elmo80 Posted August 18, 2021 Share Posted August 18, 2021 Odkurzacz po uruchomieniu w trybie turbo/silny wyłącza się po kilku sekundach .Gdy puszczę to w opcji normalnej pracy działa bez problemu .Może ktoś miał podobnie i wie gdziew szukać rozwiązania.Dziękuję Wysłane z mojego SM-N975F przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
gh0st666 Posted September 8, 2021 Share Posted September 8, 2021 Prawdopodobnie masz zapchany filtr HEPA i odkurzacz zmniejsza ssanie, żeby się nie przegrzał. Miałem podobną sytuację w Roborock S50. Po wymianie filtra wszystko wróciło do normy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gruchi Posted October 31, 2021 Share Posted October 31, 2021 U mnie sytuacja identyczna co w poście z tematu, filtr czysty niedawno wymieniony tak więc stawiam na baterię Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamil.kozera Posted November 3, 2021 Share Posted November 3, 2021 Wymiana filtra HEPA nic nie daje.U mnie wymieniona bateria i płyta główna , efekt tryb silny/turbo sprzęt wyłącza się i cisza.Obstawiam lipną aktualizacje, może jakaś nowsza to naprawi.Wysłane z mojego SM-N975F przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gruchi Posted November 3, 2021 Share Posted November 3, 2021 (edited) Pocieszające jest to co napisałeś bo już szukałem kogoś kto zregeneruje baterię, co by i tak nic nie dało. Edit: Udało mi się naprawić odkurzacz i działa w trybie silnym i turbo bez problemu Edited December 4, 2021 by Gruchi Link to comment Share on other sites More sharing options...
palibrzuch Posted December 27, 2021 Share Posted December 27, 2021 Pocieszające jest to co napisałeś bo już szukałem kogoś kto zregeneruje baterię, co by i tak nic nie dało. Edit: Udało mi się naprawić odkurzacz i działa w trybie silnym i turbo bez problemu Wyśmienicie!Zdradzisz jaka była przyczyna usterki? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gruchi Posted December 27, 2021 Share Posted December 27, 2021 Przekopałem chyba cały internet odnośnie tego odkurzacza i odnalazłem rozwiązanie tanie i proste mianowicie wystarczy dolutować kondensator polimerowy do tego obecnego na płycie, ja zastosowałem 5V 30A. Do tego jak już rozbierzemy cały odkurzacz warto wywalić wewnętrzne filtry. Odkurzacz stanie się nieco głośniejszy przy tym jednak odżyje, całość naprawy to koszt koło 18 zł + chwila czasu tutaj filmik o co chodzi https://www.youtube.com/watch?v=RGIBVarnDyY Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrzejk1 Posted March 25, 2022 Share Posted March 25, 2022 W dniu 27.12.2021 o 13:05, Gruchi napisał: Przekopałem chyba cały internet odnośnie tego odkurzacza i odnalazłem rozwiązanie tanie i proste mianowicie wystarczy dolutować kondensator polimerowy do tego obecnego na płycie, ja zastosowałem 5V 30A. Do tego jak już rozbierzemy cały odkurzacz warto wywalić wewnętrzne filtry. Odkurzacz stanie się nieco głośniejszy przy tym jednak odżyje, całość naprawy to koszt koło 18 zł + chwila czasu tutaj filmik o co chodzi https://www.youtube.com/watch?v=RGIBVarnDyY A to jest kondensator czy bezpiecznik ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gruchi Posted March 27, 2022 Share Posted March 27, 2022 kondensator polimerowy Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrzejk1 Posted March 27, 2022 Share Posted March 27, 2022 Znalazłem coś takiego Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrzejk1 Posted March 28, 2022 Share Posted March 28, 2022 22 godziny temu, Gruchi napisał: kondensator polimerowy A mógłbyś podać jakiś namiar ,albo zdjęcie,bo chciałem kupić na giełdzie elektronicznej w Krakowie to robili "wielkie"oczy i niewiedzieli o co chodzi,fakt że podałeś 5v i 30a,a kondensator ma raczej podawaną pojemność. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamil.kozera Posted March 28, 2022 Share Posted March 28, 2022 Znalazłem oryginał z filmu z parametrami żeby sobie dobrać odpowiedni i zastosować do tego trupa. U mnie już nawet na normalnym zaczyna odwalać takie cyrki przy obsłudze przez apke. Z ręki jeździ.https://www.rcscomponents.kiev.ua/product/samovosst-predohr-tr60-250-jk60-250_1303.html26,37 zł | 50 sztuk/partia odzysku bezpiecznik PPTC JK60-250 60 V 2.5A 2500MA PTC oryginalny autentycznehttps://a.aliexpress.com/_vTbDR6Wysłane z mojego SM-N975F przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gruchi Posted March 30, 2022 Share Posted March 30, 2022 (edited) W dniu 27.03.2022 o 21:12, andrzejk1 napisał: Znalazłem coś takiego Coś takiego tylko że ja kupiłem ich 10 na allegro za 9,99 zł bodajże. Nie trzeba brać koniecznie tych z Aliexpress. Dokładnie te kupiłem https://allegro.pl/oferta/bezpiecznik-polimerowy-30v-5a-raster-10-2mm-10szt-8534729842 Po komentarzach widziałem że ludzie stosują różne kondesatory i wszystkim działa bez problemu po tym zabiegu. Z rozebraniem odkurzacza jest troszkę zabawy jak rozbiera się go pierwszy raz. Przy okazji polecam wywalić filtry/gąbki z tego miejsca gdzie odkurzacz wydmuchuje powietrze, będzie chodził troszkę głośniej lecz dostanie lekkiego kopa takie odniosłem wrażenie. Moim zdaniem po tych zabiegach chodzi jak nowy Aha, przy rozbieraniu nie ciągnijcie nic na siłę, jedna ze śrubek jest osadzona dość głęboko więc będzie potrzebny mały długi śrubokręcik i uważajcie przy składaniu na kable od głośnika robota, u siebie jeden przytrzasnąłem obudową i robot stał się niemy więc trzeba było jeszcze raz rozebrać robota by połączyć kabelek. Sam robot skonstruowany jest świetnie bo wszystkie części są w modułach więc jeśli padnie nam np. prawe koło kupujemy nowe prawe podpinamy złączką i już. Co do zatrzymywania się w trybie normalnym to sprawdził bym reset do ustawień fabrycznych i konfigurację od nowa, jeśli zabieg był wykonany to warto by było spróbować z tym kondensatorem przy okazji można ładnie wyczyścić odkurzacz od środka W razie pytań pytajcie Edited March 30, 2022 by Gruchi Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrzejk1 Posted March 31, 2022 Share Posted March 31, 2022 W dniu 30.03.2022 o 10:06, Gruchi napisał: Coś takiego tylko że ja kupiłem ich 10 na allegro za 9,99 zł bodajże. Nie trzeba brać koniecznie tych z Aliexpress. Dokładnie te kupiłem https://allegro.pl/oferta/bezpiecznik-polimerowy-30v-5a-raster-10-2mm-10szt-8534729842 Po komentarzach widziałem że ludzie stosują różne kondesatory i wszystkim działa bez problemu po tym zabiegu. Z rozebraniem odkurzacza jest troszkę zabawy jak rozbiera się go pierwszy raz. Przy okazji polecam wywalić filtry/gąbki z tego miejsca gdzie odkurzacz wydmuchuje powietrze, będzie chodził troszkę głośniej lecz dostanie lekkiego kopa takie odniosłem wrażenie. Moim zdaniem po tych zabiegach chodzi jak nowy Aha, przy rozbieraniu nie ciągnijcie nic na siłę, jedna ze śrubek jest osadzona dość głęboko więc będzie potrzebny mały długi śrubokręcik i uważajcie przy składaniu na kable od głośnika robota, u siebie jeden przytrzasnąłem obudową i robot stał się niemy więc trzeba było jeszcze raz rozebrać robota by połączyć kabelek. Sam robot skonstruowany jest świetnie bo wszystkie części są w modułach więc jeśli padnie nam np. prawe koło kupujemy nowe prawe podpinamy złączką i już. Co do zatrzymywania się w trybie normalnym to sprawdził bym reset do ustawień fabrycznych i konfigurację od nowa, jeśli zabieg był wykonany to warto by było spróbować z tym kondensatorem przy okazji można ładnie wyczyścić odkurzacz od środka W razie pytań pytajcie https://youtu.be/AQgL_bfW_pg Czy żeby dostać się do celu trzeba go aż tak rozebrać jak na tym filmiku ,czy jest jakiś skrót,bo tych wkrętów jest trochę! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gruchi Posted April 1, 2022 Share Posted April 1, 2022 Trzeba rozebrać go tak by płyta główna była dostępna. Nie trzeba jej demontować całkowicie. Śrubek jest niestety troszkę Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted April 2, 2022 Share Posted April 2, 2022 To jest bezpiecznik PTC polimerowy inaczej termistor. Jeśli wzrośnie obciążenie np trybem silnym lub przez zatkanie turbiny to bezpiecznik grzeje się i przerywa obwód. Potem wraca do stanu normalnego ale nie zawsze i wtedy trzeba wymienić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrzejk1 Posted April 2, 2022 Share Posted April 2, 2022 W dniu 31.03.2022 o 20:41, andrzejk1 napisał: https://youtu.be/AQgL_bfW_pg Czy żeby dostać się do celu trzeba go aż tak rozebrać jak na tym filmiku ,czy jest jakiś skrót,bo tych wkrętów jest trochę! Właśnie skończyłem - działa !,Dziękuję za pomoc i pozdrawiam !! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts