Jump to content

POCO F3. Sieć 5G w T-Mobile

mAcman

Recommended Posts

Witam,

Czy ktoś z sukcesem korzysta z sieci 5G w POCO F3 w T-Mobile lub nawet innej sieci? Mam wykupiony pakiet z obsługą 5G, ustawiony preferowany typ sieci na 5G, jestem w zasięgu sieci ale cały czas pokazuje co najwyżej LTE+. Czy to jest kwestia może tego, że w Polsce 5G jeszcze nie działa w pełni dobrze? Czytałem, że na razie działa połowicznie na pasmach LTE. Ktoś ma jakąś wiedzę na ten temat?

Dziękuję za odpowiedzi. Jak najbardziej jestem w zasięgu, tak jak pisałem powyżej. Weryfikowałem to z różnymi mapami zasięgów oraz lokalizacji BTS'ów. A czy jest ktoś kto połączył się kiedykolwiek z 5G w POCO F3?

W pracy jestem w zasięgu 5G w Plusie, w domu nie (i tam mam LTE+ stale), natomiast będąc w zasięgu 5G, ikonka raczej pokazuje 5G, ale czasami potrafi na krótko wejść w LTE+ by za 2 sekundy wrócić do 5G i tak na przemian. Prędkość pobierania w 5G to tak 330-470 Mb/s, a wysyłania 20,1-45,8 Mb/s. Różnica w stosunku do LTE jest ponad 4-krotna.

• 2 months later...
  • 4 weeks later...
W dniu 18.06.2021 o 07:00, mAcman napisał:

Dziękuję za odpowiedzi. Jak najbardziej jestem w zasięgu, tak jak pisałem powyżej. Weryfikowałem to z różnymi mapami zasięgów oraz lokalizacji BTS'ów. A czy jest ktoś kto połączył się kiedykolwiek z 5G w POCO F3?

2 karty w  play bez problemu działają. Prędkości to juz inna bajka, tak jak wyżej napisane :P
Mam również  karte z T-mobile, ale niestety firma nie wykupiła abonamentów 5G, wiec nie sprawdzę u tego opka. 

Edited by ktos_inny

• 1 month later...
  • 2 weeks later...

Witajcie mam to samo brak 5g  tylko LTE + w plusie ,na początku działało 5g bez problemu teraz tylko LTE Ustawione jest na preferowane sieci 5g ,i tak jestem w zasięgu 5g i u kolegi 5g działa normalnie APN zmieniane 3 razy bez efektu 

Macie jakieś pomysły gdzie szukać problemu 

Tego się nie spodziewałem zadzwoniłem na infolinię i co się okazało wyłączyli mi 5g w Plusie .Pani mówiła nie wie dlaczego bo mam w umowie dostęp do 5g przez cały czas coś tam napisała o włączenie 5g i powinno do 24 godzin działać 

• 3 months later...
  • 2 months later...
@carlos81kk Nie łączyłeś się z 5G w PLAY. Prędkość 221Mbps, to LTE z agregacją. Tyle to i ja mam na wsi.
Gdzie ja napisalem o 5g? Na LTE mam 40 krotnie więcej niż w Orange i taki jest sens mojej wypowiedz ze Orange ma słaby zasięg

Wysłane z mojego SM-M515F przy użyciu Tapatalka