Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Jak w temacie. Wszystko było spoko do momentu tej aktualizacji, która jest wręcz tragiczna. Zmieniło widok okienek powiadomień na ten, który widać na screenie poniżej. Dodatkowo jest w powiadomieniach taka ikonka między innymi, że jak się kliknie dwa razy to otwiera czat w takiej jakby płynnej formie. W sensie rozwija go ale nie na cały ekran tylko jakby w oknie, a w tle jest np. główny pulpit, inna aplikacja itp. Nie dałem rady tego akurat zarejestrować. Dodatkowo UI za każdym razem laguje jakby było 10fps przy minimalizowaniu apek, czatów itp. 

Nie chcę tej aktualizacji. Mam nawet gdzieś te zabezpieczenia do 1 maja tego roku. Czy bez rootowania mogę pobrać jakoś i zainstalować poprzednią wersję. Na poprzedniej było wszystko w porządku. Jestem sfrustrowany dodatkowo, ponieważ zawsze staram się dbać o telefon, a jedyne o co teraz rozważam to jego sprzedaż. Jak cudem to się nazywa stabilna wersja?  Napisałem w apce Poco Community i nawet odpisała mi osoba, że ma te same problemy.

IMG_20210603_205021.jpg

Screenshot_2021-06-03-20-45-31-279_com.android.settings.jpg

Screenshot_2021-06-04-15-03-59-205_com.mi.global.pocobbs.jpg

Edited by Sharimsejn
Editphoto
Posted

Skoro w poprzedniej wersji wszystko było w porządku, to po co instalowałeś aktualizację? To tak ironicznie i na przyszłość. Czekać, czytać co inni piszą o aktualizacji i wówczas aktualizować. Stable oznacza dla ludzi stabilnych, wiedzących co robią 8-)

Posted
43 minuty temu, brawo napisał:

Skoro w poprzedniej wersji wszystko było w porządku, to po co instalowałeś aktualizację? To tak ironicznie i na przyszłość. Czekać, czytać co inni piszą o aktualizacji i wówczas aktualizować. Stable oznacza dla ludzi stabilnych, wiedzących co robią 8-)

No właśnie nie do końca. Wersja stabilna to wersja stabilna i zawsze napiszą ci, że zalecane jest pobranie najnowszej wersji stabilnej choćby dla aktualizacji zabezpieczeń ze stycznia do maja. Czytać to ja mogę czy warto instalować wersję jakąś testową/beta jako przeciętny użytkownik.

Wracając do tematu. Czy mogę bez roota powrócić do wersji poprzedniej?

Posted

Chyba nie da rady wrócić do starszej wersji Androida. Trzeba czekać na poprawki albo odblokować i wgrywać starszą wersję.

Posted
18 godzin temu, lowermann napisał:

Chyba nie da rady wrócić do starszej wersji Androida. Trzeba czekać na poprawki albo odblokować i wgrywać starszą wersję.

Ja pytam o MIUI, a nie androida. Chyba to nie to samo :p

• 2 weeks later...
Posted

Mam to samo. Ta nowa aktualizacja jest straszna, nie widać ikon nawigacji w niektórych aplikacjach, niektóre aplikacje po zmianie orientacji się wyłączają. Niektóre wyłączają się po zminimalizowaniu okna.

Dno i pełno wodorostów.

• Like 1