filipiak79 Posted June 10, 2021 Share Posted June 10, 2021 Witam, ostatnio zaczęły mi się dziwne sprawy dziać w telefonie. Nie mogę otworzyć dokumentów, załączników. Nie mogę wysłać dokumentu do drukarki. Nie mogę załączyć plików zdjęć do E-mail. Komunikat : "nie można załączyć załącznik... "Prawdopodobnie winowajcą jest ta apka co na zdjęciach w załączniku. To chyba jakaś fabryczna apka (ale to nie menedzer plików Xiaomi), nie mogę znaleźć jej w aplikacjach aby ją jakoś zmodyfikować lub usunąć, nadać prawa lub zmienić jej domyślność. Maktoś jakieś sugestie? PS. A tu przez tapatalk mogę załączyć zdjęcia (nie rozumiem ) Mam nadzieję że nie będę musiał robić factory. Wysłane z mojego Mi Note 10 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted June 10, 2021 Share Posted June 10, 2021 Chyba jednak nie możesz. Nie ma załącznika. Link to comment Share on other sites More sharing options...
filipiak79 Posted June 10, 2021 Author Share Posted June 10, 2021 Fakt niby załącza a po jakimś czasie znowu komunikat wysyłanie nie udane. Mogę jedynie opisać jak wygląda apk na przykładzie: gdy chce dołączyc załącznik to w tym momencie naciskam na dole przycisk kwadratu, żeby zobaczyć jaka apka odpowiada za to załączanie (choć i tak nie wiem jak się dokładnie nazywa) to wygląda jak biały Skoroszyt na niebieskim tle kwadratowym o nazwie: "pliki".Wysłane z mojego Mi Note 10 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted June 10, 2021 Share Posted June 10, 2021 Znajdziesz apkę "pliki" jak zaznaczysz pokazywanie aplikacji systemowych (masz je ukryte). Tylko u mnie ona nie ma żadnych przyznanych, ani zabranych uprawnień, a wszystko działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
filipiak79 Posted June 15, 2021 Author Share Posted June 15, 2021 Znalazłem i faktycznie nie mógłem nic zrobić z tą apką pliki. Zrobiłem jednak fabryczne ustawienia i teraz wszystko działa. A jedna ciekawostka, że po ostatnich aktualizacjach miui 12.1.4 funkcja: "optymalizacja Miui" w ustawieniach programistycznych jest ukryta. I można ją przywrócić przez naciśnięcie kilka razy opcji "przywróć wartości domyślne" również w ustawieniach programistycznych (na samym dole) to tak dla potomnych. Temat do zamknięcia i dziękuję za podpowiedź.Wysłane z mojego Mi Note 10 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts