Jump to content

Brak Super Tapet w V12.0.3.0.QDGMIXM

Xymox4AD

Recommended Posts

Witam. Posiadam Mix 2S, oprogramowanie Global jak w tytule. Kumpel posiada identyczny model, identyczne programowanie oraz też zakup w x-kom. Oba telefony na 100% nie grzebane. I tu zagadka, ja posiadam opcję super tapety. Tak jak na screenie. A kumpel ma tylko dwie opcje i brak tych super tapet. O co tu chodzi??? 

IMG_20210805_230857.jpg

U mnie: Aplikacje/zarządzaj aplikacjami.

IMG_20210809_121046.thumb.jpg.2c62be82667cecf2414d8586f6b559a5.jpg

U mnie 2 pozycje. Ale brak na liście xxxSaturn. Choć mam realnie 3 Super Tapety. I oczywiście Saturn mogę ustawić

U kolegi 0 znalezionych aplikacji.

No to jest raczej nie możliwe. Używa telefonu i jest zadowolony. Jest ostatnim który coś zmienia, blokuje czy  odinstalowywuje w swoim telefonie. Zwłaszcza aplikacji których sam nie instalował. Dlatego w tym przypadku jestem zdziwiony dlaczego tak jest. Oczywiście tragedii nie będzie robił za brak tych tapet. Tylko mnie to nie daje spokoju Dlaczego??!!. I jak to uaktywnić.

Edited by Kacper Skrzypek

Minęło kilka dni na próby i sprawdzania. Aplikacja z APK mirror oczywiście instaluje się lecz nic nie zmienia to wyborze super tapet. Trzecia opcja nie widoczna. Czyli nie można nic wybrać. Była próba przywrócenia motywu na standardowy. (fabryczny). Nic to nie zmienia. Jedyne że zarządzaniu aplikacji pojawia się nowa aplikacja czyli zainstalowana super tapeta.

1629060388871.jpg

Osobiście sprawdziłbym czy aplikację takie jak:
Interfejs, Motywy, Systemowy Launcher, MiWeatherWallpaper
Są w tej samej wersji. Po aktualizacji wyłączyć i włączyć telefon. 
Jak dalej nie będzie to najwidoczniej sam jakoś usunął. Wtedy albo ustawienia fabryczne a najlepiej wgrać na nowo rom najlepiej od Miuipolska