Adam890 Posted July 1, 2021 Share Posted July 1, 2021 Witam, Czy ktoś może podać jakiś link do instrukcji jak ustawić stabilne opcje w POCO F3? Urządzenie sprzętowo dobre i naprawdę warte polecenia, ale oprogramowanie (przynajmniej mam taką nadzieję jest całkowicie skopane). Dziś podłączyłem pod ładowarkę jak miałem tylko 3% baterii (wcześniej nie mogłem). Po naładowaniu całkowicie mi zmieniło ekran blokowania, anulowało zgody na powiadomienia m.in. gmail i messenger oraz odświeżanie. Komórka nie najdroższa, ale i nie najtańsza. Takich cyrków jest po prostu za dużo jak na ten sprzęt. Proszę nie sugerować żadnych romów itp. Za wszelkie sugestie serdecznie dziękuję. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marciniozo Posted July 1, 2021 Share Posted July 1, 2021 Dziwne rzeczy się u Ciebie dzieją. Kupiłem Poco f3 około trzy tygodnie temu. Wszystko działa poprawnie. Żadnych takich dziwnych zdarzeń. Bateria trzyma bardzo dobrze. Raz wszystko ustawiłem i jest OK. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam890 Posted July 1, 2021 Author Share Posted July 1, 2021 (edited) 30 minut temu, marciniozo napisał: Dziwne rzeczy się u Ciebie dzieją. Kupiłem Poco f3 około trzy tygodnie temu. Wszystko działa poprawnie. Żadnych takich dziwnych zdarzeń. Bateria trzyma bardzo dobrze. Raz wszystko ustawiłem i jest OK. Cóż może to coś za coś. U mnie jak wiele wątków powstało nie ma zielonej poświaty i innych problemów mechanicznych. Za to może coś systemowego. Można ewentualnie poprosić o sugestie ustawień, ewentualnie źródło ich pochodzenia, aby się z nimi zapoznać? Edited July 1, 2021 by Adam890 Link to comment Share on other sites More sharing options...
marciniozo Posted July 1, 2021 Share Posted July 1, 2021 Ja też nie mam zielonej poświaty, ani też żadnych innych problemów. Bateria trzyma bardzo dobrze. SOT 7-8h to żaden problem, w nocy spadek 0-1%. Co do ustawień to nie korzystałem z jakiś schematów czy wzorców. Ustawiłem pod siebie. Odšwieżanie ekranu 120Hz. Usunąłem zbędne aplikacje z których nie korzystałem, jakieś zainstalowane gierki. Powyłączałem oszczędzanie baterii w aplikacjach, zbędne powiadomienia, zostawiłem te z których korzystam. Telefon działa płynnie i jestem z niego zadowolony. Może bardziej doświadczeni użytkownicy coś Ci lepiej doradzą. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
janisz Posted July 1, 2021 Share Posted July 1, 2021 @Adam890Prawdopodobnie telefon zmienił tryb pracy na oszczędzanie energii. Zobacz w ustawieniach "Bateria i wydajność" czy nie masz włączonego jakiegoś trybu oszczędzania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted July 2, 2021 Share Posted July 2, 2021 A jeśli to nie będzie kwestia trybu oszczędzania, to kolejny krok przywrócenie ustawień fabrycznych.Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts