pioszczep Posted June 1, 2021 Share Posted June 1, 2021 W aplikacji Kontakty jako źródło ustawione mam konto gmail. Podczas eksportowania kontaktów powstaje plik .vcf który następnie wskazuję jako źródło podczas importu do pamięci urządzenia. W telefonie niestety pojawia się tylko niewielka część kontaktów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Misiuu21 Posted June 1, 2021 Share Posted June 1, 2021 2 godziny temu, pioszczep napisał: W aplikacji Kontakty jako źródło ustawione mam konto gmail. Podczas eksportowania kontaktów powstaje plik .vcf który następnie wskazuję jako źródło podczas importu do pamięci urządzenia. W telefonie niestety pojawia się tylko niewielka część kontaktów. Może część kontaktów masz na sim i część na Gmail i dlatego telefon zapisuje tylko te z Gmaila. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pioszczep Posted June 1, 2021 Author Share Posted June 1, 2021 Właśnie odwrotnie. Powtarza te z karty natomiast nie dodaje innych. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szakal88 Posted June 1, 2021 Share Posted June 1, 2021 Skoro masz konto gmail to zrób synchronizację kontaktów. Najpierw na starym telefonie, aby się wysłały na serwer, a później na nowym żeby się pobrały. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pioszczep Posted June 1, 2021 Author Share Posted June 1, 2021 9 minut temu, szakal88 napisał: Skoro masz konto gmail to zrób synchronizację kontaktów. Najpierw na starym telefonie, aby się wysłały na serwer, a później na nowym żeby się pobrały. Ale mnie chodzi o działania na jednym aparacie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szakal88 Posted June 1, 2021 Share Posted June 1, 2021 To trochę mylący tytuł wątku, bo ciężko coś przenieść w to samo miejsce A jaka aplikacja od kontaktów, od Google czy od Xiaomi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pioszczep Posted June 1, 2021 Author Share Posted June 1, 2021 Od Google. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szakal88 Posted June 3, 2021 Share Posted June 3, 2021 U mnie w aplikacji od google jak dalę Eksport kontaktów to mam opcję "Wybierz konto" i tam mogę zaznaczyć jakie kontakty chcę skopiować ( w moim przypadku to Konto Xiaomi, Konto Google i SIM). po zaznaczeniu wszystkich kopiują się wszystkie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts