Jump to content

NFC nie działa na stocku, nie mogę zmienić ustawień nfc

hlebix

Recommended Posts

Dzisiaj wróciłem do stocka na redmi note 8t, wkurzało mnie to że nie mogłem płacić zbliżeniowo aplikacja banku. Wgrałem system przez miflasha i zablokowałem bootloaedra, i mam problem z NFC. Płatności nie działają, aplikacja banku zachowuje się tak jakby NFC było wyłączone a w ustawieniach jest włączone na stałe. Nie mogę też zmienić ustawienia układu zabezpieczającego. Nie znalazłem w internecie nic na temat tego błędu. Czy da się to jakoś naprawić? Co poszło nie tak?

Screenshot_2021-04-26-13-12-13-653_com.android.settings.jpg

33 minuty temu, hlebix napisał:

Dzisiaj wróciłem do stocka na redmi note 8t, wkurzało mnie to że nie mogłem płacić zbliżeniowo aplikacja banku. Wgrałem system przez miflasha i zablokowałem bootloaedra, i mam problem z NFC. Płatności nie działają, aplikacja banku zachowuje się tak jakby NFC było wyłączone a w ustawieniach jest włączone na stałe. Nie mogę też zmienić ustawienia układu zabezpieczającego. Nie znalazłem w internecie nic na temat tego błędu. Czy da się to jakoś naprawić? Co poszło nie tak?

Screenshot_2021-04-26-13-12-13-653_com.android.settings.jpg

Zmień portfel na HCE , nie SIM

44 minuty temu, hlebix napisał:

na romie wyglądało to dokładnie tak samo

Może nfc się popsuło, albo przy wgrywaniu customa coś się trwale posypało. Na wcześniejszym ekranie powinno być "Przywróć funkcjonalność NFC", kliknięcie w to też nie pomaga?

• 4 weeks later...