fake4r Posted September 4, 2021 Share Posted September 4, 2021 (edited) Hej. Dzisiaj zakupiłem mi boxa s aby podpiąć go do tv i móc korzystać z yt, przeglądarki, poczty, jakieś streamy w przeglądarce, itp. Na starcie jednak widzę że pula aplikacji jest znacznie uszczuplona. Chciałem zainstalować chrome - brak, open.fm również, bluemail - nie ma. Jak sobie radzicie z brakami apek? Ściągnąłem apk open.fm na pendrive ale nie chce się zainstalować.. Zastanawiam się czy to był dobry wybór, czy jednak jest jakiś sprzęt konkurencji w podobnej cenie na którym można instalować praktycznie wszystko to co na naszych smartfonach i nie trzeba będzie kombinować... Trochę to dla mnie traci sens w tym momencie, bo chciałem kupić mi boxa do podstawowych rzeczy żeby nie kupować mini pc za 1000 zł, ale widzę że tu wiele nie mogę zrobić.. Edited September 4, 2021 by fake4r Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted September 4, 2021 Share Posted September 4, 2021 W boxie jest inny android niż w fonie i niestety nie wszystkie apki się zainstaluje, ale chrome to nie wiem czemu nie wchodzi. Może inną wersję pobierz z argumentem - nodpiWysłane z mojego RMX3081 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
fake4r Posted September 6, 2021 Author Share Posted September 6, 2021 (edited) Niestety nie przestudiowałem dobrze tematu przez zakupem. Bardzo wielu apek nie ma dostępnych i użytkowanie ogranicza się praktycznie do oglądania filmów czy seriali vod... Pozbywam się mi boxa bo dla moich potrzeb jest nieużyteczny. Temat można zamknąć Edited September 6, 2021 by fake4r Link to comment Share on other sites More sharing options...
markus420 Posted September 6, 2021 Share Posted September 6, 2021 Wydaje mi się, że trochę przesadzasz. Wszystkie aplikacje można doinstalować z pena. Trzeba znaleźć tylko odpowiednią wersję. Na swoim mi boxie mam wszystkie aplikacje, które są mi potrzebne i faktycznie, ze sklepu instalowałem może jedną. Ale to wcale go nie ogranicza. Oczywiście wybór należy do Ciebie. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
fake4r Posted September 7, 2021 Author Share Posted September 7, 2021 Zrobiłem zwrot bo dla mnie jest niestety bezużyteczny Kupiłem Mini PC wielkości routera, trochę drożej no ale mam pełną funkcjonalność na tv. Temat do zamknięcia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts