Jump to content

Aplikacja Galeria przestała działać

ALCON1

Recommended Posts

Witam Wszystkich doświadczonych użytkowników.

Bardzo proszę o pomoc w usprawnieniu niedziałającej aplikacji Galeria w telefonie Xiaomi Redmi 8 Pro. Trzy dni temu z nieznanych powodów przestała działać. Po przyciśnięciu ikony wyświetla się na 1-2 sekundy i znika a kolejne naciśnięcie powoduje wyświetlenie komunikatu "Galeria wciąż przestaje działać". Resetowałem jej pamięć podręczną ale to też nic nie dało.

Pomocy

Sławek

1 godzinę temu, ALCON1 napisał:

Witam Wszystkich doświadczonych użytkowników.

Bardzo proszę o pomoc w usprawnieniu niedziałającej aplikacji Galeria w telefonie Xiaomi Redmi 8 Pro. Trzy dni temu z nieznanych powodów przestała działać. Po przyciśnięciu ikony wyświetla się na 1-2 sekundy i znika a kolejne naciśnięcie powoduje wyświetlenie komunikatu "Galeria wciąż przestaje działać". Resetowałem jej pamięć podręczną ale to też nic nie dało.

Pomocy

Sławek

Spróbuj jeszcze raz wyczyścić pamięć podręczną i pobierz nowsze apk od obecnej wersji galerii.

https://www.apkmirror.com/apk/xiaomi-inc/miui-gallery/

• 2 months later...

Witam, piszę ponieważ nie mogę sobie poradzić z appką galerii. Dokładnie jest jak w temacie u kolegi ALCON1.
Wszystko spowodowane powrotem z MIUI 21.8.25/26 do MIUI 21.8.4 w związku z problemem aparatu dla mojego 10T Pro.
Próbowałem zainstalować nową wersję galerii ale z powodu blokady system nie pozwala. Próbowałem z pomocą APKMirror ale również system nie pozwala.
Proszę o podpowiedź jak sobie poradzić z update galerii? 
Pozdrawiam

Dzięki za szybką odpowiedź. Tak wracałem bez wipe,. 

Jeżeli usunę appkę z pomocą TWRP, to czy będę mógł ją zainstalować - najnowszą wersję? Czy system nadal mi nie pozwoli i będę musiał czekać na update systemu z appką galerii?

edit

Po wyczyszczeniu bazy danych już jest OK. Dzięki