Jump to content

Pytanie nowego użytkownika M365 Pro2

mariusz.wega

Recommended Posts

Hej, zaczynam właśnie swoją przygodę z hulajnogą. Jutro ją odbieram. Z tego powodu miałbym do Was na wstępie kilka pytań:

- czy aktualizować oprogramowanie hulajnogi? gdzieś mignęła mi informacja, że po aktualizacji znika funkcja tempomatu i jest ograniczenie prędkości do 20 km/h?

- do jakich wartości pompować opony przy wadze ok 80km ?

- czy dostępne nakładki na ekran (sylikonowe itp) są niezbędne? w senie czy w przypadku niechcianej jazdy w  deszczu wyświetlacz może się zalać?

Wygląda to dosyć dziwnie i wolałbym np. wykleić ekran folią bezbarwną żeby się tylko nie rysował.

O czymś jeszcze mam wiedzieć na staracie? :)

Pzodrawiam

- jeśli nie chcesz mieć ograniczenia prędkości, baterii, braku tempomatu, problemów z łączeniem z innymi aplikacjami niż Xiaomi - to nie aktualizuj

- dla opon 8,5cala zalecane wartości dla tej wagi to: przód: 40-45psi, tył: 45-55psi

- nie są niezbędne, lecz panel nie jest uszczelniony i w przypadku jazdy w deszczu jest szansa na to, że zamoknie i będzie do wymiany. Sama wilgoć spowodować może w dłużnym czasie korozję i tym samym również uszkodzenie modułu

Wszystko o czym musisz wiedzieć, zostało już napisane tu na forum, poczytaj i będziesz miał pełną wiedze na takie jak i inne tematy związane z pojazdami od XIaomi

hej, dziękuję bardzo za odpowiedzi.

Dzisiaj hulajnoga dotarła. Zastanawia mnie jedna rzecz, ma szare kable i chyba trochę inne zapięcie jak na niektórych filmach. Mniej więcej takie samo jak M365 pro 1 kolegi - pytanie czy gorsze?:)

Są jeszcze jakieś różnice poza tymi kolorami kabli?

2 godziny temu, mariusz.wega napisał:

Zastanawia mnie jedna rzecz, ma szare kable i chyba trochę inne zapięcie jak na niektórych filmach.

Dostałeś pierwszą wersję Pro 2. Od marca tego roku Pro 2 była produkowana już z innym, mocniejszym zapięciem i z czerwonymi kablami. Bateria też jest mocniejsza w nowej wersji. Podobno są jeszcze jakieś inne zmiany, ale nie mam pewności. 

Edited by grzegorzTST

11 minut temu, mariusz.wega napisał:

Chyba z tego względu nie widzę sensu zwrotu? zwłaszcza że to chyba loteria jaką się dostanie...

Możesz wrzucić zdjęcie swojej hulajnogi? Wtedy będzie też łatwiej określić jaką masz wersję. Ja swoją kupiłem w lipcu tego roku w znanym sklepie rtv i dostałem nową wersję. 

Tutaj wszystko opisane w dość przejrzysty sposób. Dwie wersje Pro 2 i problemy z tym związane. 

https://miuipolska.pl/forum/topic/56073-m365-pro1-lepsze-od-pro-2-tak-różnice-w-modelach-pro2-vs-pro2/

Edited by grzegorzTST
Dodanie linka.

Wrzucę wieczorem po powrocie z pracy. Na razie jest w kartonie, ale to różnice jakie udało mi się już zauważyć. Z tego co doczytałem w komentarzach/forach na tą chwilę to te z szarym kablem mają tak jak moja:

- starsze zapięcie - bardzo podobne do pro 1, bez tego "dwukliku"

- gumkę na zapięciu na tylnym błotniku, ta z czerwonym ponoć tego nie ma.

- funkcję tempomatu w mi home. W tej nowszej z czerwonymi przewodami można to ponoć włączyć z poziomu m365 tools.

nie wiem jak z ograniczeniem prędkości bo widziałem w komentarzach pod ofertami sklepów, że te z czerwonym kablem mają wgrany nowy soft z ograniczeniem do 20km/h i problemy z wgraniem modowanego softu.

Tak więc zobaczę jeszcze jak to u mnie wygląda ale chyba zostanę przy tej wersji którą dostałem...

1 minutę temu, mariusz.wega napisał:

- starsze zapięcie - bardzo podobne do pro 1, bez tego "dwukliku"

- gumkę na zapięciu na tylnym błotniku, ta z czerwonym ponoć tego nie ma.

- funkcję tempomatu w mi home. W tej nowszej z czerwonymi przewodami można to ponoć włączyć z poziomu m365 tools.

nie wiem jak z ograniczeniem prędkości bo widziałem w komentarzach pod ofertami sklepów, że te z czerwonym kablem mają wgrany nowy soft z ograniczeniem do 20km/h i problemy z wgraniem modowanego softu.

Nowa wersja ma "dwuklik", gumka na tylnym błotniku jest tak samo jak w poprzedniej wersji, tempomat nie działa, ale mnie to akurat nie przeszkadza. Można wgrać starsze oprogramowanie i wtedy działa. Nie mam ograniczenia do 20km/h, na oryginalnym sofcie wyciąga na prostej 26km/h przy wadze 90kg. Za nową wersją Pro 2 przemawia też to, że bateria podobno trzyma dużo lepiej. Ja np. spokojnie na jednym ładowaniu zrobię ponad 40km (przeważnie 42km), a na starszej wersji nawet 30km ciężko (przy mojej wadze).

21 minut temu, grzegorzTST napisał:

Za nową wersją Pro 2 przemawia też to, że bateria podobno trzyma dużo lepiej. Ja np. spokojnie na jednym ładowaniu zrobię ponad 40km (przeważnie 42km), a na starszej wersji nawet 30km ciężko (przy mojej wadze).

No to to już jest kiepska wiadomość 😕

to już trochę się zmartwiłem. Jest jeszcze jakieś potwierdzenie tego wątku  https://miuipolska.pl/forum/topic/56073-m365-pro1-lepsze-od-pro-2-tak-różnice-w-modelach-pro2-vs-pro2/

czy to był pojedynczy przypadek? Teraz widzę duże rozbieżności, jedni chwalą starsze wersje, inni nowsze. Z tego co widzę moja jest z lutego... Nie wiem czy nie robię nie potrzebnie afery :)

10 minut temu, mariusz.wega napisał:

czy to był pojedynczy przypadek? Teraz widzę duże rozbieżności, jedni chwalą starsze wersje, inni nowsze. Z tego co widzę moja jest z lutego... Nie wiem czy nie robię nie potrzebnie afery :)

weź złóż, przetestuj i będziesz wiedzieć, poza tym nie wiem czy ze względu na kolor kabli i zatrzask można reklamować (ja w mojej z maja nie miałem gumki na błotniku)

51 minut temu, L_u_k_e_1_0_2 napisał:

weź złóż, przetestuj i będziesz wiedzieć, poza tym nie wiem czy ze względu na kolor kabli i zatrzask można reklamować (ja w mojej z maja nie miałem gumki na błotniku)

chyba tak zrobię, bo generalnie wolę jej nie modować, (25km/h w zupełności mi wystarczy) a zgodnie z tym wątkiem https://miuipolska.pl/forum/topic/56243-mi-pro-2-parę-pytań-po-zakupie/ nowsze wersje mogą mieć już wgrane nowsze oprogramowanie które ograniczają prędkość do 20km... Tak więc chyba zaryzykuję i zostanę przy tym co mam, bo rozumiem, że po skręceniu i przejażdżce 14 dniowy zwrot już nie obowiązuje...

1 godzinę temu, mariusz.wega napisał:

25km/h w zupełności mi wystarczy

25 km/h to dużo i mało, ja moją zmodowałem po miesiącu (wyłączyłem kers i jak jadę z górki to nie hamuje a co za tym idzie oszczędza baterie, nie ma też co przesadzać na oryginalnych podzespołach - by ich nie popalić), na modowanie będziesz miał jeszcze czas.

Tak więc chyba zaryzykuję i zostanę przy tym co mam

pojeździsz, zobaczysz i zdecydujesz 

po skręceniu i przejażdżce 14 dniowy zwrot już nie obowiązuje...

tego nie wiem, hulajnoga nie powinna mieć śladów użytkowania - ale to wszystko uzależnione jest od sklepu gdzie kupujesz

• 4 months later...