Frogeraz Posted June 8, 2021 Share Posted June 8, 2021 (edited) Kupiłem urządzenie MiTV Stick model MZD-24-AA, po podłączenie nie chce się połączyć z moim wifi. Widzi sieć tylko po wpisaniu hasła nie może się z nią połączyć. Sprawdzałem w innym mieszkaniu i tam działa, więc urządzenie jest sprawne. Mam internet w Multimedii, modem Technicolor i ruter LevelOne, a do tego w ogóle nie znam się na informatyce:) Mam ktoś pomysł jak to zrobić żeby działało? Edited June 8, 2021 by Frogeraz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted June 8, 2021 Share Posted June 8, 2021 Pasmo Wi-Fi nie jest przypadkiem 5Ghz ?Znaków specjalnych nie masz w loginie i haśle?Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frogeraz Posted June 8, 2021 Author Share Posted June 8, 2021 Hasło prawidłowe, ale z tym 5 Ghz może być bo ostatnio mi zmieniali neta na szybszy. Można coś z tym zrobić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted June 9, 2021 Share Posted June 9, 2021 Nie wiem jak w multimedi, czy przez przeglądarkę wchodzi się w ustawienia routera, czy trza się zalogować do konta klienta, czy może przez infolinię.W Vectra mam przez konto klienta, w UPC przez przeglądarkę.Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frogeraz Posted June 9, 2021 Author Share Posted June 9, 2021 i co trzeba tam zmienić? Nie znam się kompletnie na tym. Jakbyś mógł, w wolnej chwili, krok po kroku napisać jak i co zrobić to byłbym wdzięczy. Bo jestem internetowym debilem w tym temacie Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted June 9, 2021 Share Posted June 9, 2021 15 minut temu, Frogeraz napisał: i co trzeba tam zmienić? Zacznij od zmiany hasła na krótsze i bez znaków specjalnych. Sieć 5GHz obsługuje, raczej nie to jest problemem. Ewentualnie szyfrowanie, najlepiej jak jest ustawione tylko WPA2. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frogeraz Posted June 9, 2021 Author Share Posted June 9, 2021 hasło ma 10 liter bez znaków specjalnych, same polskie litery. Typ zabezpieczeń mam ustawiony na WPA2-Personal a typ szyfrowania to AES. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts