mrosi Posted August 19, 2021 Share Posted August 19, 2021 Wątek poświęcony ostatniej (najświeższej) aktualizacji stabilnego MIUI Polska / Xiaomi.eu dla telefonu Xiaomi Mi 11 (nazwa kodowa: venus). Link do pobierania ROMu: https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/MIUI-STABLE-RELEASES/MIUIv12/xiaomi.eu_multi_MI11_V12.5.11.0.RKBCNXM_v12-11.zip/download Proszę o merytoryczną dyskusję, związaną ściśle z tematem wątku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Master Posted August 19, 2021 Share Posted August 19, 2021 Wydaje się że wszystko ok - wrzucone bezproblemowo - póki co bez zastrzeżeń Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted August 19, 2021 Author Share Posted August 19, 2021 4 godziny temu, Master napisał: póki co bez zastrzeżeń Płatności sprawdzałeś? Działają? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bico Posted August 19, 2021 Share Posted August 19, 2021 16 minut temu, mrosi napisał: Płatności sprawdzałeś? Działają? SafetyNet Status Passed, fizycznie jeszcze nie sprawdzałem 😛 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Master Posted August 19, 2021 Share Posted August 19, 2021 19 minut temu, mrosi napisał: Płatności sprawdzałeś? Działają? No w google Pay wydaje się że wszystko jest ok - chociaż ja z tego nie korzystam - karta podpięta do aplikacji bankowej - ogólnie chyba nie było jakichś problemów z tymi płatnościami przy poprzednich aktualizacjach więc raczej powinno być wszystko w porządku 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted August 19, 2021 Author Share Posted August 19, 2021 3 minuty temu, Bico napisał: SafetyNet Status Passed, fizycznie jeszcze nie sprawdzałem 😛 A jak w ustawieniach Google Pay? Bo to chyba najbardziej miarodajne... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Master Posted August 19, 2021 Share Posted August 19, 2021 3 minuty temu, mrosi napisał: A jak w ustawieniach Google Pay? Bo to chyba najbardziej miarodajne... U mnie pokazuje że wszystko ok - że są spełnione wymogi bezpieczeństwa Też takie dwie uwagi - pisałem o tym przy okazji poprzedniej wersji systemu - chyba poprawiony jest czujnik oświetlenia lepiej reguluje jasność nie tak szybko i skokowo jak było poprzednio - też wydaje mi się że czytnik na ekranie odblokowania działa szybciej - takie pozytywne wrażenie w porównaniu do tych poprzednich wersji 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bico Posted August 19, 2021 Share Posted August 19, 2021 10 minut temu, Master napisał: U mnie pokazuje że wszystko ok - że są spełnione wymogi bezpieczeństwa Też takie dwie uwagi - pisałem o tym przy okazji poprzedniej wersji systemu - chyba poprawiony jest czujnik oświetlenia lepiej reguluje jasność nie tak szybko i skokowo jak było poprzednio - też wydaje mi się że czytnik na ekranie odblokowania działa szybciej - takie pozytywne wrażenie w porównaniu do tych poprzednich wersji U mnie to samo na google pay wszystko w porządku, dodatkowo zauważyłem w porównaniu do poprzednich wersji szybsze przełączanie się między trybami aparatu 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
misiek18186 Posted August 19, 2021 Share Posted August 19, 2021 Płatności Google Pay działają sprawdzone przed chwilą w biedrze 😀 Ale zauważyłem że w Widżecie Zegaru z pogodą na pulpicie zniknął mi jaki jest dzień tygodnia. Zawsze miałem tak jak dziś przed aktualizacją Czw, 19 sierpnia a teraz po aktualizacji jest tylko 19 sierpnia. Próbowałem usuwać widżet i na nowo dać tak samo czyściłem dane i pamięć podręczną i dalej to samo jest. Nie mam pojęcia co się wydarzyło podczas tej aktualizacji. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bico Posted August 19, 2021 Share Posted August 19, 2021 10 minut temu, misiek18186 napisał: Płatności Google Pay działają sprawdzone przed chwilą w biedrze 😀 Ale zauważyłem że w Widżecie Zegaru z pogodą na pulpicie zniknął mi jaki jest dzień tygodnia. Zawsze miałem tak jak dziś przed aktualizacją Czw, 19 sierpnia a teraz po aktualizacji jest tylko 19 sierpnia. Próbowałem usuwać widżet i na nowo dać tak samo czyściłem dane i pamięć podręczną i dalej to samo jest. Nie mam pojęcia co się wydarzyło podczas tej aktualizacji. Pewnie zrobili jakąś aktualizacje motywu i znikło w widgecie, ale ogólnie aktualizacja póki co na plus Link to comment Share on other sites More sharing options...
misiek18186 Posted August 19, 2021 Share Posted August 19, 2021 7 minut temu, Bico napisał: Pewnie zrobili jakąś aktualizacje motywu i znikło w widgecie, ale ogólnie aktualizacja póki co na plus A u Ciebie wszystko ok czy nie używasz tego widżetu ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bico Posted August 19, 2021 Share Posted August 19, 2021 17 minut temu, misiek18186 napisał: A u Ciebie wszystko ok czy nie używasz tego widżetu ? Używam tego i też nie mam dnia tygodnia 😀 Link to comment Share on other sites More sharing options...
misiek18186 Posted August 19, 2021 Share Posted August 19, 2021 23 minuty temu, Bico napisał: Używam tego i też nie mam dnia tygodnia 😀 To może już tak zostanie ale żona i ojciec w swoich Xiaomi mają z dniem tygodnia i z tą pogodą Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bico Posted August 19, 2021 Share Posted August 19, 2021 1 minutę temu, misiek18186 napisał: To może już tak zostanie ale żona i ojciec w swoich Xiaomi mają z dniem tygodnia i z tą pogodą A co do tej wersji,też masz wrażenie jakby system sam w sobie zrobił się bardziej smooth?😀 Link to comment Share on other sites More sharing options...
misiek18186 Posted August 19, 2021 Share Posted August 19, 2021 20 minut temu, Bico napisał: A co do tej wersji,też masz wrażenie jakby system sam w sobie zrobił się bardziej smooth?😀 Tego nie zauważyłem w sumie Według mnie chodzi jak poprzednia wersja. Mogli by bardziej popracować nad praca na baterii i trochę nad aparatem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bico Posted August 19, 2021 Share Posted August 19, 2021 14 minut temu, misiek18186 napisał: Tego nie zauważyłem w sumie Według mnie chodzi jak poprzednia wersja. Mogli by bardziej popracować nad praca na baterii i trochę nad aparatem. Aparat wg mnie śmiga od wersji 10 lepiej niż na poprzednich, jeden mankament tylko jest ale nie chce mi się tu rozpisywać na ten temat Link to comment Share on other sites More sharing options...
piqpoq Posted August 20, 2021 Share Posted August 20, 2021 Płatności działają. Płaciłem i ok.Wkurza mnie tylko always On display....Ehhh wkurzające są te błędy... Wysłane z mojego M2011K2C przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Master Posted August 20, 2021 Share Posted August 20, 2021 14 godzin temu, Bico napisał: A co do tej wersji,też masz wrażenie jakby system sam w sobie zrobił się bardziej smooth?😀 To ciekawe co będzie w wersji enchanced tam głównie poprawki mają pójść właśnie w optymalizację szybkości działania - ja ogólnie nie mam zastrzeżeń jak teraz to wszystko działa a podobno ma być jeszcze lepiej .... Bardziej przydałoby się więcej funkcji do kontroli wydajności procesora i poboru mocy - ta wersja enchanced też coś chyba wprowadzi pod tym względem - w szczególności związanych z baterią - poczekamy zobaczymy - zapowiada się ciekawie - podejrzewam że to będzie już wersja 12.5.12 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted August 20, 2021 Share Posted August 20, 2021 Wersja enhanced to już jest ta na której jesteście. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Master Posted August 20, 2021 Share Posted August 20, 2021 2 godziny temu, Kacper Skrzypek napisał: Wersja enhanced to już jest ta na której jesteście. O to nie wiedziałem - czytałem całkiem niedawno że to jest wypuszczone tylko na wersję chińska a na wersję z usługami Googla trzeba trochę poczekać bo to jeszcze nie skończone oficjalnie - sądziłem właśnie że w kolejnej wersji to już pewnie będzie - stąd może był komentarz bo ktoś zauważył że ogólnie to wszystko lepiej działa - mi wydaje się tez że poprawiono zarządzanie pamięcią bo jest więcej dostępnej - zobaczymy w praktyce jak to będzie ogólnie do tej pory wszystko jest w porządku - nie ma specjalnie do czego się przyczepic Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted August 20, 2021 Share Posted August 20, 2021 ROM xiaomi.eu / miui polska bazuje właśnie na chińskiej wersji softu. Zanim coś się wgra do telefonu to lepiej zapoznać ze szczegółami, aby uniknąć kłopotów z kompatybilnością czy też szydery ze strony innych. Ta wersja oprogramowania to nie jest wersja globalna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Master Posted August 20, 2021 Share Posted August 20, 2021 27 minut temu, zoltan78 napisał: ROM xiaomi.eu / miui polska bazuje właśnie na chińskiej wersji softu. Zanim coś się wgra do telefonu to lepiej zapoznać ze szczegółami, aby uniknąć kłopotów z kompatybilnością czy też szydery ze strony innych. Ta wersja oprogramowania to nie jest wersja globalna. Spoko fajnie wiedzieć - sporo się czytało właśnie o tej wersji enchanced - nie sądziłem że to już jest w tym sofcie mi ogólnie brakuje jakichś funkcji związanych z kontrolą np poboru mocy czy wydajności procesora - np żeby można było włączyć jakiś tryb EKO - co by obniżało pobór mocy i wydajność - zawsze to mniej by się sprzęt nagrzewał - możliwe że coś takiego jest włączane dopiero przy ustawieniu trybów oszczędzania energii - ale fajnie byłoby mieć jakaś możliwość kontroli nad tym z poziomu menu ustawień - coś podobnego jest np u mnie w płycie głównej - poza tym nie jest źle i działa wszystko bardzo fajnie oby tak dalej - trzeba trochę jeszcze poczekać na wersję 13 ... No ale i 12.5 nie ma się czego wstydzić Link to comment Share on other sites More sharing options...
deathmenxddd Posted August 27, 2021 Share Posted August 27, 2021 Czy znacie jakiś sposób aby przywrócić oryginalne ikony miui? probowałem usunąć foldem miui_icon_mod ale w twrp wyrzuca mi jakiś błąd... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted August 27, 2021 Share Posted August 27, 2021 3 godziny temu, deathmenxddd napisał: Czy znacie jakiś sposób aby przywrócić oryginalne ikony miui? probowałem usunąć foldem miui_icon_mod ale w twrp wyrzuca mi jakiś błąd... Znacie, w ustawieniach launchera wyłącz animacje ikon. Link to comment Share on other sites More sharing options...
deathmenxddd Posted August 28, 2021 Share Posted August 28, 2021 Nic to nie zmieniło 😒 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted August 28, 2021 Share Posted August 28, 2021 Przywraca ona oryginalne ikony, chyba, że zmieniałeś za pośrednictwem aplikacji motywy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts