Jump to content

Samoczynne odblokowywanie ekranu i uruchamianie aplikacji w kieszeni

Frantik

Recommended Posts

Dziś, w trakcie jazdy na rowerze, telefon trzykrotnie sam z siebie odpalił film na Youtube, choć spoczywał zablokowany w kieszeni kurtki (unlock mam ustawiony na odcisk palca, jak i odblokowanie zegarkiem) Problem na szybko rozwiązało dodanie dodatkowej blokady aplikacji na YT przez panel sterowania -> blokowanie aplikacji. Nie wiem czemu działo się to tylko z apką YT, choć może to przypadek.

Dziś także zacząłem używać etui Nillkin Camshield i załóżyłem na ekran szkło hartowane - czy możliwe, że to one są źródłem problemów, powodując, że głupieje któryś czujnik? Przez miniony tydzień miałem założony silikonowy case z pudełka i nie było podobnych ekscesów. Póki co chyba zrezygnuję z odblokowywania ekranu zegarkiem - zdaje się to skutecznie ograniczać problem

Edited by Frantik

• 5 weeks later...

Miałem podobny problem z odblokowaniem opaską .

Ustawiłem Mi Fit- Profil-Opaska Mi Smart Band4-Odblokowanie ekranu-Zasięg odblokowania-Bardzo blisko i problem rozwiązany.

Telefon odblokuje się dopiero, jak przełożę go do ręki na której mam założoną opaskę.

• 1 month later...

Również miałem ten sam problem i w sumie dalej mam tyle że u mnie głównie na Messengerze telefon robi sobie grupy albo dzwoni po ludziach, bywało też że zostało wykonane połączenie telefoniczne. Szkło Mocolo i etui Nilkin Frosted Shield. Problem również nieco ograniczyłem wyłączenie odblokowania poprzez Mi Watch lecz nie został zażegnany niestety.

Ja wyłączyłem odblokowywanie podwójnym tapnięciem w ekran i sytuacja wydaję się znacznie lepsza. Teraz też się przytrafia odblokowanie w kieszeni, ale znacznie rzadziej. Podejrzewam jednak, że to wina umiejscowienia czytnika palca - podczas samego wsuwania do kieszeni bardzo łatwo odblokować ekran, bo czytnik działa bardzo szybko, a mam przypisane kilka palców - nie trudno którymś przypadkowo przesunąć po krawędzi telefonu i po czytniku.

• 3 weeks later...

Czy problem u was został rozwiązany bo z moich obserwacji jest coraz gorzej dzisiaj po aktualizacji do najnowszej stabilnej miałem otwartych kilka stron kilka wyszukiwań na google i przełączenie między ekranami nie wspominając o masakrze jaka mnie spotkała ostatnio w książce telefonicznej :/

• 2 weeks later...