Jump to content

Zmiany systemowe

Adam890

Recommended Posts

Witam,

Czy ktoś może podać jakiś link do instrukcji jak ustawić stabilne opcje w POCO F3?

Urządzenie sprzętowo dobre i naprawdę warte polecenia, ale oprogramowanie (przynajmniej mam taką nadzieję jest całkowicie skopane).

Dziś podłączyłem pod ładowarkę jak miałem tylko 3% baterii (wcześniej nie mogłem). Po naładowaniu całkowicie mi zmieniło ekran blokowania, anulowało zgody na powiadomienia m.in. gmail i messenger oraz odświeżanie. Komórka nie najdroższa, ale i nie najtańsza. Takich cyrków jest po prostu za dużo jak na ten sprzęt.

Proszę nie sugerować żadnych romów itp.

Za wszelkie sugestie serdecznie dziękuję.

Dziwne rzeczy się u Ciebie dzieją. Kupiłem Poco f3 około trzy tygodnie temu. Wszystko działa poprawnie. Żadnych takich dziwnych zdarzeń. Bateria trzyma bardzo dobrze. 

Raz wszystko ustawiłem i jest OK.

• Sad 1

30 minut temu, marciniozo napisał:

Dziwne rzeczy się u Ciebie dzieją. Kupiłem Poco f3 około trzy tygodnie temu. Wszystko działa poprawnie. Żadnych takich dziwnych zdarzeń. Bateria trzyma bardzo dobrze. 

Raz wszystko ustawiłem i jest OK.

Cóż może to coś za coś. U mnie jak wiele wątków powstało nie ma zielonej poświaty i innych problemów mechanicznych. Za to może coś systemowego.

Można ewentualnie poprosić o sugestie ustawień, ewentualnie źródło ich pochodzenia, aby się z nimi zapoznać?

Edited by Adam890

Ja też nie mam zielonej poświaty, ani też żadnych innych problemów. Bateria trzyma bardzo dobrze. SOT 7-8h to żaden problem, w nocy spadek 0-1%.

Co do ustawień to nie korzystałem z jakiś schematów czy wzorców. Ustawiłem pod siebie. Odšwieżanie ekranu 120Hz. Usunąłem zbędne aplikacje z których nie korzystałem, jakieś zainstalowane gierki. Powyłączałem oszczędzanie baterii w aplikacjach, zbędne powiadomienia, zostawiłem te z których korzystam. 

Telefon działa płynnie i jestem z niego zadowolony. 

Może bardziej doświadczeni użytkownicy coś Ci lepiej doradzą.

• Thanks 1