Freak Posted July 24, 2021 Share Posted July 24, 2021 Witam, mam pewien problem z wifi. Po połączeniu się z wifi (działa na wszystkich telefonach domowników oprócz mojego) w zakładce stan widnieje napis "połączenie ograniczone" lub "brak internetu". Hardreset nie pomógł, wyłączenie play protect nie pomogło, działał dopiero jak pobrałem aplikacje przez którą jakby mogłem sobie udostępnić wifi z telefonu na telefon. Pomocy bo psycha już siada. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wpr Posted July 26, 2021 Share Posted July 26, 2021 Zresetuj router lub sprawdź jego ustawienia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Freak Posted July 31, 2021 Author Share Posted July 31, 2021 Dnia 26.07.2021 o 17:20, wpr napisał: Zresetuj router lub sprawdź jego ustawienia. Zrobiłem to setki razy. Nic nie dało Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rower górski Posted July 31, 2021 Share Posted July 31, 2021 (edited) Czy na innym routerze też takie zjawisko występuje? Jeśli nie to spróbuj router zresetować do ustawień fabrycznych, możliwe że masz tam bana na internet. Edited July 31, 2021 by Rower górski Link to comment Share on other sites More sharing options...
Freak Posted August 1, 2021 Author Share Posted August 1, 2021 23 godziny temu, Rower górski napisał: Czy na innym routerze też takie zjawisko występuje? Jeśli nie to spróbuj router zresetować do ustawień fabrycznych, możliwe że masz tam bana na internet. Nie tylko na tym Link to comment Share on other sites More sharing options...
Freak Posted August 1, 2021 Author Share Posted August 1, 2021 W dniu 31.07.2021 o 14:38, Rower górski napisał: Czy na innym routerze też takie zjawisko występuje? Jeśli nie to spróbuj router zresetować do ustawień fabrycznych, możliwe że masz tam bana na internet. Resetowanie routera zaliczone. Nic nie zmienia. Dodam że raz po restarcie fona i routera z żal działać. Ale to zależy od humoru routera. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LeBomB Posted August 2, 2021 Share Posted August 2, 2021 W dniu 1.08.2021 o 14:28, Freak napisał: Nie tylko na tym Jeżeli tylko na tym routerze to znaczy że ustawienia routera coś blokują. Link to comment Share on other sites More sharing options...
worekgdy Posted August 5, 2021 Share Posted August 5, 2021 Ostatnio naprawiałem podobny problem koleżance z routerem w Orange. Pierwsza próba z radą już tu przedstawioną, czyli zmiana kanałów z AUTO na najmniej zajęty. To nie pomogło.Za to pomogła ZMIANA nazwy sieci WIFI na krótką nazwę, bez polskich znaków diakrytycznych. Śmiga jak opętany. Spróbuj.Wysłane z mojego M2002J9G przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rower górski Posted August 6, 2021 Share Posted August 6, 2021 W dniu 1.08.2021 o 15:24, Freak napisał: Resetowanie routera zaliczone Ale zresetowałeś, czy przywróciłeś ustawienia fabryczne? Bo to wbrew pozorom nie koniecznie jedno i to samo. Usuń z telefonu zapamiętaną sieć wifi i skonfiguruj ją od nowa, tzn wyszukaj i wpisz hasło, sprawdź czy telefon nie próbuje połączyć się z jakąś inną otwartą siecią np wi-free i ewentualnie też ją usuń. Jeśli to nie pomaga wejdź w ustawienia routera i ustaw na sztywno ip telefonu, spróbuj zmienić częstotliwość i ustaw standard na N. Sprawdź czy twojego telefonu niema na czarnej liście routera (urządzenia blokowane, bądź blokowanie MAC karty) może ktoś ci po prostu zablokował internet? Sprawdź zaporę routera, być może ona Cię blokuje. Uruchom auto testy routera w poszukiwaniu błędów, jeśli to urządzenie abonenckie to skontaktuj się z operatorem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts