mrosi Posted June 8, 2021 Share Posted June 8, 2021 Wątek poświęcony ostatniej (najświeższej) aktualizacji stabilnego MIUI Polska / Xiaomi.eu dla telefonu Xiaomi Mi 11 Lite 5G (nazwa kodowa: renoir). Link do pobierania ROMu: https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/MIUI-STABLE-RELEASES/MIUIv12/xiaomi.eu_multi_MI11Lite5G_V12.5.2.0.RKICNXM_v12-11-fastboot.zip/download ROM dla Mi 11 Lite 5 G dostępny jest wyłącznie w wersji fastboot, w związku z brakiem (póki co) w pełni działającego TWRP dla tego modelu. Instalacja tej odmiany ROMu wygląda następująco: 1. Pobieramy ROM na dysk twardy komputera. 2. P-klik na plik ROM -> Właściwości. W zakładce "Ogólne" pliku odhaczamy opcję "odblokuj" ("Unlock"): Ma to zapobiec uruchomieniu blokowania rozpakowania pliku ROM przez zabezpieczenia systemu Windows 10. 3. Z pomocą programu typu WinRAR czy 7-Zip rozpakowujemy plik do folderu. Powinniśmy otrzymać taki zestaw plików: 3. Uruchamiamy telefon w trybie fastboot (tak, jak do instalacji TWRP, do logo MiBunny grzebiącego w pleckach robocika) ). 4. W zależności od systemu w komputerze (Linux, Mac OS, Windows) wybieramy stosowny plik z listy. Zakładamy zatem, że mamy komputer z systemem Windows. a) Jeśli chcemy zainstalować ROM "na czysto", z całkowitym wyczyszczeniem telefonu, uruchamiamy wersję windows_fastboot_first_install_with_data_format.bat b) Jeśli chcemy jedynie zaktualizować system, zainstalować ROM na istniejącą już, starszą wersję MIUI Polska / Xiaomi.eu, uruchamiamy wersję windows_fastboot_update_rom.bat 5. Analogicznie postępujemy w przypadku komputerów z systemami Linux i Mac OS. 6. Czekamy do zakończenia procedury, czyli do samoczynnego restartu telefonu. 7. Po uruchomieniu telefonu odłączamy go od komputera. W zależności od wyboru opcji a) lub b) (odpowiednio) konfigurujemy telefon lub po prostu go używamy. Proszę o merytoryczną dyskusję, związaną ściśle z tematem wątku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daross Posted June 9, 2021 Share Posted June 9, 2021 (edited) Witam! Czy to nie jest Chiński rom? ktoś testował? jakie różnice w porównaniu do wersji 12.5.1.0(RKIEUXM)? Co z gwarancją? nie tracimy jej? Pozdrawiam! Edited June 9, 2021 by Daross Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted June 9, 2021 Share Posted June 9, 2021 Wszystkie romy miuipolska są na bazie chińskiej.Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
bo_jarek Posted June 24, 2021 Share Posted June 24, 2021 (edited) Zrobiłem wszystko jak w opisie. Z informacji wyświetlanych podczas instalacji w oknie poleceń wynika, że wszystko przebiegło pomyślnie. okienko na komputerze zamyka się samoczynnie, telefon przechodzi do Miui recovery. Daję mu rebot do systemu. Robi restart ale wraca znów do recovery. I tak wkoło. Próbowałem instalacji dwukrotnie z tym samym skutkiem. Jakieś sugestie? P.S. Telefon nie daje się wyłączyć. Wraca do recovery lub do fastboot Edited June 24, 2021 by bo_jarek uzupełnienie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted June 24, 2021 Share Posted June 24, 2021 W recovery zrób Wipe Data. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bo_jarek Posted June 24, 2021 Share Posted June 24, 2021 (edited) Stoi w fastboot. Nie chce wejść w recovery. P.S. Wygląda, że do trzech razy sztuka. Ponowna instalacja potem Wipe Data i All Wipe pomogło. Telefon się uruchomił. Edited June 24, 2021 by bo_jarek aktualizacja Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts