zixi Posted May 30, 2021 Share Posted May 30, 2021 (edited) Jak w tytule: po ostatniej aktualizacji MIUI (do 12.0.3.0) nie mogę odnaleźć tej funkcji (była na samym "dole" w "opcjach programisty", przedostatnia na liście). Używałem jej do instalowania aktualizacji aplikacji ze sklepu Aurora. Proszę o informację, czy to jakieś przeoczenie w aktualizacji i ta funkcja zostanie przywrócona (może tak już bywało?), lub jakąś inną podpowiedź. Telefon: Redmi 7A 2/16. Edited May 31, 2021 by zixi dodanie tagu Link to comment Share on other sites More sharing options...
zixi Posted June 5, 2021 Author Share Posted June 5, 2021 (edited) Znalazłem rozwiązanie, może komuś się przyda: „Jeśli nie znajdziesz wpisu w Opcjach programisty, oto co możesz zrobić: Iść do "Ustawienia / Dodatkowe ustawienia / Opcje programisty", przewiń w dół i kliknij kilkakrotnie element „Przywróć wartości domyślne".” Po kilkukrotnym kliknięciu pojawia się opcja "Wyłącz optymalizację MIUI". Edited June 5, 2021 by zixi Dodanie zrzut ekranu/obrazu 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pitt_99 Posted July 9, 2021 Share Posted July 9, 2021 No jajca jakieś. Wczoraj zamieniłem się z żonką, wzięła mojego P30Pro ja jej nowego Redmi Note 10 Pro. Dwa dni temu miałem opcję wyłączenia optymalizacji MIUI, dziś już nie mam (po resecie do ustawień fabrycznych). Drugi sposób z przywracaniem opcji programistycznych może by zadziałał, gdyby kurka, ta opcje była dostępna. U mnie jest na szaro i nie da się jej kliknąć. Jest jakiś trzeci sposób, bo reklam na UT nie zniosę, muszę mieć Youtube Vantage. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Puzonxd Posted August 16, 2021 Share Posted August 16, 2021 Miałem podobnie, wszedłem w dodatkowe ustawienia -> języki i metody wprowadzania -> autouzupełnianie i wybrałem google po wykonaniu tego odblokowuje się to w opcjach programistycznych ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts