ALCON1 Posted June 5, 2021 Share Posted June 5, 2021 Witam Wszystkich doświadczonych użytkowników. Bardzo proszę o pomoc w usprawnieniu niedziałającej aplikacji Galeria w telefonie Xiaomi Redmi 8 Pro. Trzy dni temu z nieznanych powodów przestała działać. Po przyciśnięciu ikony wyświetla się na 1-2 sekundy i znika a kolejne naciśnięcie powoduje wyświetlenie komunikatu "Galeria wciąż przestaje działać". Resetowałem jej pamięć podręczną ale to też nic nie dało. Pomocy Sławek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Misiuu21 Posted June 5, 2021 Share Posted June 5, 2021 1 godzinę temu, ALCON1 napisał: Witam Wszystkich doświadczonych użytkowników. Bardzo proszę o pomoc w usprawnieniu niedziałającej aplikacji Galeria w telefonie Xiaomi Redmi 8 Pro. Trzy dni temu z nieznanych powodów przestała działać. Po przyciśnięciu ikony wyświetla się na 1-2 sekundy i znika a kolejne naciśnięcie powoduje wyświetlenie komunikatu "Galeria wciąż przestaje działać". Resetowałem jej pamięć podręczną ale to też nic nie dało. Pomocy Sławek Spróbuj jeszcze raz wyczyścić pamięć podręczną i pobierz nowsze apk od obecnej wersji galerii. https://www.apkmirror.com/apk/xiaomi-inc/miui-gallery/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
trosciu Posted August 27, 2021 Share Posted August 27, 2021 Witam, piszę ponieważ nie mogę sobie poradzić z appką galerii. Dokładnie jest jak w temacie u kolegi ALCON1. Wszystko spowodowane powrotem z MIUI 21.8.25/26 do MIUI 21.8.4 w związku z problemem aparatu dla mojego 10T Pro. Próbowałem zainstalować nową wersję galerii ale z powodu blokady system nie pozwala. Próbowałem z pomocą APKMirror ale również system nie pozwala. Proszę o podpowiedź jak sobie poradzić z update galerii? Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted August 27, 2021 Share Posted August 27, 2021 Jeśli wracałeś bez wipe to problem jest w bazie danych Galerii, musiałbyś usunąć ją z TWRP (folder /data/data/com.miui.gallery/databases jeśli dobrze pamiętam, mogę się mylić). Link to comment Share on other sites More sharing options...
trosciu Posted August 27, 2021 Share Posted August 27, 2021 Dzięki za szybką odpowiedź. Tak wracałem bez wipe,. Jeżeli usunę appkę z pomocą TWRP, to czy będę mógł ją zainstalować - najnowszą wersję? Czy system nadal mi nie pozwoli i będę musiał czekać na update systemu z appką galerii? edit Po wyczyszczeniu bazy danych już jest OK. Dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts