mrosi Posted June 8, 2021 Share Posted June 8, 2021 Wątek poświęcony ostatniej (najświeższej) aktualizacji stabilnego MIUI Polska / Xiaomi.eu dla telefonu POCO X3 NFC (nazwa kodowa: surya). Link do pobierania ROMu: https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/MIUI-STABLE-RELEASES/MIUIv12/xiaomi.eu_multi_POCOX3NFC_V12.0.1.0.RJGMIXM_v12-11.zip/download Proszę o merytoryczną dyskusję, związaną ściśle z tematem wątku Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted June 8, 2021 Share Posted June 8, 2021 Proszę tych którzy zaktualizują ROM do tej wersji o sprawdzenie: https://xiaomi.eu/community/threads/poco-x3-nfc-widevine-l1-certificate-request-testing.61677/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
raftter Posted June 8, 2021 Share Posted June 8, 2021 (edited) Nie działają gesty. I reklamy w grach nie obracają się. I uruchamianie dłuższe. I uruchamianie odkurzacza w Xiaomi Home też jakoś z d..y. Ale mam Android 11. I ucieszony tym faktem idę spać. A jutro dalej szukamy.... Edited June 8, 2021 by raftter zauważone błędy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baczeekk Posted June 9, 2021 Share Posted June 9, 2021 U mnie po aktualizacji jak na razie, odpukać, wszystko działa jak działało. Jest ok, nie widzę żadnej różnicy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pocomaster Posted June 9, 2021 Share Posted June 9, 2021 (edited) U mnie po wgraniu tylko romu i magiska nie można zainstalować netflixa, mógłby ktoś sprawdzić? (po wgraniu universal safetynet fix jako magisk module problem ustąpił) No i jak wyżej, gesty nie działają Edited June 9, 2021 by pocomaster Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted June 9, 2021 Share Posted June 9, 2021 A jakiego używacie launchera? Jeśli innego niż domyślny to niestety nie działają. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pocomaster Posted June 9, 2021 Share Posted June 9, 2021 11 minut temu, Kacper Skrzypek napisał: A jakiego używacie launchera? Jeśli innego niż domyślny to niestety nie działają. Ja używam Nova i działa bez problemów Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted June 9, 2021 Share Posted June 9, 2021 Co działa bez problemów? Sam launcher czy gesty w tymże launcherze? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pocomaster Posted June 9, 2021 Share Posted June 9, 2021 Przed chwilą, Kacper Skrzypek napisał: Co działa bez problemów? Sam launcher czy gesty w tymże launcherze? Źle przeczytałem, mój błąd. Czyli gesty w innych launcherach nie działają Link to comment Share on other sites More sharing options...
raftter Posted June 9, 2021 Share Posted June 9, 2021 Używam Poco Launcher brakuje mi gestów. Jest szansa że w następnych aktualizacjach się to zmieni? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted June 9, 2021 Share Posted June 9, 2021 To jest wyłącznie zależne od Xiaomi a nie od ekipy MiuiPolska.Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baczeekk Posted June 9, 2021 Share Posted June 9, 2021 Do niedawna Poco Launcher chyba był domyślny, teraz Miui tak? Nie widzę dużej różnicy, raczej nie zamierzam doinstalowywać innego launchera. Daje radę no i gesty działają. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
raftter Posted June 9, 2021 Share Posted June 9, 2021 1 godzinę temu, Baczeekk napisał: Do niedawna Poco Launcher chyba był domyślny, teraz Miui tak? Nie widzę dużej różnicy, raczej nie zamierzam doinstalowywać innego launchera. Daje radę no i gesty działają. Faktycznie, nieduża różnica - używać szuflady czy mieć wszystko na kolejnych ekranach. Sam się sobie dziwię że zgłaszam jakiś problem.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
adiSOn Posted June 10, 2021 Share Posted June 10, 2021 Może ktoś się wypowiedzieć na temat wydajności? Na zagranicznych forach narzekają na tą aktualizację i wracają na 12.0.9 . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baczeekk Posted June 10, 2021 Share Posted June 10, 2021 Oho, o dziwo dzisiaj już mam na przykład kwadratowe dymki z Messengera gdzie wczoraj było wszystko w porządku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
raftter Posted June 10, 2021 Share Posted June 10, 2021 A ja znalazłem opcję szuflady w Domyślnym Launcherze. I w nim już gesty działają tak jak napisał @Kacper Skrzypek. @adiSOn Faktycznie czasami jest tak że system przytnie się, z tym iż nie jest to jakieś tragiczne. Za to przy uruchamianiu widać dużą różnicę - mieli, mieli i mieli - przy próbie zmiany motywu słuchawka się wykrzaczyła i uruchomiła na nowo, to chyba z 3 minuty to trwało. Przy normalnym rozruchu trochę krócej, ale szału nie ma - około dwóch minut. Zaraz pewnie jakaś aktualizacja będzie i tyle. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mszlukasik Posted June 11, 2021 Share Posted June 11, 2021 Ja mam problem z aplikacją systemowa SMS. Po tapnieciu w utwórz nową wiadomość zamyka aplikacje i wychodzi do pulpitu. Jak w kontaktach przy nr telefonu wybieram ikonę wiadomość SMS zamiast otwierać konwersacje SMS z danym kontaktem przechodzi tylko do głównego okna aplikacji SMS. Link to comment Share on other sites More sharing options...
OpticS Posted June 13, 2021 Share Posted June 13, 2021 Potwierdzam, nie ma możliwości napisania sms, przy próbie utworzenia nowej wiadomości aplikacja zachowuje się jak u kolegi wyżej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirAker Posted June 13, 2021 Share Posted June 13, 2021 U mnie z SMS jest dokładnie to samo co u kolegów wyżej. Dodatkowo kiedy instaluję z zipa magiska to już system się nie uruchomi i cały czas przechodzi do twrp Link to comment Share on other sites More sharing options...
tommas Posted June 13, 2021 Share Posted June 13, 2021 Dobrze, że wstrzymałem się z aktualizacją. Link to comment Share on other sites More sharing options...
raftter Posted June 14, 2021 Share Posted June 14, 2021 (edited) Dnia 13.06.2021 o 10:57, OpticS napisał: Potwierdzam, nie ma możliwości napisania sms, przy próbie utworzenia nowej wiadomości aplikacja zachowuje się jak u kolegi wyżej. Nowego SMSa nie napiszesz, ale jest możliwość odpowiedzieć na wcześniejszą wiadomość. Marne pocieszenie, ale zawsze coś. Edited June 14, 2021 by raftter Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baczeekk Posted June 19, 2021 Share Posted June 19, 2021 Pojawiło się również samoczynne restartowanie telefonu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
placeb114 Posted June 19, 2021 Share Posted June 19, 2021 (edited) Cześć wszystkim, Mógłbym prosić o pomoc. Zainstalowałem twrp włączył. postępowałem według instrukcji. Pierw zainstalowalem twrp. a potem przegralem na karte sd obraz xiaomi.eu_multi_POCOX3NFC_V12.0.1.0.RJGMIXM_v12-11(1).zip W instrukcji było aby przed instalacja wyczyścić pamięć urządzenia tj. Wipe - > format data. Po tym zrobilem reset i pokazał sie jakis komunikat just wait i cos "your device is locked od xioami." Aby aktywowac mam sie zalogować na konto xioami. Trochę olałem to i ponownie weszłam do twrp i zrobiłem install i ten plik. Instalacja przebiegła bez problemu ale po włączeniu. Restartuje się do xioami recovery 5.0. Może mi ktoś pomóc. Coś było z tym plikiem nie tak? Teraz telefon na okrągło sie restartuje. Na przyszłość proszę o pisanie w istniejących wątkach... Przeniesiono /Kacper Skrzypek Edited June 19, 2021 by Kacper Skrzypek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted June 19, 2021 Share Posted June 19, 2021 4 minuty temu, placeb114 napisał: Coś było z tym plikiem nie tak? Nic nie było "nie tak". Informacja o blokadzie telefonu i konieczności zalogowania się na konto Xiaomi, aby przejść dalej, jest standardowa, to nie jest błąd. Jeśli zakładałeś konto i się na nie logowałeś, to powinieneś móc wpisać poprawne hasło i lecieć dalej z konfiguracją. Link to comment Share on other sites More sharing options...
placeb114 Posted June 19, 2021 Share Posted June 19, 2021 (edited) Ten komunikat o aktywacji miałem przez instalacją tego pliku systemu. Potem wszedlem do twrp, zainstalowalem i teraz nie mam tego komunikatu tylko caly czas restartuje się telefon. Robi 2 razy wibruje i potem włącza recovery 5 mui recorery. Jak by próbował odpalic system potem ponawia i potem recorery. (domyślam się) I tak w kółko. Nawet nie mogę go wyłączyć. Edited June 19, 2021 by placeb114 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted June 19, 2021 Share Posted June 19, 2021 Bo po formacie data uruchomiłeś telefon do systemu. Zainstaluj TWRP, w nim raz jeszcze format data, restart do recovery (nie system) i potem instalacja ROM-u. Link to comment Share on other sites More sharing options...
placeb114 Posted June 19, 2021 Share Posted June 19, 2021 (edited) Zrobiłem ponownie. tka jak wspomniałes . Jednak teraz dałem "verifing zip signature" verification failed Czy na sourceforce jest moze md5. Moze przed instalacją bym sobie sprawdził. edit: Kacper - dziękuje. Zrobiłem jeszcze raz tak jak mówiłeś i poszło. Dzięki serdeczne. Edytujemy post, nie piszemy jeden pod drugim /Kacper Skrzypek Edited June 19, 2021 by placeb114 Link to comment Share on other sites More sharing options...
OpticS Posted June 24, 2021 Share Posted June 24, 2021 Dnia 14.06.2021 o 14:12, raftter napisał: Nowego SMSa nie napiszesz, ale jest możliwość odpowiedzieć na wcześniejszą wiadomość. Marne pocieszenie, ale zawsze coś. Wróciłem z powrotem do 12.0.9.0.QJGMIXM - Android 10 Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrek1111 Posted June 24, 2021 Share Posted June 24, 2021 Żeby powrócić wystarczy zrobić Wipe data/dalvik/cache? Link to comment Share on other sites More sharing options...
raftter Posted June 28, 2021 Share Posted June 28, 2021 Dnia 24.06.2021 o 12:01, OpticS napisał: Wróciłem z powrotem do 12.0.9.0.QJGMIXM - Android 10 It's a good choice. Mocno to rozważam, ale liczę że pojawi się coś co to naprawi. Zawsze 11 to 11. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baczeekk Posted July 7, 2021 Share Posted July 7, 2021 Już rozumiem skąd narzekanie ludzi na oprogramowanie Xiaomi. W Samsungu zdarzało się długo czekać na aktualizację do nowego Androida, ale żeby ją wprowadzili z mnóstwem błędów i ponad miesiąc mieli to głęboko gdzieś to nigdy się nie spotkałem. Fenomen. Aktualizacja, która więcej popsuła niż naprawiła czy dodała i zamiast poprawki po kilku dniach - cisza. Spróbowałem tańszych urządzeń i chyba trzeba je sobie jednak odpuścić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mgcompany Posted July 9, 2021 Share Posted July 9, 2021 Kiedyś nie było takich problemów z błędami w aktualizacjach. Owszem, zdarzało się, że przy pierwszych wydaniach nowej wersji Androida lub nakładki MIUI były babole, ale w kolejnych wersjach były poprawiane i w miesiąc były już jak powinny, czasem i szybciej. Tyle, że jak ktoś korzystał z miuipolska/xiaomi.eu, to bazowały na ROMach wydawanych na bieżąco, a teraz zostały wersje "stabilne". Szkoda, że Xiaomi tak się zmieniło w tej kwestii (i wielu innych). Jestem ciekaw jak będzie z zapowiadaną aktualizacją do Androida 12, czy w ogóle się pojawi i czy będzie używalna. Czy to wina półki budżetowej? Raczej nie, droższe modele też nie ustrzegły się problemów. Może w flagowym modelu Mi jest lepiej, ale 4-5 tysięcy to jednak sporo jak za telefon. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fake4r Posted July 10, 2021 Share Posted July 10, 2021 Również jestem mocno zawiedziony. Ostatni raz kupiłem coś pokroju POCO. Gdybym wiedział że te aktualizacje będą wydawane tak rzadko i z takimi błędami to wziąłbym po prostu inny model Xiaomi i miałbym je co tydzień. Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrek1111 Posted July 19, 2021 Share Posted July 19, 2021 Dnia 11.06.2021 o 22:43, mszlukasik napisał: Ja mam problem z aplikacją systemowa SMS. Po tapnieciu w utwórz nową wiadomość zamyka aplikacje i wychodzi do pulpitu. Jak w kontaktach przy nr telefonu wybieram ikonę wiadomość SMS zamiast otwierać konwersacje SMS z danym kontaktem przechodzi tylko do głównego okna aplikacji SMS. Problemy z SMS-ami znika po zainstalowaniu najnowszej wersji MIUI Messaging. Jedyny problem to, że nie jest spolszczona. Link to comment Share on other sites More sharing options...
uziasz Posted July 24, 2021 Share Posted July 24, 2021 A mozna wiedziec jak to zainstalowales mi ciagle wywala ze nie mozna aplikacji systemowych instalowac z nieznanych zrodel Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts