Xymox4AD Posted August 5, 2021 Share Posted August 5, 2021 Witam. Posiadam Mix 2S, oprogramowanie Global jak w tytule. Kumpel posiada identyczny model, identyczne programowanie oraz też zakup w x-kom. Oba telefony na 100% nie grzebane. I tu zagadka, ja posiadam opcję super tapety. Tak jak na screenie. A kumpel ma tylko dwie opcje i brak tych super tapet. O co tu chodzi??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted August 5, 2021 Share Posted August 5, 2021 A czy Twój kumpel ma zaktualizowaną aplikację od tapet? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xymox4AD Posted August 5, 2021 Author Share Posted August 5, 2021 Chodzi o aplikację Motywy? Sprawdzić czy jest najnowsza wersja? O to chodzi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted August 5, 2021 Share Posted August 5, 2021 O aplikacje Motywy i Tapety (ewentualnie Wallpapers, nie kojarzę jak jest to nazwane dokładnie na Globalu) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xymox4AD Posted August 5, 2021 Author Share Posted August 5, 2021 No właśnie w motywach też jest identycznie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted August 6, 2021 Share Posted August 6, 2021 Sprawdź wersje aplikacji Tapety (albo Wallpapers czy SuperWallpaperMars, nie wiem jak to na Globalu nazwali) i czy tej aplikacji nie wyłączył przypadkiem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xymox4AD Posted August 9, 2021 Author Share Posted August 9, 2021 U mnie: Aplikacje/zarządzaj aplikacjami. U mnie 2 pozycje. Ale brak na liście xxxSaturn. Choć mam realnie 3 Super Tapety. I oczywiście Saturn mogę ustawić U kolegi 0 znalezionych aplikacji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted August 9, 2021 Share Posted August 9, 2021 9 minut temu, Xymox4AD napisał: U kolegi 0 znalezionych aplikacji. No to pewnie stąd ta kwestia. Może odinstalował te tapety. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xymox4AD Posted August 9, 2021 Author Share Posted August 9, 2021 (edited) No to jest raczej nie możliwe. Używa telefonu i jest zadowolony. Jest ostatnim który coś zmienia, blokuje czy odinstalowywuje w swoim telefonie. Zwłaszcza aplikacji których sam nie instalował. Dlatego w tym przypadku jestem zdziwiony dlaczego tak jest. Oczywiście tragedii nie będzie robił za brak tych tapet. Tylko mnie to nie daje spokoju Dlaczego??!!. I jak to uaktywnić. Edited August 9, 2021 by Kacper Skrzypek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted August 9, 2021 Share Posted August 9, 2021 Nie mam pojęcia, dlaczego. Możesz u niego ewentualnie zainstalować te tapety, są na apkmirror. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xymox4AD Posted August 15, 2021 Author Share Posted August 15, 2021 Minęło kilka dni na próby i sprawdzania. Aplikacja z APK mirror oczywiście instaluje się lecz nic nie zmienia to wyborze super tapet. Trzecia opcja nie widoczna. Czyli nie można nic wybrać. Była próba przywrócenia motywu na standardowy. (fabryczny). Nic to nie zmienia. Jedyne że zarządzaniu aplikacji pojawia się nowa aplikacja czyli zainstalowana super tapeta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vvvzc Posted August 16, 2021 Share Posted August 16, 2021 Osobiście sprawdziłbym czy aplikację takie jak: Interfejs, Motywy, Systemowy Launcher, MiWeatherWallpaper Są w tej samej wersji. Po aktualizacji wyłączyć i włączyć telefon. Jak dalej nie będzie to najwidoczniej sam jakoś usunął. Wtedy albo ustawienia fabryczne a najlepiej wgrać na nowo rom najlepiej od Miuipolska Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts