Sharimsejn Posted June 4, 2021 Posted June 4, 2021 (edited) Jak w temacie. Wszystko było spoko do momentu tej aktualizacji, która jest wręcz tragiczna. Zmieniło widok okienek powiadomień na ten, który widać na screenie poniżej. Dodatkowo jest w powiadomieniach taka ikonka między innymi, że jak się kliknie dwa razy to otwiera czat w takiej jakby płynnej formie. W sensie rozwija go ale nie na cały ekran tylko jakby w oknie, a w tle jest np. główny pulpit, inna aplikacja itp. Nie dałem rady tego akurat zarejestrować. Dodatkowo UI za każdym razem laguje jakby było 10fps przy minimalizowaniu apek, czatów itp. Nie chcę tej aktualizacji. Mam nawet gdzieś te zabezpieczenia do 1 maja tego roku. Czy bez rootowania mogę pobrać jakoś i zainstalować poprzednią wersję. Na poprzedniej było wszystko w porządku. Jestem sfrustrowany dodatkowo, ponieważ zawsze staram się dbać o telefon, a jedyne o co teraz rozważam to jego sprzedaż. Jak cudem to się nazywa stabilna wersja? Napisałem w apce Poco Community i nawet odpisała mi osoba, że ma te same problemy. Edited June 4, 2021 by Sharimsejn Editphoto
brawo Posted June 4, 2021 Posted June 4, 2021 Skoro w poprzedniej wersji wszystko było w porządku, to po co instalowałeś aktualizację? To tak ironicznie i na przyszłość. Czekać, czytać co inni piszą o aktualizacji i wówczas aktualizować. Stable oznacza dla ludzi stabilnych, wiedzących co robią
Sharimsejn Posted June 4, 2021 Author Posted June 4, 2021 43 minuty temu, brawo napisał: Skoro w poprzedniej wersji wszystko było w porządku, to po co instalowałeś aktualizację? To tak ironicznie i na przyszłość. Czekać, czytać co inni piszą o aktualizacji i wówczas aktualizować. Stable oznacza dla ludzi stabilnych, wiedzących co robią No właśnie nie do końca. Wersja stabilna to wersja stabilna i zawsze napiszą ci, że zalecane jest pobranie najnowszej wersji stabilnej choćby dla aktualizacji zabezpieczeń ze stycznia do maja. Czytać to ja mogę czy warto instalować wersję jakąś testową/beta jako przeciętny użytkownik. Wracając do tematu. Czy mogę bez roota powrócić do wersji poprzedniej?
lowermann Posted June 4, 2021 Posted June 4, 2021 Chyba nie da rady wrócić do starszej wersji Androida. Trzeba czekać na poprawki albo odblokować i wgrywać starszą wersję.
Sharimsejn Posted June 5, 2021 Author Posted June 5, 2021 18 godzin temu, lowermann napisał: Chyba nie da rady wrócić do starszej wersji Androida. Trzeba czekać na poprawki albo odblokować i wgrywać starszą wersję. Ja pytam o MIUI, a nie androida. Chyba to nie to samo :p
adamos11 Posted June 14, 2021 Posted June 14, 2021 Mam to samo. Ta nowa aktualizacja jest straszna, nie widać ikon nawigacji w niektórych aplikacjach, niektóre aplikacje po zmianie orientacji się wyłączają. Niektóre wyłączają się po zminimalizowaniu okna. Dno i pełno wodorostów. 1
Recommended Posts