zonia213 Posted July 9, 2021 Share Posted July 9, 2021 witam~ dzisiaj rano zaktualizowalam telefon na wersję MIUI 12.0.1. 0 RJZEUXM i wszystko byloby w porządku, gdyby nie to, że teraz powiadomienia wyglądają dziwnie. jednak najgorzej jest z dymkami czatu z messengera, to istna katastrofa. nie da się normalnie pisać i po prostu wygląda to okropnie, niefunkcjonalnie. szczególnie, że kiedy przychodzą, to dymek pojawia się albo na środku ekranu u dołu, albo gdzieś w rogu.. i teraz moje pytanie brzmi: jak i czy w ogóle mogę wrócić na poprzednią wersję miui?(jesli się da, to proszę o dokladne instrukcje, bo jestem trochę niekumata) albo; czy ktoś, kto ma tą samą wersję, może wie, czy da się to jakoś zmienić? to mnie naprawdę irytuje, a nie chce mi sie wchodzić caly czas na aplikację, żeby komus odpisac. a totalnie nie jestem w temacie rozeznana. z gory dziekuje! ps. daje przyklad screena, moze ni3 najlepszy ale zawsze cos :"" ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted July 9, 2021 Share Posted July 9, 2021 Wrócić możesz, ale wymaga to odblokowania bootloadera (poradnik w dziale Tutoriale), które w zależności od szczęścia trwa co najmniej 7 dni, a potem wgrania Androida 10 przez MiFlash (instrukcja także w dziale Tutoriale). Dymki działają poprawnie na Androidzie 11 i MIUI 12.5. Tylko Xiaomi wie, dlaczego wydało MIUI 12 stable z popsutymi dymkami. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ciutniak Posted July 9, 2021 Share Posted July 9, 2021 Ewentualne możesz zainstalować starszą wersję messengera .266 czy jakoś tak , na Googlach jest opis co i jak , działają w ten sposób dymki czatu ale ja osobiście maja a11 mam je wyłączone i jakoś człowiek żyje , a odblokowanie bl to prawda , jedni mają szczęście i trwa to około tygodnia a inni już nie, i trwa to nawet i miesiąc czasu 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
noisxy Posted July 9, 2021 Share Posted July 9, 2021 Tak jak poprzednicy. Na przyszłość, przynajmniej na tym telefonie nie zalecałbym od razu aktualizować telefonu jak wyjdzie nowa wersja. Z tego co się orientuje zmiana wersji messengera i tak nie pomaga. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts