Jump to content

Whats'app - okno rozmowy zamiast pełnego ekranu po kliknięciu w powiadomienie o nowej wiadomości

Windwalker

Recommended Posts

Cześć,

od jakiegoś czasu whats'app samodzielnie postanowił zmienić sposób otwierania rozmów po kliknięciu w powiadomienie. Mianowicie gdy dostanę nową wiadomość i kliknę na powiadomienie na pasku, to zamiast otwarcia aplikacji i danej rozmowy w trybie pełnego ekranu, Whats'app wyłącznie okno (jak na załączniku). Jest to o tyle niewygodne, że przy tym oknie ani klawisze funkcyjne ani klawiatura się nie włącza. Z poziomu okna można zmienić jego rozmiar, można też włączyć pełny ekran - ale dla mnie nie jest rozwiązanie klikanie dwukrotnie, by móc wejść do pełnego ekranu, tylko chcę mieć otwartą aplikację w pełnym ekranie po kliknięciu na powiadomienie, jak dotychczas. Niestety ani w ustawieniach Whats'appa, ani w ustawieniach telefonu i powiadomień nie znalazłem opcji, która jest za to odpowiedzialna. Nie robiłem też żadnych aktualizacji softu.

Z góry dzięki za pomoc.

Screenshot_2021-06-10-11-06-28-150_com.whatsapp.jpg

• 4 weeks later...
Dzięki za radę, zwrócę się też do setek kontaktów, by też odinstalowali Whatsappa i zainstalowali te programy, by akurat ze mną mogli pisać.
Najłatwiej jest powiedzieć, że się nie da. Trzeba chcieć i zrobić pierwszy krok. Powodzenia.