie spodobał więc na nim działa do dzisiaj.

Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka

Jeśli nie dłubiesz w sofcie to porównując realme 8pro z pocoX3 NFC, i przykładowo z redmi note 8pro bo takiego też używałem z rok. To są/były porównywalne fony jeśli chodzi o cenę/półkę/klasę/bebechy.
Realme ma lekką przewagę np ekran amoled (i faktycznie ładniej się grafika/kolory prezentuje niż w moich Xiaomi) i sprawniej działający soft tzn, szybsza reakcja na polecenia, klikam apkę i już startuje, w Xiaomi jest ten ułamek sekundy zastanawiania się.
Jest trochę lepiej zoptymalizowany niż Xiaomi. Nie było żadnych problemów np z bluetooth wifi, czytnikiem palucha, czy internetem, bo Xiaomi potrafiło a to wifi wywalić czy zgubić sparowanie zegarka,
Aparat ciut ciekawiej, szczegółowiej zdjęcia robi w realme.
Z minusów (dla mnie główny) blokada BL, i trochę mniej udostępnione możliwości do dopieszczania systemu.
Inna sprawa jak sprzedawałem realme i note 8pro to większe było zainteresowanie realme i poszedł nawet za wyższą cenę niż oczekiwałem . Xiaomi poszło poniżej moich oczekiwań więc w sumie niby kasa się zgadzała
Jeśli nie bawisz się w czesanie systemu realme będzie ciekawszym wyborem.
Jak lubisz grzebać w systemie nie bierz realme.

Dzięki za info. W telefonie jak wszystko działa to nie kombinuję, w moim obecnym mi9t zmieniałem system, bo po którejś aktualizacji skopali baterię i właśnie przez to nie chcę za bardzo pchać się w Xiaomi.

Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka

• 2 weeks later...
  • 4 months later...
  • 4 weeks later...

Hej. A ja mam pytanko odnośnie aplikacji ING na tym telefonie. Może mi ktoś powiedzieć, czy może robić zrzut ekranu i czy może pobrać potwierdzenie przelewu/transakcji? Ja mam już Andka 13 i MIUI 14. Może też osoby na Andym 12 napiszą.

36 minut temu, Netoper napisał(a):

W ING i Santander nie zrobisz zrzutu ekranu, nie wiem jak w innych bankach ale pewnie też zabezpieczone.

Sprawdzałem w pracy. Kolega na swoim telefonie, innej firmy, może normalnie robić zrzuty i pobierać potwierdzenie płatności.

Na infolinii, nic nie poradzą.Poprzez przeglądarkę, też normalnie można to robić.

Co powiecie na temat baterii w 11T? Jakie macie wyniki na ekranie?

Wysłane z mojego RMX2170 przy użyciu Tapatalka

Bateria trzyma bardzo fajnie. Spokojnie cały dzień użytkowania. Jak ktoś sporadycznie korzysta powinien dać radę dwa dni bez problemu.

Do tego ultra szybkie ładowanie sprawia że się tym nie musisz przejmować bo wystarczy podłączyć telefon na kilka minut i bateria pełna (wg producenta 17 min od 0 do 100%).

Na screenie kiedyś zrobiłem jak byłem chory po 6h grania oglądania YouTube itd...ba3938ec470e6e0592ad5bfd2cc0a646.jpg

Następny problem. Czy u was też tak jest, że podczas rozmowy telefonicznej blokuje internet? Rozmawiam, chcę w tym czasie sprawdzić zdjęcie na watsapp, kod blika, czy co innego, pisze mi, że nie ma internetu.

Następny problem. Czy u was też tak jest, że podczas rozmowy telefonicznej blokuje internet? Rozmawiam, chcę w tym czasie sprawdzić zdjęcie na watsapp, kod blika, czy co innego, pisze mi, że nie ma internetu.

U mnie nic takiego nie występuje.

• 1 month later...

Witam który global ma nagrywanie rozmów aktywne oczywiście w wersji 14 chyba tu mogę o to zapytać.      Do tego nie rozumiem czemu nie można aktualizować programów jeśli jest to ostatnia wersja stabilna. Załóżmy że minęło 4 miechy nie ma aktualizacji ROM a aplikacje już wyszły nowe ulepszone a tu nie można ich zaktualizować. Co w tedy.

Edited by Radem

10 godzin temu, Radem napisał(a):

który global ma nagrywanie rozmów aktywne oczywiście w wersji 14 chyba tu mogę o to zapytać.

Indonezja lub Tajwan.

10 godzin temu, Radem napisał(a):

Do tego nie rozumiem czemu nie można aktualizować programów jeśli jest to ostatnia wersja stabilna.

Po pierwsze, nie jest to ostatnia wersja stabilna. Po drugie, pisałem już na ten temat w oddzielnym wątku. Nie wiem, czego nie potrafisz zrozumieć.

Czyli ja sobie ten wpis wymysliłem.

Wątek poświęcony ostatniej (najświeższej) aktualizacji stabilnego MIUI Polska / Xiaomi.eu dla telefonu Xiaomi 11T Pro (nazwa kodowa: vili).

Ostatnia czyli nic nie ma po niej. Jak było by napisana najświeższa to oznacza że "nie ostania" i dalej rozwijana.

Edited by Radem

43 minuty temu, Radem napisał(a):

Ostatnia czyli nic nie ma po niej. Jak było by napisana najświeższa to oznacza że "nie ostania" i dalej rozwijana

Ostatniej = najświeższej. Jakoś nikt poza Tobą o tym nie wspomniał, opis jest w każdym wątku dla każdego urządzenia. 

To nie jest ostatnia wersja dla tego telefonu w ogóle. Mam wrażenie (może się mylę, oświeć mnie) że robisz problem z niczego.

Edited by Kacper Skrzypek